maritbet girişmaritbet
Konut fiyatları nerede arttı, nerede azaldı?

Konut fiyatları nerede arttı, nerede azaldı?

Mortgage Uzmanı Garanti’nin desteğiyle REIDIN.com tarafından hazırlanan ve Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli’deki konut satış fiyatları ve kira değerlerinin analizini içeren REIDIN.com Emlakendeks’in Aralık 2010 raporu yayınlandı

Emlakendeks Aralık 2010 Raporu:  Aralık ayında konut satış fiyatlarının en çok arttığı il Adana, en çok değer kaybettiği il ise Antalya oldu.
Mortgage Uzmanı Garanti'nin desteğiyle REIDIN.com tarafından hazırlanan ve Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'deki konut satış fiyatları ve kira değerlerinin analizini içeren REIDIN.com Emlakendeks'in Aralık 2010 raporu yayınlandı.
 

Rapora göre, Adana bir önceki ayla karşılaştırıldığında satılık konut fiyatlarındaki metrekare başına %1,36'lik değer artışıyla, Aralık ayında konut fiyatlarının en fazla yükseldiği il oldu. Adana'da metrekare satış fiyatı 589 TL'den 597 TL'ye yükseldi. Bir önceki aya göre metrekare başına konut satış fiyatlarında %1,50 oranında düşüş yaşanan Antalya ise konut fiyatlarının en çok değer kaybettiği il oldu. Antalya'da metrekare satış fiyatı 798 TL'den 786 TL'ye indi. Aynı dönemde Kocaeli, İstanbul, Ankara ve İzmir'de konut satış fiyatları sırasıyla %0,94; %0,55; %0,47 ve %0,09 oranında artarken; Bursa'da %0,43 oranında azaldı.

Rapor, Aralık 2010'da satılık konut fiyatları açısından bir önceki aya göre en çok değer artışı yaşanan ilçenin İstanbul Beyoğlu (+%2,66), en çok değer kaybı yaşanan ilçenin ise İstanbul Çatalca (-%2,26) olduğunu ortaya koydu.

Raporda, bir önceki aya göre Aralık 2010'daki kira değerleri incelendiğinde, metrekare kira değerinin 4,83 TL'den 4,87 TL'ye yükseldiği İzmir, bir önceki aya göre %0,83'lük artışla kiraların en fazla yükseldiği şehir oldu. Bursa ise %1,33 oranındaki düşüşle, bir önceki aya göre kiraların en fazla değer kaybettiği il olurken, Bursa'da metrekare kira değeri 4,52 TL'den 4,46 TL'ye indi. Rapora göre, kira değerlerinde, İstanbul, Adana, Antalya ve Kocaeli'nde sırasıyla %0,58; %0,30, %0,26 ve %0,23 oranında değer artışı yaşanırken, Ankara'daki metrekare kira değeri %0,47oranında azaldı.

Rapor, Aralık ayında bir önceki aya göre konut kira değerleri açısından en çok değer artışı yaşanan ilçenin Kocaeli İzmit (+%2,48), en çok değer kaybeden ilçenin ise Ankara Altındağ (-%2,28)  olduğunu gösterdi.
  • Etiketler:

Yorum Yaz