maritbet girişmaritbet
Konut fiyatları 2024 yılında düşecek mi?

Konut fiyatları 2024 yılında düşecek mi?

Bu sene konut fiyatlarında enflasyon hedefine paralel olarak yüzde 35-36 oranında bir artış öngörülüyor. Kredi faiz oranlarında beklenen düşüş ve sektördeki canlanma da bunu destekliyor.

Konut kredisi faizlerinin ve ev fiyatlarının zirve yaptığı bir yılı geri de bırakan gayrimenkul sektöründe konut fiyatlarının artışı devam edecek gibi gözüküyor.

Sektör temsilcileri, devletin ilk konuta erişim kredisi konusundaki adımlarının konut piyasasını canlandıracağını belirtirken, 2024 yılında alternatif konut modellerinin de daha fazla gündeme geleceğini öngörüyor.

Konut kredisi faiz oranlarının aylık ortalama yüzde 3 civarında olması sektörde büyük bir baskı kaynağı oluşturuyor. Aynı zamanda yüksek faizlerin inşaat sektörünü de etkilemeye devam etmesi bekleniyor.

Gayrimenkul sektörü temsilcileri 2023 yılında konut satışlarının bir önceki yıla göre yüzde 17.5 düştüğünü ve 1 milyon 225 bin 926 olduğunu belirtirken, devlet tarafından sunulan imkanlarla kamu-özel sektör iş birliklerinin, yeni modellerin önünün açılması durumunda konut sektörünün canlanabileceğini ifade ediyor. 

Bu sene konut fiyatlarında enflasyon hedefine paralel olarak yüzde 35-36 oranında bir artış bekleniyor. 2023 yılında yaşanan yüzde 20’lik bir düşüş ile birlikte bu senenin de daha temkinli bir yıl olabileceği düşünülüyor. 

Öte yandan sektör temsilcileri, devletin Hazine’ye ait arazileri uygun fiyatlarla müteahhitler özelinde satışa açmasının, konut arzını tetikleyeceğini ve böylelikle fiyat artış hızında yavaşlama olabileceğini belirtiyor. 

2024’de gayrimenkul piyasası nasıl olacak?

Sektör temsilcileri 2024 yılının gayrimenkul sektörü için önemli bir yıl olduğunu belirtiyor. Gayrimenkul ve arsanın 2024 yılında da kazandıran yatırım araçlarından olacağını bildiren temsilciler, lüks konut üretimi, markalı projelerin yaygınlaşması, konut kiralamalarında arz-talep dengesinin bozulması ve konutta kademeli satış devrine geçilmesinin gayrimenkul sektörüne hareket kazandıracağını bekliyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz