maritbet girişmaritbet
Kentsel dönüşüm için Kasım'da yeni yasa hazırlığı!

Kentsel dönüşüm için Kasım'da yeni yasa hazırlığı!

GYODER ve Kayseri Büyükşehir Başkanlığı ortaklığında düzenlenen Gelişen Kentler Zirvesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de katıldı

Gelişen Kentler Zirvesi gibi bir çok organizasyona ihtiyaç olduğunu belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "STK'lar çok önemli. Bizi ilgilendiren STK'La bakanlığımızla bağlantılı. 30 bin bağlantılı STK var. Bu çok büyük bir rakam. Birebir ilintisi olanın rakamı da 6 binin üzerinde" dedi.

"Gençlere Kayseri'ye gidin diyorum"

"Belediye hizmet unsurudur. Biz de şehirlerin ruhunu korumakla görevliyiz" diyerek sözlerine devam eden Güllüce, "Ömür ve imar aynı kökenden gelmekte. Keşke Kayseri gibi şehir sayısının 10'a çıkarsak, 20'ye çıkarsak. Buraya müteşebbisler imalathanesi denebilir. Ben okuyan gençlere Kayseri ve Gaziantep'e gidin 3 ay kalıp eğitiminizi tamamlayın diyorum." şeklinde konuştu.

İdris Güllüce, "Türkiye'nin gelişmesi için girişimcilere ihtiyacı var. Ekonomisi iyi olan mı, nüfusu fazla olan mı, bina sayısı fazla olan mı, gelişmiş şehir oluyor. Yoksa irileşen şehirler mi gelişmiş olmakta. Yoksa gayrimenkul fiyatları yüksek olan mı daha gelişmiş oluyor. Şehirler medeniyetin ocağı ve kucağıdır." ifadelerini kullandı.

Bina yüksekliği, medeniyet ölçüsü değil!

Peki şehirleşen kent büyürken, gelişirken mühendis gözüyle bakınca o kenti geliştirmiş olur muyuz? diye soran İdris Güllüce, "Bana göre olmayız. Şehirler mühendislik ve ekonomist gözüyle bakılarak yönetilmemelidir. İnsani unsurların daha fazla ön planda olması gerekli. Bina yüksekliğinin medeniyet ölçüsü olarak kabul ediyorsak, telafisi mümkün olmayan birçok şeyi bitirmiş oluruz. Bu nedenle önce insanı ele almalıyız. Biz yöneticilerin, şehircilik uzmanlarının, mühendislik yanında o şehirde yaşayan insani özellikleri tanımamız gerekli" diye konuştu.

"Depremi aklımızdan hiç çıkarmamalıyız"

Güllüce, "Bizim enerjimiz eksik ve deprem kuşağındayız. Depremi kafamızdan hiç çıkarmadan düşünüp, şehirlerimize de bu gözle bakmamız gerekiyor. Biz depremin her an geliyorum demesi ve ekonomisi gelişen Türkiye'de deprem olmasa da yıkılacak binaların olduğu şehirler yakışmıyor" dedi. 

Kasım'da kentsel dönüşüme yeni yasa geliyor

Kentsel dönüşümün yasası çıktı ve hükümet hamleye başladı diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "2 yıldan fazladır bununla uğraşıyoruz. Kentsel dönüşüm çok genç bir uygulama. Burada deneme yanılma ile bazı aksaklıklarımız da oluyor. Ancak Kasım ayından önce yeni bir yasa hazırlayacağız. Belediyelerimizin de karşılaştığı bazı problemler var.
Kentsel dönüşümün partisi olmaz. Hangi parti olursa olsun belediye başkanları bizimle muhatap olsun. Biz bakanlık olarak elimizden gelen tüm hizmetleri vermeye hazırız. Birlikte yol haritasını belirleyelim. Böylelikle Türkiye bir önce riskten kurtulsun. Ben bakan olduktan sonra 100'ün üzerinde sivil toplumla oturduk konuştuk. Biz, bu kadar farklı ekonomileri içeren bir Türkiye'nin olmaması için çalışıyoruz. Dengeyi belirlemek için uğraşıyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İdris Güllüce, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda konuştu!
  • 26.01.2017 08:26

İdris Güllüce, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda konuştu!

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda ...

Ali Babacan: Gayrimenkule gölge etmeyin!
  • 09.05.2015 16:41

Ali Babacan: Gayrimenkule gölge etmeyin!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, GYODER'in Balıkesir'de gerçekleştirdiği 7. Geli ...

Aziz Torun, 7. Gelişen Kentler Zirvesi'nde konuştu!
  • 09.05.2015 16:38

Aziz Torun, 7. Gelişen Kentler Zirvesi'nde konuştu!

GYODER Başkanı Aziz Torun, Balıkesir'de düzenlenen 7. Gelişen Kentler Zirvesi'nd ...

"2023'e kadar 6,5 milyon riskli yapı dönüşecek"
  • 01.05.2015 17:40

"2023'e kadar 6,5 milyon riskli yapı dönüşecek"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kentsel Dönüşüm Aileleri Buluşması'nda ...

İdris Güllüce, TapuTakas tanıtımında konuştu!
  • 18.04.2015 17:10

İdris Güllüce, TapuTakas tanıtımında konuştu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ...

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!
  • 07.03.2015 18:34

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!

Esenler Belediyesi ile İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nin (AY-B ...