maritbet girişmaritbet
Katlanabilir yaşam alanları üretti.!

Katlanabilir yaşam alanları üretti.!

Vefa grubu, katlanabilen seyyar evler imal etti. Şirket yöneticisi Turan Koçyiğit, "Afetlerde çadır yerine bu evler kullanılabilir." dedi.

Vanlı depremzedeler halen 30 bin konteynerde yaşıyor. Van'a konteynerlerin taşınması ve kullanıldıktan sonra depolanmasında yaşanan sıkıntıyı gören prefabrik yapı üreticisi Vefa grubu, katlanabilen seyyar evler imal etti. Şirket yöneticisi Turan Koçyiğit, "Afetlerde çadır yerine bu evler kullanılabilir." dedi.

Van üst üste depremlerle yıkılırken, 1 milyon nüfuslu kent önce çadırlara, kar altında çadır da yetersiz kalınca 30 bin konteynere taşındı. Şimdi kalıcı konutlar yapılıp teslim edilmeye başlayınca, boşa çıkan konteynerlerin depolanması problem oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD), konteynerleri nasıl saklayacağını düşünüyor.

Türkiye'nin önde gelen prefabrike yapı, şantiye binası ve konteyner üreticilerinden Vefa Grup, Van depreminde acil ve hızlı konteyner ihtiyacından yola çıkarak, katlanabilir, çadır gibi iki kişiyle kurulabilen konteyner benzeri yapılar geliştirdi. Afetlerden sonra kurulan çadırlarda kışın insanların donduğunu, yazın ise sıcaktan piştiğini dile getiren Vefa Grup İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, "Katlanabilir yapıları Van depreminde ortaya çıkan ihtiyaçtan etkilenerek geliştirdik. Bundan sonra afetlerde çadır yerine taşınması ve kurulumu çadır gibi kolay katlanabilir bu yapıların kullanılmasını, kamu kurumu yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarına öneriyoruz." dedi.

Koçyiğit'in verdiği bilgiye göre Van'da halihazırda kullanılan 30 bin konteyner bu şehre Ankara, İstanbul ve İzmir'den 15 bin adet TIR ile taşındı. Hem bir anda bu kadar TIR bulunamadı hem de bir seferde en fazla 2 adet taşınabildiği için taşıma masraflı oldu. Vefa'nın yeni geliştirdiği modeller ise katlanabilir olma özelliğiyle bir TIR'a 8 adet yüklenebiliyor. Van'daki 30 bin konteyner boşluksuz şekilde 600 bin dönüm arazide depolanabilecek. Oysa katlanabilir yapı üniteleriyle depolama alanı 150 dönüme düşüyor. Bu ürünlerin aynı zamanda kırda veya arsada hobi amaçlı olarak da kullanılabileceğini belirten Koçyiğit, "15 dakikada iki kişi tarafından kurulabilen bu yapıların içinde lavabo, klozet, elektrik tesisatı hazır. Sadece dış bağlantısının yapılması gerekiyor. Örneğin Vekenoba, Vekonada modellerimiz çelikten imal edildiği için yangın ve ısı izolasyonuna sahip ve çadıra alternatif." dedi.

Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gemlik'in yapı envanteri çıkarılıyor
  • 13.09.2020 08:30

Gemlik'in yapı envanteri çıkarılıyor

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, inşaat sektörünün temsilcileriyle ...

Pelin Karahan, Avrupa Yakası'ndan ev arıyor
  • 20.08.2020 10:27

Pelin Karahan, Avrupa Yakası'ndan ev arıyor

Avrupa Yakası'ndan ev arayan oyuncu Pelin Karahan, önceki gün Etiler, Ulus, Bebe ...

Vefa, yurt dışında gücünü giderek artırıyor
  • 29.05.2014 11:04

Vefa, yurt dışında gücünü giderek artırıyor

Prefabrike ve çelik yapı sektörünün önde gelen markalarından Vefa, yurtdışında ş ...

Vefa Prefabrik'in ihracat yaptığı ülke sayısı 70’e ulaştı
  • 02.04.2014 11:31

Vefa Prefabrik'in ihracat yaptığı ülke sayısı 70’e ulaştı

Vefa, yurtdışında ise faaliyet gösterdiği ülkelere yenilerini ekleyerek bugüne k ...

Türkiye prefabrik ve çelik yapı üretim üssü oldu!
  • 24.07.2013 11:49

Türkiye prefabrik ve çelik yapı üretim üssü oldu!

Vefa İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, Türkiye’nin, prefabrike ve çelik yapıla ...

Vefa dördüncü üretim tesisini Bilecik’ta kuracak!
  • 26.02.2013 14:54

Vefa dördüncü üretim tesisini Bilecik’ta kuracak!

2013’ü yatırımlar yılı ilan eden Vefa, Sultanbeyli, Tuzla ve Dilovası tesislerin ...