maritbet girişmaritbet
'Katar'daki Türkiye Fuarı'ndan memnun kaldık'

'Katar'daki Türkiye Fuarı'ndan memnun kaldık'

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Expo Turkey by Qatar Fuarı'nda 10 milyon liralık satış gerçekleştirdiklerini belirtti.

Gayrimenkul sektörüne, Orta Doğu ağırlıklı olarak Körfez bölgelerinden ciddi ilgi ve alakanın bulunduğunu vurgulayan İnanç Kabadayı, "Hükümetin yaptığı ciddi teşvikleri yabancı yatırımcılar kaçırmak istemiyor. Önümüzdeki dönemde teşviklerin katkılarını göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Kabadayı, Orta Doğu, Avrupa ülkeleri, Amerika Kıtası ve Uzak Doğu'ya kadar toplam 30 milletten insanın Batı Şehir projelerinden gayrimenkul satın aldığını aktararak, uluslararası geliştiricilerle de iş birliği yaptıklarını söyledi.

Expo Turkey by Qatar Fuarı'nda 10 milyon liralık satış gerçekleştirdikleri bilgisini veren Kabadayı, "Katar'daki Türkiye Fuarı'ndan memnun kaldık. Seneye ikincisine de katılmak isteriz. 10 milyonluk satışın takibiyle birlikte bu rakamın 2 katına çıkarılmasını planlıyoruz." diye konuştu.

"Yaşam alanlarına yeni kriterler gelmesini destekliyoruz"

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kabadayı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Taslağı ile her müstakil konutta en az 1 oturma odası ve 1 yatak odası bulunması zorunluluğu getirilmesine ilişkin, "1+0 daireler nihayetinde bir otel odası gibi. Zaten buna hizmet eden oteller var. Bundan dolayı yaşam alanlarına yeni kriterler gelmesini destekliyoruz. Çünkü stüdyo dairelerin kullanımı çok verimli olamıyor. En azından oturma odası ve yatak odası ayrıştırılmış bir dairenin olması daha doğru olur diye düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Gayrimenkul sektörünün ve ülke ekonomisinin geleceğine güvendiklerinin altını çizen Kabadayı, şunları kaydetti:

"Türkiye referandumda istikrara 'evet' dedi. Geçmiş yıllarda koalisyonların oluşturduğu yönetilememe problemini ortadan kaldırmış oldu. Türkiye'nin önümüzdeki dönemde büyümesi ve kalkınması çok daha hızlı olacaktır. Bizler de hem üretime hem istihdama hem de ülkenin büyümesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Yabancı yatırımcıların yatırım yapmasıyla birlikte gayrimenkul, döviz kazandıran bir sektör haline geldi. Böylece, ekonomiye sıcak para girişi artarak, uzun vadede kalıcı kalkınma sağlanacak. Ülke için de planlı bir büyümeye destek olacak. Bu sadece inşaat sektörü değil tüm sektörler için faydalı. Yatırımlarımızı her geçen gün artıracağız."

Kabadayı, tüketicilerin, gayrimenkul satın alırken banka kredisinin yanı sıra firmaya sıfır faizle senetli ödeme gerçekleştirmeyi de tercih ettiğini dile getirerek, "Tüketicinin gayrimenkule ilgi ve alakasında hiçbir problem yok. Sadece onlara uygun ödeme planları ortaya koyulmalı. Satışlarımızın yüzde 60'ı banka kredisi ile yüzde 40'ı senetli şekilde ödeniyor. Zaten senetli satışları inşaat süresine yaydığımız için tüketici inşaatın gelişimine uygun bir şekilde ödemiş oluyor. Bizim için sıkıntı oluşturmuyor. Tüketici bunu talep ettiği sürece biz bu talebin karşılığını vereceğiz." bilgisini verdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ege Yapı, İstanbul'daki Cer Loft’un 2. etabını satışa sundu
  • 22.03.2023 16:02

Ege Yapı, İstanbul'daki Cer Loft’un 2. etabını satışa sundu

Cer Loft’un 2. etabında 27 özel loft daire bulunuyor ...

Ege Yapı, iki yılda 7 yeni projeye imza atacak!
  • 25.01.2023 14:29

Ege Yapı, iki yılda 7 yeni projeye imza atacak!

Gayrimenkul sektörünün öncü firmalarından Ege Yapı, hayata geçirdiği inşaat proj ...

“Yeni Konut Finansman Modeli inşaat sektörü için can suyu olacak”
  • 06.01.2023 11:24

“Yeni Konut Finansman Modeli inşaat sektörü için can suyu olacak”

Merakla beklenen yeni konut finansman modeli hakkında ayrıntılar açıklandı. Ege ...

Ege Yapı, Mamut Art Project'in ana sponsoru oldu!
  • 27.10.2022 17:23

Ege Yapı, Mamut Art Project'in ana sponsoru oldu!

Sanatı ve sanatçıları destekleyecek çalışmaların içerisinde yer almaya devam ede ...

Ege Yapı Modernyaka’da Herkese Göre Bir Avantaj Var!
  • 23.06.2022 14:49

Ege Yapı Modernyaka’da Herkese Göre Bir Avantaj Var!

Avcılar Ispartakule lokasyonunda Ege Yapı tarafından inşa edilen ModernYaka proj ...

"Konut finansman paketleri tüketiciler açısından fırsatlar doğuracak"
  • 17.05.2022 11:40

"Konut finansman paketleri tüketiciler açısından fırsatlar doğuracak"

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, Nisan 2022 konut satış istati ...