maritbet girişmaritbet
Kartal’ın yıldızı 5 firmanın yeni projeleriyle parlayacak!

Kartal’ın yıldızı 5 firmanın yeni projeleriyle parlayacak!

İstanbul'un yenilenen siluetinde parlayan bir yıldız haline gelen Kartal'ın gelişimi, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün önderliğinde masaya yatırıldı

“İstanbul'un yeni yüzü: Kartal” toplantısı bugün Kartal Villa Garden'da yapıldı. Kartal'ın yatırım fırsatları ve bölgeye sağladığı katma değerin tartışıldığı toplantıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, İbrahim Dumankaya Holding DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ve Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz katıldı.

Kartal-Maltepe bölgesinde bir çok başarılı projeye imza atan Dap Yapı, yeni bir projeye başlıyor. Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Kartal'daki yeni projenin müjdesini verdi. Marina, hızlı tren, okul, AVM, hastane, ofis ve camiden oluşan dev proje, Kartal sahilde yükselecek. Yılmaz, karma konseptli projenin Türkiye'nin sembolü, marinanın ise Türkiye'nin en büyük marinası olacağını belirtti. Bölgede otelciliği başlatan firma olduklarını belirten Ziya Yılmaz, Kartal bölgesinde rayiç bedellerinin katlanarak artacağını söyledi.

Toplantıda çocukluk yıllarının Kartal'da geçtiğini söyleyen İbrahim Dumankaya Holding DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, bölgede kentsel dönüşüm projelerine başlayacaklarının sinyallerini verdi. Dumankaya; “Kartal, bizim gözbebeğimiz. Kartal'ın yükseliş dönemi başladı. Kentsel dönüşümün başladığı bölgede halk kendi içinde organize olmuş durumda. Dönüşüm için istekliler. Bizde 5-6 noktada faaliyet göstereceğiz. Bölgedeki üç üniversite ve Adliye Sarayı, Kartal'a katkı sağlayacak. Bizim projemiz olan Dumankaya Vizyon'da satışlar başladığında metrekare birim fiyatları 10-12 dolardı. Şu an 15-17 dolar seviyelerinde. Bu fiyatların 20 dolara yaklaşması bekleniyor”

7 yıldır Kartal'da faaliyette olduklarını söyleyen EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, şu an bölgedeki 4. projelerini hayata geçirdiklerini belirtti. Kabadayı; “Kartal'ın ulaşım, sahil, TEM, E-5, metro, Adalar, Marmaray ve Adliye Sarayı gibi avantajları var. Bizde Kartal'ın yükselişini öngörerek bu bölgeyi tercih ettik” dedi.

“Kartal, Ataşehir'den daha iddialı olacak”

Mai Residence projesiyle Kartal'da faaliyet gösteren FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, Kartal'da kalıcı olmak istediklerini söyledi. Kumova; “5 yıl sonra Kartal, Anadolu Yakası'nın en gelişmiş, en iyi prim yapmış bölgesi haline gelecek. Kartal'da manzara, İDO, metro, adalet sarayı vs. var. Kartal hızlı tırmanışını devam ettirerek Ataşehir'den daha iddialı olacak” dedi.

Kartal bölgesinin müstakbel yatırımcısı olan İş GYO, yeni projeleri için kolları sıvadı. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Kartal'da E-5'nin hemen yanında bir arsalarını olduğunu, bu yıl sonunda ya da yeni yılda bu projenin startını vereceklerini söyledi. 250-300 milyon dolarlık yatırım oldukça büyük bir arsa üzerinde yükselecek.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, bölgedeki dönüşüm çalışmalarının oldukça başarılı olduğu ve halkın bu konuda çok bilinçli olduğu söyledi. Öz; “Kartal, 10 yılın üzerinde Anadolu Yakası'nın merkezi olacak. İlçede 1 milyonun üzerinde insan yaşayacak. Emlak Konut GYO'nun ihaleye açtığı arsayı Ağaoğlu ve Dap Yapı'nın kazanması sürüncemede olan bir projenin devam etmesini sağladı” dedi.

Yapılan toplantı sonrası Kartal-Dragos kazı alanı ziyaret edildi.

Sinem Öztürk/Emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ege Yapı, iki yılda 7 yeni projeye imza atacak!
  • 25.01.2023 14:29

Ege Yapı, iki yılda 7 yeni projeye imza atacak!

Gayrimenkul sektörünün öncü firmalarından Ege Yapı, hayata geçirdiği inşaat proj ...

“Yeni Konut Finansman Modeli inşaat sektörü için can suyu olacak”
  • 06.01.2023 11:24

“Yeni Konut Finansman Modeli inşaat sektörü için can suyu olacak”

Merakla beklenen yeni konut finansman modeli hakkında ayrıntılar açıklandı. Ege ...

Ege Yapı, Mamut Art Project'in ana sponsoru oldu!
  • 27.10.2022 17:23

Ege Yapı, Mamut Art Project'in ana sponsoru oldu!

Sanatı ve sanatçıları destekleyecek çalışmaların içerisinde yer almaya devam ede ...

İŞ GYO'nun kredi notu ne durumda?
  • 26.08.2022 11:54

İŞ GYO'nun kredi notu ne durumda?

İş GYO, güncel kredi notuyla ilgili açıklamada bulundu. ...

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik’in Beşiktaş’taki binasını aldı!
  • 23.08.2022 09:26

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik’in Beşiktaş’taki binasını aldı!

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik'in Beşkitaş Dikilitaş'taki binasını yeni proje h ...

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi
  • 18.05.2022 17:18

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berek ...