maritbet girişmaritbet
Karden İnşaat kurucusu Paşa Karadeniz şirketin adını önceden belirlemiş!

Karden İnşaat kurucusu Paşa Karadeniz şirketin adını önceden belirlemiş!

Meslek seçimini çok genç yaşlarda yapan ve kariyer planını buna göre şekillendiren Karden İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Karadeniz, çocukluk yıllarından başlayan serüvenini paylaştı

 

Meslek seçimini çok genç yaşlarda yapan ve kariyer planını buna göre şekillendiren Karden İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Karadeniz, çocukluk yıllarından başlayan serüvenini paylaştı. Trabzonlularda müteahhitlik olgusunun çok yüksek olduğunu hatırlatan Karadeniz, "Çünkü çocuk yaşta herkes eline bir tane eskimiş keserlerden alıp çivi çakmayı öğrenir. Ben Trabzon'da doğdum ve ilkokul bitene kadar da Trabzon'da yaşadım. Ondan sonra İstanbul'a geldim. Ortaokul ve liseyi Kabataş Erkek Lisesinde ve üniversiteyi de Ankara'da okudum. Lise ikinci sınıfa geçtiğimizde herkes istediği mesleği yavaş yavaş kafasında oluşturuyordu. Ben lise ikideyken kesinlikle inşaat mühendisi olmaya karar vermiştim. Deride firma kurarsak ismi ne olur diye düşünmeye başlamıştım bile. Soyadımızdan çıktım önce isim bulma yoluna ama Karadeniz soyadının bir firma ismi için çok bölgesel bir tarafının olduğunu düşündüm. En sonunda Karden'e karar verdim ve hep aklımda tuttum" diyor.

Ankara Gazi Üniversitesi'nde okuduğu zamanlarda üçüncü ve dördüncü sınıftayken üstten ders alarak haftada üç gününü boşalttığım ve Tepe înşaat'ta iki yıl boyunca staj yaparak tecrübe kazanmaya çalıştığını aktaran Paşa Karadeniz, mesleki anlamda da çok büyük tecrübe kazandığını söyledi. Okul bittikten sonra ağabeylerinin artık İstanbul'a dönmesi için ısrar ettiğini, ama o dönemde eşiyle beraber okuduklarım kaydeden Karadeniz, "Ben okulu bitirdiğimde onun iki senesi daha vardı. Bende bu yüzden Ankara'da iş bulmak istiyordum. Bir gün okul koridorunda bir hocamla karşılaştım. 'Ne yapıyorsun buralarda, okul bitti' dedi.

İş arıyorum Hocam' dedim. 'Benim bir genel müdür arkadaşım var mühendis anyor. Uluslararası iş yapan bir firma. Eğer ihtiyacı varsa bir konuşayım' dedi. Şansıma ihtiyacı varmış bir iki ay deneme süreci derken o firmada dört yıl görev yaptım. Askerden döndükten sonra Işıklar Holding'de sanayi yapılan grubunda çalıştım. Sonra Işıklar Holding 2001 yılında krizden etkilenerek sıkıntıya girdi. Ben de 2001 yılı sonunda istifa ettim ve Karden'i kurmak için İstanbul'a geldim" diye devam etti.

"İstanbul artık kaçınılmaz bir nokta"

İstanbul'un artık herkes için kaçınılmaz olan bir nokta olduğuna işaret eden Paşa Karadeniz, "Bugün nerede iş yaparsanız yapm İstanbul ile mutlaka bir şekilde diyalogunuz olmak zorunda. Ben üniversiteden sonra Ankara'da uluslararası bir firmada çalışmama rağmen yine belli bir süre sonra İstanbul'a döndüm. Çünkü Ankara'da belli bir iş potansiyeli var ve bunun ötesine geçemiyorsunuz. Anavatan neresi diye baktığınızda gönlünüzde memleketiniz olduğu kadar bugünkü yaşadığınız yerde çok önemli bir yere sahip" şeklinde konuşuyor.

O zamanlarda bir tekstil grupları olduğundan bahseden Paşa Karadeniz, Çorlu'da yatırım yapılacak bir tesisleri olduğunu ve kendisinin de buraya yapılacak ilave yatırımlar için birkaç ay gelip gittiğini söylüyor. Ondan sonra fabrikalarının tefsiye inşaatıyla beraber, Karden olarak ilk işlerini yapmaya başladıklarım söyleyen Karadeniz, "Derken yan komşumuzun fabrikası sonra karşımızdaki komşumuzun fabrikasını yaptık. Çorlu Organize Sanayi Bölgesi'nde 2002 ve 2003 yıllan arasında 15-20 sanayi yapısı yaptık. Bu fabrikalar arasında makine, tekstil ve enerji sektörleri bulunuyordu. İstanbul'da depremden sonra 2004'te canlanmaya başlayan sektör bizim için de büyük firsat oldu ve hem Çorlu'da hem de İstanbul'da işlerimize devam ettik" ifadesini kullanıyor.

İki ağabeyinin de inşaat sektöründe teknisyen olarak görev yaptıklarını dile getiren Karadeniz, kendisi orta okuldayken abilerinin Enka'da çalıştığı, kendisinin de hafta sonlan Enka'ya gittiğinden bahsetti.

Orada çalışan Savaş adında bir mimardan çok etkilendiğini vurgulayan Karadeniz, "Ne kadar ahilerim bu sektöre girişimde örneklerim olsalar da, benim bu mesleği seçmemdeki en önemli kişiler biri de Enka'daki Savaş Ağabeyimdir. Enka'daki profili benim için bir ikon olmuştu" diyor.

" ŞİRKETİN ADINI LİSEDEYKEN BULDUM”

Lise ikinci sınıftayken inşaat mühendisi olmaya karar verdiğinden bahseden Paşa Karadeniz, şirketinin isminin ne olacağına bile o yıllarda karar verdiğini söylüyor. Karadeniz, "İleride firma kurarsak ismi ne oiur diye düşünmeye başlamıştım bile. Soyadlınızdan çıktım önce isim bulma yoluna ama Karadeniz soyadının bir firma ismi için çok bölgesel bir tarafının olduğunu düşündüm. En sonunda Karden'e karar verdim ve o zamanlardan hep aklımda tuttum" diyor.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trabzon Şehir Hastanesi'nin inşaatı görüntülendi!
  • 30.01.2024 17:24

Trabzon Şehir Hastanesi'nin inşaatı görüntülendi!

Türkiye'nin ve dünyanın en modern hastanelerinden biri olarak tasarlanan Trabzon ...

Trabzon Şehir Hastanesinin yapımı hızla devam ediyor
  • 21.07.2023 10:18

Trabzon Şehir Hastanesinin yapımı hızla devam ediyor

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta yapımı devam eden Trabzon Şehir Hastanes ...

Trabzon tarihi vilayet binası, aslına uygun olarak hizmet vermeye hazırlanıyor
  • 07.04.2021 11:04

Trabzon tarihi vilayet binası, aslına uygun olarak hizmet vermeye hazırlanıyor

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu yaklaşık 2 ay önce ihale süreci tamamlanan ve yer ...

Uzungöl'de yıkımlar başlıyor
  • 05.09.2019 13:53

Uzungöl'de yıkımlar başlıyor

Turizm sezonunun sona ermesinin ardından Uzungöl'de imar barışına uygun olmayan ...

Karadeniz Bölgesi'nde İklim Değişikliği Eylem Planı'nda başlangıç noktası
  • 16.07.2019 15:47

Karadeniz Bölgesi'nde İklim Değişikliği Eylem Planı'nda başlangıç noktası

Karadeniz Bölgesi’nde dere yatakları ve riskli bölgelerdeki kentsel dönüşüm çalı ...

Bakan Kurum Karadeniz Bölgesi İklim Değişikliği Eylem Planı'nı açıkladı
  • 13.07.2019 17:09

Bakan Kurum Karadeniz Bölgesi İklim Değişikliği Eylem Planı'nı açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında ...