maritbet girişmaritbet
Kanal İstanbul trafiği rahatlatacak!

Kanal İstanbul trafiği rahatlatacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Boğazlardan geçen 50 bin geminin 9 bin 500'ünün tehlikeli yük taşıdığını ve bu yükün toplam tutarının da 150 milyon ton olduğunu söyledi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Boğazlardan geçen 50 bin geminin 9 bin 500'ünün tehlikeli yük taşıdığını ve bu yükün toplam tutarının da 150 milyon ton olduğunu söyledi.

Kanal İstanbul projesini bu yüzden çok önemsediklerini belirten Yıldırım, "Kanal İstanbul yapıldığında İstanbul Boğazı'ndan geçen trafiğin tamamını rahatlıkla yönetebilecek bir su yoluna sahip oluyoruz. Dolayısıyla Boğazları eğlenceye, deniz turizmine, İstanbul'un ortak yaşam alanına dahil edeceğiz. Bu proje ile birlikte denizden tehlikeli ham petrol taşıyanlar çok büyük kâr edecekler. Beklemelerden oluşan ticari kayıplardan da kurtulmuş olacaklar. Bu projeyi de önümüzdeki 5-6 yıl içinde İstanbul'a ve ülkemize kazandırmaya kararlıyız. Petrol çıkaran ve bu konudaki hırsı, azmi, iştahı bir türlü dinmeyen ülkelere, şirketlere diyoruz ki; bu Bağazlardan başka miras yok. Bunlar bize insanlığın mirasıdır, tarihin mirasıdır. Buraları korumak, bizim öncelikli görevimizdir. Siz ticaretinizi yapmak isteyebilirsiniz ama Boğazların fiziki sınırlarını büyütemeyiz. O halde geçişleri alternatif yollara dönüştürmemiz lazım. Karadan boru hatlarıyla yapmamız lazım, başka kanallar açmamız lazım." dedi.

1. Uluslararası Marmara ve Karadeniz Konferansı'nın açılışında konuşan Bakan Yıldırım, Türkiye'nin 8 bin 484 kilometrelik sahil şeridini 24 saat gece gündüz izlediklerini, kurulan sistemle 100 mil mesafeye kadar münhasır bölgeleri, kendi karasularını izlediklerini, gemileri takip edebildiklerini dile getirdi. Yıldırım, Türkiye'nin dünyada bu sistemi ilk uygulayan 10 ülke arasında olduğunu, ayrıca örnek bir uygulama geliştirerek 11 tane kuruluşa deniz temizliğinden ziyade herhangi bir deniz kazası meydana geldiğinde neler yapacakları, kirlilikle mücadeleye nasıl katkı sağlayacaklarına ilişkin görev verdiklerini ve bugüne kadar da 12 tatbikat gerçekleştirdiklerini belirtti.

Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"
  • 27.08.2022 13:45

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstan ...