maritbet girişmaritbet
Kanal İstanbul Kayabaşı'nda fiyatları yüzde 100 artırdı

Kanal İstanbul Kayabaşı'nda fiyatları yüzde 100 artırdı

Sağlık Kent ve Bioİstanbul gibi dev projelere de ev sahipliği yapan Kayabaşı, Kanal İstanbul'un gelmesi ile çok daha pahalanacak

Kanal İstanbul projesinin bölgeden geçmesiyle değeri yükselmeye başlayan Kayabaşı, Sağlık Kent ve Bioİstanbul gibi dev projelere de ev sahipliği yapıyor. Bölgede bitirilen ilk lüks proje olan Kaya City'de ise konutların metrekare fiyatı yüzde 100 arttı.

Daha çok TOKİ tarafından yapılan konutlarla öne çıkan İstanbul Kayabaşı bölgesi artık lüks projelerin adresi haline geldi. Sağlam zeminiyle olduğu kadar Kanal İstanbul projesinin de bölgeden geçmesiyle değeri yükselmeye başlayan Kayabaşı, inşaatı süren üçüncü havaalanı ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yollarına yakınlığının yanı sıra, Sağlık Kent ve Bioİstanbul gibi dev projelere de ev sahipliği yapıyor. Bölgede bitirilen ilk lüks proje ise Celaloğlu ve E7 Yapı Market iş birliğiyle yapılan Kaya City oldu.

Celaloğlu Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Sulu, “Kaya City, temel attığımız günden bu yana, her tür yatırımın üzerinde bir değer artışı sağladı. Kanal İstanbul projesinin imar planlaması doğrultusundaki güzergahı açıklandığında prim artışı daha da yüksek bir düzeye ulaşacak“diye konuştu. Artık orta gelir grubunun da lüks konut istediğini aktaran Sulu, “Bölgede başlayıp tamamlanan ilk lüks proje bizimki oldu” dedi. Kayabaşı'nın geleceği olan bir bölge konumunda olduğunu aktaran Sulu, “Kanal İstanbul, Bio İstanbul ve 3. Köprü ile 2. Köprü bağlantı yolları buradan geçiyor. Yeni havalimanına çok yakın. Ancak biz bunlar yokken projeye başladık. 2012'nin Eylül ayında orta seğmende hitap etmek için başladık. Zamanla yeni projeler açıklandı bunlarda bizim için avantaj oluşturdu” dedi. 2 yıl içinde projeyi tamamladıklarını ve ilk başta 165 bin TL'ye 2+1 daireleri sattıklarını aktaran Sulu, “Projemiz süreç içinde yüzde 100 pirim yaptı. 165 bin TL'ye satılan dairelerimiz 320-330 bin TL'ye geldi. 200 bin TL'ye sattığımız 3+1'ler ise 400 bin TL civarına geldi” diye konuştu. Oturumun bir ay önce başladığı Kaya City'de 234 dairenin ve bir adet marketin yer aldığı belirten Selahattin Sulu, projenin yüzde 90'nını sattıklarını söyledi.

Leyla İlhan/Danya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"
  • 27.08.2022 13:45

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstan ...