maritbet girişmaritbet
Kanal Ankara projesinin detayları belli oldu!

Kanal Ankara projesinin detayları belli oldu!

Ankara’nın sembolü olması beklenen Kanal Ankara projesi, 3 milyon metrekarelik dev alan üzerinde kurulurken 7 farklı bölümden oluşacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ankapark ile birlikte en önemli projelerinin başında gelen Kanal Ankara'nın proje çalışması tamamlandı. Mogan ve Eymir göllerinin devamı niteliğinde olan dev kanal, Çankaya ilçesindeki İmrahor Vadisi üzerinde 9,2 kilometrelik alan boyunca uzanacak. Yaklaşık 3 milyon metrekarelik alanı kapsayan proje tamamlandığında Ankara'nın yeni sembollerinden biri haline gelecek.

Şehrin sembolü olacak

Proje ile ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, "Temel yaklaşım, Ankara'da güçlü bir yeşil bölge oluşturmaktır. İkonik bir park olarak tasarlanan proje, şehirli insanın nefes alacağı önemli bir rekreasyon merkezi niteliği taşıyor. Projede yer alan sportif, sosyal ve kültürel aktivite alanları Ankara'ya değer katacak. Kanal Ankara, dünyada pek çok metropolde bulunan büyük parklar gibi, şehrin sembolü olacak" dedi. Merakla beklenen proje, 7 ayrı etaptan oluşuyor. İşte projeyi oluşturan etapların detayları;

Orman Zonu

Projenin Eymir Gölü ile komşu olan ilk etabı doğa aktiviteleri için planlanmıştır. Bu etap içinde bulunan fonksiyonlar; ekolojik gençlik ve bilim atölyeleri, meyve bahçeleri, ormanlık alan, botanik bahçe, ponny park, yaşlı - engelli spor alanı, çocuk oyun alanı, dinlenme ve piknik alanları, kafeterya, idari bina - wc, ağaçlık alan, otopark, bisiklet park yeri ve kiralama noktası, seyir teraslarıdır.

Por zonu

Açık spor alanlarında yapılacak spor faaliyetleri için planlandı. Etap içinde, aletli spor alanı, halı sahalar, basketbol sahaları, voleybol sahaları, tenis kortları, kaykay alanı, masa tenisi alanı, bowling alanı, bocca alanı ve büyük bir mini golf sahası yer alacak.

Kültür zonu

Açık alanlarda yapılacak kültür faaliyetleri için planlanan bu etap içinde şu alanlar yer alıyor: Konser- festival, gösteri alanı, yeşil amfi-tiyatro, açık sergi alanı, atölyeler (çocuk ve yetişinler için ayrı ayrı), müzeler, açık hava sineması, pedallı su araçları gezinme alanı, yaşlı - engelli spor alanı, çocuk oyun alanı, dinlenme ve piknik alanları, kafeterya, otopark, bisiklet park yeri ve kiralama noktası, seyir terasları.

Ticaret zonu

Mevcut konut yapılaşmasına yakın olan bu etapta dükkân ve kafeler bulunuyor. Bu etap içinde ticari birimler, gölet, iskele ve gölet restoranı bulunuyor. Etap girişinde, göletin iki yakasında bulunan yapılar ve bu yapıları çatılarından birbirine bağlayan yapı elemanları ile geniş yarı açık bir ticari sokak planlanıyor.

Merkez zonu

Bu etapta ise toplanma ve rekreasyon alanları planlanıyor. Bu etap içinde ana meydan, oyuncak parkı bulunuyor.

Su zonu

Su ile ilgili faaliyetlerin yoğun olarak planlandığı bu etap içinde meydan, seyir terası, su gösterileri havuzu, model gemi havuzu ve buz pisti yer alıyor.

Macera zonu

Projenin son etabında özellikle çocuk ve gençlere yönelik aktiviteler planlanıyor. Bu etap içinde macera parkı, tırmanma duvarı, macera köprüsü, fantastik oyun alanı, engelsiz oyun alanı, paintball alanı, açık satrançdama- üç taş- dokuz taş alanı, telesiej, dağ kızağı, go-kart alanı, bitkisel labirentler ve kamp alanı bulunacak.

Aykut Gören-Sabah

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konum Beytepe tanıtım filmi yayında!
  • 17.07.2019 16:01

Konum Beytepe tanıtım filmi yayında!

Çankaya Ankara'da inşa edilen Konum Beytepe projesinin tanıtım filmi. ...

Bakan Kurum Kanal Ankara ve Ankara ile ilgili projelerini açıkladı
  • 14.11.2018 15:07

Bakan Kurum Kanal Ankara ve Ankara ile ilgili projelerini açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mogan ve Eymir gölünü birbirine bağlayan ...

Çankaya'da çökme riski bulunduğu için kontrollü yıkımına başlanan binada çalışmalar sürüyor
  • 12.04.2021 11:36

Çankaya'da çökme riski bulunduğu için kontrollü yıkımına başlanan binada çalışmalar sürüyor

Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta bulunan ve önü ...

Konum Beytepe örnek daire görselleri
  • 18.07.2019 11:49

Konum Beytepe örnek daire görselleri

Çankaya Ankara'da inşa edilen Konum Beytepe projesinin örnek dairesinden kareler ...

Konum Beytepe proje görselleri
  • 18.07.2019 11:46

Konum Beytepe proje görselleri

Çankaya Ankara'da inşa edilen Konum Beytepe projesinden kareler. ...

Bilkent Center'da workshop başlıyor
  • 08.02.2021 17:22

Bilkent Center'da workshop başlıyor

Bilkent Center, ünlü ressamlar Bolotbek ve Umut Mambetov’u ağırlıyor. 8-12 Şubat ...