maritbet girişmaritbet
KAMU KONUTLARINA YENİ DÜZEN

KAMU KONUTLARINA YENİ DÜZEN

Kamu Konutları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, yürürlüğe girdi.

Buna göre, devlete ait kamu konutları, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nce yönetilecek.

Yönetmeliğin 'konuttan çıkarılmayla' ilgili 34'üncü maddesinin ikinci fıkrasında da değişikliğe gidildi. Buna göre, konutları işgal edenler, gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar, huzur ve sükûnu bozanlar ve yöneticinin aldığı kararlara uymayanlar önce yazılı olarak uyarılacak. Davranışların devamı halinde gerekli işlemler başlatılacak. Konutlar yönetmelikçe belirlenen sürede boşaltılmazsa mülki veya askeri makamlara başvurularak konut, kolluk kuvveti kullanılarak, bir haftada zorla boşalttırılacak.

Ayrıca, konutu belirlenen sürenin dolması halinde tahliye etmeyenlerden işgaliye bedeli tahsil edilecek.

Bu bedel, konutun tahliye edilmesi gereken tarihten sonraki üç ay için, kira bedelinin iki katı, daha sonraki aylar için ise dört katı olarak uygulanacak.

35'inci maddedeki değişiklikle de üzerinde kamu konutu bulunan Hazine'ye ait taşınmazlar ekonomiye kazandınlabilecekYerlerine başka kamu konutlarının tahsis edilebileceği taşınmazların^ gün içinde boşaltılması zorunlu hale getirildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir Seferihisar'da 516 sosyal konut teslim ediliyor
  • 29.01.2026 14:06

İzmir Seferihisar'da 516 sosyal konut teslim ediliyor

TOKİ, İzmir Seferihisar Camiikebir Mahallesi'nde tamamladığı konutları teslimata ...

Rönesans Holding’den Hollanda’da tarihi işlem
  • 29.01.2026 10:49

Rönesans Holding’den Hollanda’da tarihi işlem

Rönesans Holding’in iştiraki Ballast Nedam Development, Hollanda’nın bugüne kada ...

Türkiye genelinde 2025 yılında 1 milyon 688 bin 910 konut satıldı
  • 20.01.2026 12:11

Türkiye genelinde 2025 yılında 1 milyon 688 bin 910 konut satıldı

Türkiye genelinde Aralık ayında 254 bin 777, 2025 yılında ise 1 milyon 688 bin 9 ...

Yaşlı dostu konutlar lüks değil, ihtiyaç
  • 20.01.2026 10:33

Yaşlı dostu konutlar lüks değil, ihtiyaç

Türkiye’de ve dünyada yaşam süresinin uzaması, konut politikalarını ve mimari ya ...

11 şehir küllerinden doğdu, yüzbinler yuvaya kavuştu
  • 29.12.2025 11:17

11 şehir küllerinden doğdu, yüzbinler yuvaya kavuştu

Asrın Felaketi olarak hatırlarda kalan 6 Şubat depremlerinin ardından bölgenin i ...