maritbet girişmaritbet
İzmirli müteahhitler Dubai'ye fuara gidecek

İzmirli müteahhitler Dubai'ye fuara gidecek

MÜFED Başkanı Nasır, tamamı İzmirli müteahhitlerden oluşan 180 kişilik bir grupla yer alacakları fuar için İzmir'den özel uçak kaldıracaklarını söyledi

İzmirli müteahhit, mimar ve mühendisler, Müteahhitler Federasyonu'nun (MÜFED) öncülüğünde, KOSGEB destekli düzenlenen organizasyonla, Dubai 5'inci Uluslararası İnşaat ve Yapı Malzemeleri Fuarı'na çıkarma yapmaya hazırlanıyor. MÜFED, 25-28 Kasım tarihlerinde Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde gerçekleştirilecek ve dünyanın dört bir yanından binlerce sektör profesyonelini buluşturacak fuara 180 kişilik kalabalık bir heyetle katılacak. 

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, tamamı İzmirli müteahhitierden oluşan yaklaşık 180 kişilik bir grupla yer alacakları fuar için İzmir'den özel uçak kaldıracaklarını söyledi. Yüzde 50'si KOSGEB desteğiyle düzenlenen iş ve inceleme gezisinde, çölün ortasında oluşturulan Dubai'de, inşaat ve yan sektörlerinin ulaştığı yüksek teknolojiyi yalandan göreceklerini belirten Nasır, "Kentsel dönüşümle ilgili önemli bir dönemeçte bulunan İzmir'de yapılabilecek benzer çalışmalar için önemli görüşmeler yapacağız" dedi. 

Dubai'nin kısa sürede yapılan yatırımlar ve çağdaş mimarisiyle bir dünya kenti haline geldiğine dikkat çeken Nasır, "Kentsel dönüşümün hızlı yaşanacağı İzmir'de, kentin içinden çıkan deneyimli müteahhit, mühendis ve mimarlarımızla, katma değer kazandıracak yapılar inşa etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. 

İzmir'de yeni inşaat yapılacak arazi üretme konusunda büyük sıkıntı olduğunu ve mevcut yapıların yüzde 85'inin dönüştürülmesi gerektiğini söyleyen Nasır, "Dubai örneğindeki gibi, kentimizi tarihsel yapısına, dokusuna uygun binalarla inşa etmek en büyük hayalimiz. İzmirli müteahhitler olarak İzmir'e ve ülkemize dünya standartlarında binalar yapmak için bir güç birliği projesine imza attık. Yeni kuracağımız şirketle birlikte bizler de İzmir'i dünyada bir çekim merkezi konumuna yükselteceğiz" dedi. 

Yeni Asır

Yorum Yaz