maritbet girişmaritbet
İzmir'de yeni konut projeleri için düğmeye basıldı

İzmir'de yeni konut projeleri için düğmeye basıldı

İzmir'de son dönemlerde ulaşım yatırımları hızla devam ederken konut projelerine de yenileri ekleniyor.

İzmir'de Alsancak Limanı ile Karşıyaka-Turan arasında kalan 550 hektarlık bölümü kapsayan yeni imar planlarının onaylanması, bu şehirde yatırımcı ilgisini inşaata yönlendirdi. Uzmanlar özellikle yeni kent merkezi olarak ilan edilen Bayraklı'da turizm, ticaret, konut ve kültür alanlarına yönelik inşaatların hızlandığına dikkat çekiyor.

İLK ETAPTA YEDİ PROJE

Bölgede yapılacak projeler karma yapı olarak dikkat çekiyor. Planlanan yatırımların değeri 3 milyar lirayı buluyor. İlk proje Turan Arma olarak adlandırılıyor. 670 milyon liralık yatırımla yükselecek proje bünyesinde otel, konut, ofis ve ticaret alanları bulunuyor. Konak karma projesinin yatırım değeri 345 milyon lira alarak veriliyor.

EN UZUN KULE YOLDA

İzmir'de planlanan diğer projeler ise İzmir'in en uzun kulesini de içinde bulunduracak olan Şaraphane karma projesi, Halkapınar ve Turan'da eski Turyağ fabrikası arazisinde 610 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek İzmir Marina Park Projesi olarak sıralanıyor. Emlak sektörü uzmanları, Bayraklı'daki karma projeler genel olarak incelendiğinde ofis ve rezidans ortalama satış değerlerinin, projenin konumu, markası, işçilik kalitesi, kullanılan malzeme ve alan büyüklüğüne bağlı olarak metrekare fiyatlarının 3 bin 500 ila 10 bin lira aralığında olduğunu söylüyor. Bölgedeki arsaların metrekare birim değerleri de 3 bin 500 ila 9 bin lira civarında değişiyor.

Yorum Yaz