maritbet girişmaritbet
İşte ünlülerin evleri

İşte ünlülerin evleri

le Home Dergisi, magazin dünyasının ünlü simaların evini mercek altına aldı. İşte Türkiye'nin en ünlü kadınlarının hiç bir detayın unutulmadığı muhteşem evleri...

 

InStyle Home Dergisi, magazin dünyasının ünlü simaların evini mercek altına aldı. İşte Türkiye'nin en ünlü kadınlarının hiç bir detayın unutulmadığı muhteşem evleri...

SİNEM GÜVEN'İN MUHTEŞEM EVİ Eski Türkiye güzeli Sinem Güven, eşi Murat Ersönmez ve kızı Defne ile yeni taşındığı evinin kapılarını InStyle Home dergisine açtı.

450 metrekarelik iki dönüm arazi içinde konumlanan evin giriş katında mutfak, salon, oturma odası, içinde banyosu bulunan bir misafir odası ve ayrı bir tuvalet bulunuyor. Üst kattaysa ebeveyn yatak odası ile beraber toplam üç oda ve iki banyo var. “Bahçenin ve havuzun durumu gayet iyiydi. Sadece oturma gruplarına ilave yaptık” diyen Güven, kızıyla sık sık havuz keyfi yaptıklarını söylüyor.

iki katlı villada Sinem Güven Ersönmez ile Ailesi yaşıyor. “Daha önce Ortaköy'de yine koru içindeki bir apartman dairesinde oturuyorduk. Defne'nin doğumundan sonra orası bize yetmemeye başladı. Daha çok odası olan ve tamamen kendimize ait bir yere taşınmanın daha iyi olacağına karar verdik. Evi yıllar öncesinden biliyordum. Ama dört duvar kalacak şekilde baştan aşağı her şey yenilendi burada” diye başlıyor sözlerine Sinem Güven.

Her noktaya onun eli değmiş Evin iki ay süren tadilatında yakın arkadaşları Kaan Süral ve ekibinden çok yardım almışlar. Sonrasında içini dekore etmek onun için zor olmamış. “Burayı çok ekonomik döşedim. Bununla da gurur duyuyorum. İnsanların genelde ev dekore ederken gözleri korkar. Biraz merak ve araştırmayla bence harikalar yaratılabilir” diyen Güven perde ve döşemelik kumaşlar için İMÇ'de çok hesaplı alternatifler bulduğunu belirtiyor. “Ben oldu bitti dekorasyon işlerine meraklıydım. Beğendiğim dergilerden sayfaları kesip arşivledim yıllarca. Burayı yaparken çok ilham verdi onlar. Evde birçok mobilyayı hazır almak yerine marangoza yaptırdım” diye anlatmayı sürdürüyor.

Karışık bir tarzı olduğunu söyleyen Güven, açık duvar renginden ve düz kumaş seçimlerinden dolayı evin modern göründüğünü ama aralarda klasik dokunuşu olan objelerle rustik görünümlü aksesuarlara da yer verdiğini anlatıyor. Eşyaların üzerinde oynamayı seviyorum, kendimden farklı bir yorum katmak hoşuma gidiyor” diyor sonrasında.

ECE'NİN KALESİ Son günlerin en çok konuşulan isimlerinden olan ünlü sunucu Ece Erken, iki ay önce taşındığı dairesinin kapısını Instyle Home'un Ağustos sayısına açtı... Erken evi ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu

Burası benim kalem. Keyfini de maalesef daha süremedim. Devamlı tadilat vardı evin içinde. Her şey rayına yeni oturdu.

Şıklıktan çok, rahatlık veren kıyafet ararım. Bu dekorasyonda da böyledir. Rahat kanepe, rahat iskemleler isterim evimde. Ama azıcık şatafata da hayır diyemem. O yüzden burası tam beni yansıtıyor.

İnsan tek başına yaşamaya başlayınca kendini daha iyi tanıyor ve ne istediğini daha iyi biliyor galiba. Yalnız yaşama duygusu ve kararları tek başına alıyor olmak çok hoşuma gidiyor açıkçaası. Ama bu durum beni bazen korkutmuyor da değil.

Polat Tower henüz yapım aşamasındayken mal sahibi Adnan Polat bana, ‘Buradan bir daire al, yatırım olsun' demişti. 12 yıl önce 10. katta o zaman oynadığım diziden gelen parayla bir daire satın almıştım. Bir süre de içinde yaşadİm. Sonra satıp yine buradan bir daire almak istedim. Buranın güven veren hissi hoşuma gidiyordu Geçenlerde 24 saat hizmet veren yemek servisini keşfettim. Bazen konforlu bir oteldeymişim duygusu yaşatıyor burası bana.

BENGÜ'NÜN MUHTEŞEM EVİ İlk kez albüm yerine bir single'la hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanan Bengü, stüdyo telaşı arasında Kuruçeşme'deki evinin kapılarını InStyle Home dergisi için araladı. Nostaljik çizgilerin öne çıktığı bu dairenin kendisi için çok özel olduğunu belirten ünlü şarkıcı, “Burası tek başına kaldığım ilk ev” diyor. Müzik dünyasına genç yaşta adım atan Bengü, son 10 yıla tam beş albüm sığdırmayı başardı... Kendini kanıtladı, geniş bir hayran kitlesi edinde, kendine göre bir hayat kurdu. Kuruçeşme'deki evi de onun tarzını tümüyle yansıtıyor...

İzmir Amerikan Koleji'ni bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi ışletme Bölümü'nü kazanıp İstanbul'un yolunu tutmuş Bengü... Bir yandan okuluna devam etmiş, bir yandan Kenan Doğulu'nun vokalisti olarak sahneye çıkmış. “Doğulu kardeşlerle çalışmak hayatımda çok önemli bir dönüm noktasıdı. Daha 21 yaşındaydım ve benim için çok sağlam bir adımdı. Genç yaşta böyle yoğun bir temponun içine girince evde geçirdiğim vakitler daha da değer kazandı tabii” derken gözlerinin içi parlıyor. O günleri keyifle andığı ortada...

170 m2'lik ev, üç oda, salon, mutfak ve iki banyodan oluşuyor. “Daha önce Etiler ve Arnavutköy'de oturmuştum. Bu yakayı, özellikle Boğaz şeridini çok seviyorum. Her yere yakın. Akşamki konser için evden saatler öncesinden çıkmama gerek kalmayacak bugün” diyor mutlulukla. Eve girdiğinde tadilat da yaptırmamış... “Her şey o kadar temizdi ki, ayrıca uğraşmamı gerektirecek bir durumla karşılaşmadım. Yalnız duvarları sevdiğim kesekağıdı rengine boyattım ve parkeleri cilalattım. Oturacağım kanepenin rahat olması benim için çok önemliydi. Bu beyaz olanı kendim çizdim, arkasına da bir kitaplık ilave ettirdim. Kitaplarım önemlidir, hepsi de okunmuştur” diyor gururla. Evdeyse vaktinin çoğu bu kanepede, yanında köpekleri Betty ve Hero, kitap okuyarak geçiyor. Betty, oyuncu Golden Retriever, Hero ise sevimli mi sevimli Yorkshire Terrier cinsi. Sabah erkenden onların uyandınmasıyla güne başlıyor Bengü...

Modern tarzda döşediği salondaki yemek masasının hemen yanında son 10 yıla sığdırdığı ödüllerini koyduğu bir köşe var. Burada ayrıca sosyal sorumluluk projelerinde ona verilmiş teşekkür plaketleri de duruyor. “Bence bu konularda herkes duyarlı olmalı. Böbrek Vakfı ile yolum kesiştiğinde bunun önemini daha iyi anladım. Diyaliz makinesine bağlı hastalar beni çok etkilemişti. Elimden geldiğince bu tür vakıfların çalışmalarında yer alacağım” diyor. Evde koyu renk mobilyalar sevmiyor. “Ağırlıkta beyaz ve mümkünse az ve öz aksesuvar olsun” diyor. Nişantaşı Yastık mağazasından alınan Rıfat Özbek ve Erdal Karaman imzalı yastıklar salondaki iki kanepeye renk katmış. “Bunların desenlerine bayılmıştım, buraya da birden bambaşka bir hava kattılar” diyor.

ARTE TAHİR'iN RÜYA EVİ Yıllarca moda sektöründe çalışan Arte Tahir, bir süre önce moda tasarımcısı arkadaşı Emre Ertürk ile “Kombinazon Events” adlı organizasyon şirketini kurdu. Şirketin ilk partisi ise geçtiğimiz hafta Tahir'in Acarkent'teki villasında, 100 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Hello! dergisi işte o gösterişli villaya konuk oldu. Cemiyet hayatının kadınlarından Arte Tahir, Beykoz-Acarkent'teki villasına dört sene önce taşındı ve halen bu gösterişli mekanda kızı Miray ve oğlu Mehmet Can ile birlikte yaşıyor. Tam anlamıyla doğa tutkunu olan Tahir, bu eve taşınmadan önce uzun yıllar Tarabya'da, kısa bir süre de Fulya'da yaşamış. Ancak doğa ve huzur arayışı onu Acarkent'e sürüklemiş. 15 sene önce inşa edilen bu villanın ilk sahibi de kendisi zaten... Bahçe katıyla beraber tam beş kat olan villanın büyüklüğü toplam 700 m2. İki salon, beş oda, beş banyo, iki mutfak ve bir küçük kitchenet'tan oluşan evin özel bir de havuzu bulunuyor.

EVİN DEKORASYONU TAMAMEN BANA AİT Dekorasyon bizzat Arte Tahir'e ait... Bu iş için bir uzman yardımı almadığını söylüyor Tahir: “Evimi kendim dekore ettim. Kendi yaşam biçimimle kendi zevkimi birleştirdim. Fazla bir şey yapmama gerek kalmadan bir yaşam alanı oluşturdum. Evde ilk yaşayan ben olduğum için eve taşınırken sadece büyük bir bakım ve temizlik yapıldı, o kadar... Elektrik ve su tesisatları elden geçirildikten sonra hemen taşındım. Dekorasyon yaklaşık 1,5-2 ayda tamamlandı. şehrin içinden biraz da olsa şehir dışına çıkmak bana çok iyi geldi...” Ev sahibesi yıllarca modayla iç içe yaşamış biri olduğundan, evin dekorasyonunda da titizlik ve stil ilk anda göze çarpıyor. Evde hem modern ve sade hem de klasik ve antika olmak üzere iki tezat stil bir arada kullanılmış.

SEYAHATLERİMDEN İLHAM ALIYORUM Arte Tahir, evini dekore ederken bir çok noktaya dikkat etmiş. “Günlük yaşam bölümümün modern ve rahat, renklerin çok pastel tonlarda olmasına özen gösterdim. Bu renkler bana huzur veriyor. Üst salon ise klasik mobilyalarla döşendi. Orayı daha çok misafir ağırlarken kullanıyorum. ıki salonun stili birbirinden farklı. Bu farkı seviyorum. Davetlerde kullandığım için orta alanın boş olmasına önem verdim. Evi dekore ederken ilham kaynaklarım gördüklerim, hoşlandıklarım ve seyahatlerim oldu. Mekanları ferah ve geniş göstermek için bol ayna kullandım." diyor. Ve ekliyor "Üst salonda bir ayna bölümüm var. Evde yatak odaları dışında perdeye hiç yer vermedim. Böylece gün ışığının içeri süzülmesine olanak tanıdım. ünkü ben bol ışık seviyorum. Zaten bence bu evlerde fazla perdeye gerek yok, kimse kimseyi görmüyor. Evler yapım aşamasında çok iyi konumlandırılmış.”

ÇOCUKLAR BÜYÜDÜ KENDİMLE KALDIM Bu koca evde çoğu zaman yalnız... Ve kendisi de hayıflanmak yerine bu yalnızlığın tadını çıkarıyor “Artık çocuklar da büyüdü. Miray 20 yaşında oldu ve Londra'ya moda tasarımı okumaya gidiyor. Mehmet Can ise lisede... Evde çok zaman geçirmiyorlar. Dışarda arkadaşlarıyla olmayı tercih ediyorlar. Dolayısıyla evde kendimle baş başa kalmaya çok zamanım oluyor. Kitap okumak, bilgisayarda işlerimi yapmak, müzik dinlemek, televizyon seyretmek, spor yapmak ve bahçe işleriyle uğraşmak, evdeki rutin hayatımı özetleyebilir. Bahçemde çam, erik, kiraz, şeftali ve badem ağaçları, o ağaçların altında da bir bostanım var. Mayıs ayı içinde dikim yapacağım. Domates, biber, salatalık, patlıcan, lahana, maydanoz, nane dikiyorum ve tüm yaz kendi bostanımda yetiştirdiğim ürünlerle besleniyorum. Kendimce organik tarım yapıp evimin ihtiyaçlarını karşılıyorum. Genelde evdeyim. Çok misafirim oluyor. Sürekli gelen gidenim var. Ev büyük olunca, bir şekilde evde sürekli koşturma oluyor. Buradaki doğa ve huzur sayesinde çok mutluyum...”

HAYATA POZİTİF BAKMAYI FELSEFE EDİNDİM Arte Tahir evi için alışveriş ederken Atölye Derin, Koleksiyon Mobilya, Tepe Mobilya, Step Halı, Ikea, Kervan, Mudo Concept, Monev, Home Store ve Çukurcuma, Horhor antikacılarını tercih etmiş. Hayata pozitif bakmayı felsefe edinmiş Tahir'in evinde de pozitif enerji hakim. Gerek onun kendi aurası, gerekse mobilya ve aksesuvar seçimleri, bu pozitif enerji akışını evin tüm mekanlarına taşıyor. Arte Tahir, muhteşem evinin bahçesinde böyle poz verdi.

MATMAZEL BU EVDE YAŞIYOR “Aşk-ı Memnu”nun Matmazel'i Zerrin Tekindor evinin kapılarını Instyle Home dergisine açtı. Ulus'ta son derece sakin bir site içinde yer alan bu apartman dairesine taşınalı yedi yıl olmuş. Burası onun Ankara'dan İstanbul'a taşındıktan sonra yaşadığı ikinci ev. ıçine tadilat yaptırmadığını, sadece duvarları boyattığını anlatıyor. Bej duvarları, tiyatro sahnesinden ilham aldığını söylediği o meşhur abartı giysili, takma kirpikli, bol makyajlı teatral kadın figürlerinden oluşan yağlıboya tablolar renklendirmiş. “Daha önce atölye ve ev ayrı yerlerdeydi. Gidip gelmek yorucu oluyordu. Oğlum Hira (20) ile yeterince vakit geçiremiyordum. Baktım ki olmayacak, içinde bir odayı atölye yapabileceğim daha büyük bir yere taşınmaya karar verdim” diyor. 210 m2'lik dairede dört oda, iki banyo, mutfak ve salon bulunuyor. Dekorasyonunu ise sadelik ve rahatlık üzerine kurmuş oyuncu. “şimdi buranın böyle düzenli gözüktüğüne bakmayın. Evin her köşesini atölye olarak kullanıyorum aslında” diyor.

EN BÜYÜK KEYFİMİZ ÜST ÜSTE FİLM İZLEMEK Modern tarzda döşediği evinde eski eşya özellikle istememiş.İngiltere Canterbury'deki University of Kent'te sinema eğitimi gören yönetmen adayı oğlunun DVD arşivinden seçtiği filmleri izliyor çoğu zaman orada. Hayatta ve alışverişte hızlı hareket edenlerden o. “Öyle hızlıyımdır ki, şaşırırsınız. Mağaza mağaza hiç gezmem. Önce internetten bir güzel araştırma yaparım, sonra gider alırım” diyor. Onun gibi zamanla yarışan böyle üretken birine bu hız yakışıyor doğrusu. Bu evi ise kapısını kapattığında zamanı durdurabildiği ve hiç acele etmek istemediği tek mekan onun için.

HALI BİLE FAZLA Zerrin Tekindor, evinde çok ve kullanılmayan eşya sevmiyor. “Bana kalsa halı bile fazla. Ama usulen, taşınıyormuş havası olmasın diye koydum” diyor gülerek. Bu evde onun için duvardaki tablolar ve heykeller önemli. Zeynep Eren, Günnur Özsoy ve oğlu Hira'nın yaptığı heykel gibi... Oğlunun küçükken yaptığı heykeli, okuldaki sergiden satın almış. “Hira da odasındaki Shakespeare tablomu satın almıştı son sergimden. Birbirimizin işlerini yakından takip ediyoruz anlayacağınız,” diyor muzip bir şekilde.

SİNEM KOBAL Galatasaraylı futbolcu Arda Turan ile yaşadığı aşkla gündemde olan Sinem Kobal, Batı Ataşehir'de tek başına yaşadığı stüdyo dairede InStyle Home dergisini ağırladı. “Okul”, “Lise Defteri”, “Nefes Nefese” ve 3,5 yıl süren “Selena”dan hatırlayacağınız 22 yaşındaki oyuncu Sinem Kobal, şu sıralar sinemalarda gösterilen, “Romantik Komedi” filminde Didem adında deli dolu bir genç kadını canlandırıyor. Mutfağında çok sevdiği sebzeleri fırına verirken, bir yandan da filmle ilgili konuşuyor Kobal: “Metropolde yaşayan kadın ve erkekler üzerine eğlenceli ve samimi bir film. ”

ÇOCUKLUK ROLLERİ GERİDE KALDI Onun için filmin başka bir önemi daha var. Bu da artık çocuk karakterlerden sıyrılıp genç bir kadını canlandırıyor olması. “Farklı bir Sinem ile karşılaşacaksınız” diyor. Haksız da sayılmaz! “Dadı” dizisinde evin büyük kızı olarak hafızalara kazındığı gün dün gibi aklımıza geliyor. “Ama 10 sene geçti üzerinden. Benim televizyonda ilk uzun süreli dizi tecrübemdi Dadı” diyor o günleri hatırlayarak.

BİR BAKTIM Kİ BURADA YAŞAMAYA BAŞLAMIŞIM Geçtiğimiz yıla kadar ailesiyle birlikte yaşayan Kobal, bir sene önce 60 m2'lik bu stüdyo daireye taşınmaya karar veriyor. “Bir arkadaşım buradan yatırım yapmamın doğru olacağını söyledi, ben de onu dinledim. Başta burada yaşamak gibi bir niyetim yoktu. Aile hayatından gayet memnundum çünkü” diyor. Bir oda, banyo ve oturma alanına açılan bir mutfaktan oluşan bu kutu gibi daire onun gizli sığınağı olmuş şimdi. “Daireyi sevince yavaş yavaş eşyalarımı getirmeye başladığımı fark ettim. Bir baktım ki burada yaşamaya başlamışım” diye anlatıyor. Sinem Kobal, arkadaşlarını yemeğe çağırmayı çok seviyor. “Yemek konusunda fena sayılmadığımı söyler kızlar. Balık ve makarnalar konusunda iyi olduğumu söyleyebilirim” diye anlatıyor.

TÜM EKSİKLERİ BİR KEREDE GİDERMEYİ SEVMİYORUM Ev dekorasyonunda modern çizgiyi sevdiğini söyleyen oyuncu, oturma bölümüne süet bir L kanepe, buna uyan ahşap sehpa ve televizyon ünitesi yerleştirmiş. “Bir kerede alışverişe çıkıp evin eksikliklerini gidermeyi sevmiyorum hiç. Yaşadıkça ve yalnız yaşama alışkanlıklarımı keşfettikçe eşya alırım. Gereksiz şeyleri tutmaya izin vermiyor bu tarz evler. O yüzden ihtiyacınız olanı koyabiliyorsunuz sadece” diyor.

AJDA PEKKAN Türkiye'nin gelmiş geşmiş en başarılı isimlerinden biri olan Ajda Pekkan evinin kapılarını ilk kez İnstyle Home dergisine açtı. Oldukça modern döşenmiş bir ev onunki. Sade ve Uzakdoğu işi mobilyalar dengeli kullanılarak salonda güzel bir armoni yakalanmış. Aile fotoğrafları ise salonun başköşelerini kapmış gözüküyor. Ünlü sanatçı yatak odasında dışı ayna kaplı bir gardrop kullanmayı tercih etmiş. Evin tüm duvarları beyaz. Salonda az ve öz ama zevkli aksesuvarlar dikkat çekiyor. Salonun baş köşesinde ihtişamıyla göz kamaştıran bir de piyano var. Ajda Pekkan, yorgun sahne çalışmalarının ardından en büyük zevkinin evinde vakit geçirmek olduğunu söylüyor. Evin giriş bölümünde büyük cam bir sehpa göze çarpıyor. Sehpanın üzeri şamdanlarla süslenmiş durumda. Sanatçı evinin bir bölümünü stüdyo olarak kullanıyor. Ajda Pekkan'ın banyosunda bulunan jakuziye Türk hamamı edası verilmiş. Banyo aynasının önü sayısız makyaj malzemesi ve aksesuvar ile dolu.

CEYDA DÜVENCİ Geçtiğimiz yıl Akgün Otel'in hissedarı Engin Akgün ile nikah masasına oturan Ceyda Düvenci Beykoz Acarkent'te bulunan ve "aşk yuvamız" dediği evinin kapılarını İnstyle Home dergisine açtı.

Düvenci'nin salonunda ilk göze çarpanlar mumlar, melekler ve kedi bibloları oluyor. “Çok seviyorum bu figürleri ve onların eve uğur getirdiğine inanıyorum. Evin içinde, havuzun yanında her yerde görebilirsiniz onları” diyor. Neredeyse evin tüm kapı eşiklerine Michelangelo'nun melek figürleri bezenmiş. “Evi dekore ederken eşim ve ben daha önce yaşadığımız evlerimizden uyumlu olabilecek parçaları bir araya getirmeye çalıştık. Bazılarını marangoza vererek şekillerini değiştirdik” diyor. İki salon, beş oda ve altı banyodan oluşan toplam 370 m2'lik bu villanın bahçe katında salon, mutfak, misafir banyosu ve bir yardımcı odası bulunuyor. Üstte ise yine mutfak ve geniş salonlu bir kat daha var. Üçüncü katta eşiyle beraber kullandıkları bir çalışma odası var. İçinde banyosu bulunan yatak odaları ve giyinme odaları da yine bu katta yer alıyor. Bahçedeki ağaç dallarına Bodrum Le Kabbak'dan aldığı kabakları asmış. “Kabaklar bahçeye nostaljik ve romantik bir görünüm katıyor” diyor.

DEMET ŞENER 2005 yılında evlenen Demet Şener - İbrahim Kutluay çifti Levent'teki 4 katlı villalarının kapılarını InStyle Home dergisine açtı. Demet Şener, her bir detayın düşünüldüğü evi için "Evlendiğimiz zaman The Ritz Carlton Otel'in rezidansında kalıyorduk. Bu ev de boş duruyordu. İbrahim 10 yıl önce almış ama hiç oturmamıştı. İrem doğunca burya taşındık. Dekorasyonunu ben yaptım. Burası bizin cennetimiz, huzur kalemiz" diyor.... Katlar arası ahşap merdivenlerin kullanıdığı evin salon bölümünde renk olarak mor ve tonları tercih edilmiş. Duvarları açık renk olan salonda büyük ve ihtişamlı yemek masası dikkat çekiyor. Masanın hemen arkasında bulunan büfenin üzeri ise aile fotoğrafları ile süslenmiş durumda. İki çocukları olan çift, evin Ömer ve İrem'e ait olan kısımlarında da açık renkleri tercih etmiş. Villanın bahçe bölümünde bir de yüzme havuzu bulunuyor.

SİBEL CAN Sibel Can, çocukları Engin Can, Melisa ve Emir ile yaşadığı Beykoz Konakları'ndaki evinin kapılarını InStyle Home'a açtı. Can'ın 1.200 m2'lik dört katlı, geniş bahçeli evinde, sekiz oda, altı banyo ve iki misafir tuvaleti var. Birkaç kez dekorasyon değişikliği yapan Can, en son içmimar Necibe ve Birol Darcan çiftinden yardım almış. Ünlü sanatçının yatak odasında pastel renkler hakim. Sibel Can'ın sahne kıyafetleri için özel yaptırdığı odada yer alan aksesuvar büfesi bijuteri dükkanını anımsatıyor. Her köşesi, içinde yaşayanların tarzına, karakterine ve meraklarına uygun olarak şekillendirilen evin en dikkat çeken yanlarından biri de hamamı. Misafir banyosunu hamama dönüştüren şarkıcı, “Hamam bu evde şarttı. Tenimin pürüzsüz, sıkı ve gergin olmasının sırrını, çocukluğumdan beri var olan bu hamam ritüeline borçluyum. Tabii bir de masaj ve yoga var” diye konuştu. Sibel Can da bir çok ünlü gibi evin duvarları için açık rengi tercih etmiş. Evin giriş katında yer alan salonda antika mobilyalar hakim. Yemek odasında kullanılan mobilyalar ise koyu renkli. İki kütüphanesi olan Can, dergiye verdiği röportajda ayrıca “Kuantum olumlama üzerine kitaplar okuyorum bu aralar” dedi ve inançlı biri olduğundan, dua etmeden bir gün dahi geçirmediğinden bahsetti. Hiç bir detayın unutulmadığı lüks evin oturma odasında büyük bir şömine var. Katlararsı geçişte ahşap merdivenler kullanılmış. Her daim bakımlı olmayı başaran Sibel Can, kendisine özel bir de makyaj odası tasarlatmış. Evin her köşesinde aile fotoğrafları yerini almış durumda. Beyaz rengin hakim olduğu mutfakta yemek masasının hemen yanıbaşında yer alan plazma Tv dikkat çekiyor. Evin bahçe kısmı dört mevsime uygun olarak tasarlanmış.

BERNA LAÇİN Berna Laçin'in Kandilli'deki evi renkli aksesuarlarla dolu. “Gösterişli ve göz alıcı şeyler tam bana göre” diyen oyuncu, bir biblo dükkanı kadar zengin ve eğlenceli hale getirdiği evinin kapılarını InStyle Home dergisine açtı. Berna Laçin (39) ve eşi Tolga Eşiz (39), kızları Ada (7,5) ile bu eve bir yıl önce taşınmış. Ama evi iki yıl önce satın almışlar. 380 m²'lik tripleks ev, geniş yeşil bir bahçeye, oradan da havuza açılıyor. Giriş katında içinde banyosu olan bir odası, misafir tuvaleti, salonu ve büyük bir mutfağı var. Camın önü boydan boya kış bahçesi olarak düşünülmüş. Evde her köşeyi iyi değerlendirmiş Laçin. Birkaç değişiklik de yapmış: “Kapılar değişti ve beyaz lake yapıldı. Banyolar pratik ve steril gözükecek şekilde yenilendi. Üst kat odaları beyaz ahşap parke ile döşendi.” Çini taşı estetik bulduğu için girişte ve mutfakta görmek istemiş. “Buraya, ‘iki ucu delik ev' diyorum” diye konuşuyor Evde üç yatak odası var.Turkuvaz çalışma odası da üst katta yer alıyor. Çalışma odası asma katta konumlanmış. Bu katta iki banyo daha var. Laçin “Kızım dört duvarını farklı kağıtla kaplatmak istedi. ‘Öyle şey olur mu?' derken bir baktık en karakterli odalardan biri onunki olmuş.” diyor. Evde toplam dört banyo bulunuyor. Banyoların her birine ayrı bir özen gösterilmiş. Modern ve antika parçaları bir arada kullanmayı seviyor ünlü oyuncu: “Antika parçalara çok meraklıyım. Ama süs gibi durmamalı öyle.” Çukurcuma'daki İstanbul Antik'ten Mertay sık ziyaret ettiği adreslerden. Orta sehpanın ve yemek masasının üzerindeki aksesuvarlar salonuna altın ışıltısı katmayı iyi başarmış. “Altın rengini seviyorum. Apliklerin gövdesini de sırf bu yüzden altın kaplama yaptırdım” diyor.

BURCU ESMERSOY Spor spikeri Burcu Esmersoy, İtalyan eşi Massimo Cusimano'dan boşandıktan sonra kendine Emirgan'da yeni bir düzen kurdu. Kendisine huzur verdiğini söylediği Emirgan'daki evinin kapılarını InStyle Home dergisine açan Esmersoy, “O kadar çok ev değiştirdim ki, sayısını unuttum. Buraya geleli de bir ay oldu. Küçücük bir yer ama bana yetiyor” dedi. 90 m2'lik, iki oda, salon, mutfak ve banyodan oluşan bu kare şeklindeki daireye taşınması, evi tutmasından iki ay sonra gerçekleşmiş. Modern tarzda dekore edilen evde mimar Murat Akkuş'tan yardım almış.Esmersoy, yazın gelmesini iple çekiyor. Balkona bir oturma grubu bile koymuş şimdiden. “Yazın evdeysem, balkonda vakit geçirmek istiyorum, buranın kapısını da pek kapatmayacağım. Bu eve ilk geldiğimde denizden eve esen iyot kokusu beni büyülemişti” diyor.

DOLUNAY SOYSERT

InStyle Home dergisi,Dolunay Soysert'i evinde görüntüledi . O ve eşi Sinan Tuzcu'nun buraya taşınmalarının üzerinden üç yıl geçmiş. Üç katlı kutu gibi küçük bu evin her katı 40 metrekareden oluşuyor. Girişte açık mutfak, kare bir salon, ikinci katta kedi odası, yanında bir soyunma bölümü, banyo ve çiftin yatak odası var. En üst katta ise küçük bir terasa açılan çalışma odası olarak düşünülmüş bölüm yer alıyor. “Mutfağının biraz büyük olmasını isterdim. Balkonda yazın arkadaşlarla barbekü keyfi yaparız. O zaman dışarı çıkmamıza gerek kalmıyor” diye belirtiyor Soysert. Evin dekorasyonunu mimar Murat Güllü'ye yaptırmış çift. Evdeki objelerin çoğu, sevdiği tarzı rahatlıkla bulduğunu söylediği Mudo Concept, Decorium ve Beymen Home gibi mağazalardan alınmış. Bu ev onlara şimdilik yetiyor. Hatta “bileziğim” dediği İran kedisi Haşmet'in bile odası var üst katta. Salonun girişinde yer alan büfede çiftin fotoğrafları yer alıyor. “Burayı ilkin bembeyaza boyatmak istedim. Ama büyük bir hataymış. Ben her şeyi deneme yanılma yöntemiyle öğrenenlerdenim zaten” diye gülerek anlatıyor Dolunay Soysert evini...

DOĞA RUTKAY

Doğa Rutkay, Fulya'daki evini InStyle Home dergisine açtı. Salon, iki oda, bir banyo ve açık mutfaktan oluşan 165 m2'lik bu evi, Doğa Rutkay'ın annesi Nuran Duru görüp beğenmiş.Fulya'da geçtiğimiz yıllarda inşa edilen bir rezidansın en üst katında yer alan daire, metrekare olarak da binadaki diğer standart dairelerden daha büyük. Genç oyuncu iş dışındaki zamanlarda evde vakit geçirmekten keyif aldığını söylüyor, “Bu ev içeri girdiğim anda bana nasıl huzur veriyor bilemezsiniz” diye de ekliyor. Mutfakta yemekle uğraşırken, televizyonu hep açık oluyormuş. Rutkay için Beagle cinsi köpeği Poker, evdeki en büyük neşe kaynağı.

ESİN MORALIOĞLU

Esin Moralıoğlu, iki yıldır evli olduğu eşi İshak Cerit'le yaşadığı Türkbükü'ndeki evinde, InStyle Home dergisini ağırladı Moralıoğlu, özenle dekore ettiği bu şık evde son derece mutlu bir yaşam sürdürdüğünü söylüyor. Evin hemen her bölümünde çiftin fotoğrafları var. Eski manken evini anlatırken "Ev benim için nefes alabileceğim yer olmalı. Burası hareketin içinde olduğu kadar huzurlu ve sessiz aynı zamanda" diyor.

GÜLBEN ERGEN

Gülben Ergen ve Mustafa Erdoğan çifti Bahçeköy'deki dört katlı orman evlerinin kapılarını İnstyle Home dergisine açtı. Gülben Ergen ve Mustafa Erdoğan, Bahçeköy'e 3,5 yıl önce taşınmış. “Mustafa da ben de doğa içinde yaşamayı seviyoruz” diyen Ergen, evi inşaat halindeyken aldıklarını söyledi. Gülben Ergen ve Mustafa Erdoğan çifti evlerinin bir yıl süren dekorasyonunu beraber yapmışlar. Evin en alt katında iki depo, yardımcı odaları ve Ergen'e ait bir makyaj odası bulunuyor. Ana girişteki antreden salona geçiliyor. Mutfak ve misafir tuvaleti bu katta. Üç kanada ayrılan salon; yemek odası, oturma bölümü ve Mustafa Erdoğan'ın çalışma odasından oluşuyor. Üst katta, ebeveyn yatak odası ile beraber ortak bir kullanım alanına açılan toplam dört oda var. Bunlardan biri misafir odası, diğer iki oda ise Atlas ve ikizlere ayrılmış. Çocukların sağlığı için tüm sebza ve meyveler bahçedeki serada yetiştiriliyor. Ekim işleriyle Gülben Ergen, bizzat kendisi ilgileniyor.Küçük bahçeyi anlatırken; “İşin sırrı ailece bu seraya sevgi ve özenle bakmamızda saklı. Burada yetiştirdiklerimizi toplayıp yemek çok keyifli. Hele ki tüketen Atlas olunca... ‘Anneee patlıcanlar büyümüş hadi toplayalım,' deyince seramızın mahsulleri bize daha da lezzetli geliyor. Bizim seramızda heyecan hiç bitmez. Zamanlama profesörü Mustafa'dır. ‘Ne ne zaman dikilir, ne sıklıkta sulanmalıdır' iyi bilir. Pespembe çileklerden tutun da, kabak, patlıcan, semizotu, nane, maydanoz ve her türlü acı-tatlı biber var burada.” diyor.

TUĞÇE GÜDER

Uğur Karas ve Tuğçe Güder çifti Yalova'daki Masal Köyü'nde bulunan evlerinin kapısını Ev-Bahçe dergisi için araladı. Rüya evde kullanılan malzemelerin hepsi doğal... Ev, toprak yapısı sayesinde yazları serin, kışlarıysa sıcak oluyor. Duvarların nefes alabilmesi en önemli özelliklerinden. Kalpli panjurlar, sandalyeler, deve kuşu yumurtalarından ışıklandırmalar, dere taşlarıyla süslü duvarlar... “Nasıl, nereden aklınıza geldi bunca şey Uğur Bey?” diye sorunca, içinden geldiğini ve hepsini baştan sona kendisinin tasarladığını anlatıyor. Evin içindeki her bir parça ekolojik yapısıyla tamamen uyumlu ve çoğu da sahibinin marifetli ellerinden çıkma... Bahçe işlerinden Tuğçe Güder sorumlu, tüm sebze ve meyveleri kendisi yetiştiriyor. Evin banyo kısmında yer alan lovabo bile ahşap... Yerlerde halı kullanmamış Tuğçe- Uğur çifti. Mutfak bölümü kırmızı buzdolabı ile hareketlendirilmiş. Geçtiğimiz aylarda bebekleri Evran'ı kucaklarına alan çift, "Evimiz bizim huzur bahçemiz ve bebeğimizi burada büyütmek istiyoruz" diyor.

ZUHAL OLCAY

InStyle Home dergisi, Zuhal Olcay'la Altunizade Mesa Konakları'ndaki evinde buluştu. 13 yıl önce yapılan sitenin içindeki apartman daireleri neredeyse birbirini hiç görmeyecek şekilde konumlanmış. Dört oda, bir salon, mutfak, iki banyodan oluşan ev 220 m2'lik bir kullanım alanına sahip... Salonun ortasında antika piyano yerini almış. Olcay, günün son saatlerini burada geçiriyor. Evin dekorasyonunda onun kilometre taşlarına eşlik eden her güzel ayrıntıyı yakalamak mümkün. “Zevkim doğrultusunda döşedim burayı. Eve dekoratör girmedi” derken, evde en önem verdiği şeyin rahatlık olduğunun altını çiziyor. Pastel renklerin hakim olduğu salonda Necdet Kalay, Mustafa Ayaz, Enver Paşa'nın orijinal karakalem çizimleri, setlerden ve provalardan fotoğraflar, film afişleri dikkat çekiyor. Olcay, evde olduğu zamanlar üzerinde bir pijama altı, bir tişört, bir polar sabahlık ve ayaklarında çok sevdiği yün pofuduk çoraplarla miskinlik yapmaya bayılıyor. Antika eşyaların ağırlıkta olduğu çalışma odasının ise onun için ayrı bir önemi var.

EBRU AKEL

Ünlü sunucu Ebru Akel boğazın eşsiz manzarasına tanıklık eden ve 360 derece İstanbul'u izleme imkanı sunan evinin kapılarını Marie Claire Maison dergisine açtı. Güzel sunucu evinin dekorasyonu için eski sevgilisi Can Ateş'in kardeşinden yardım almış. Evin hemen her odasında pastel tonlar göze çarpıyor. Akel evini anlatırken, “Hayalimdeki ev yaşanan ev; içeri girdiğimde sıcaklığını hissettiğim yer. Konumu, manzarası önemli değil…” diyor. Camın hemne önünde yer alan kırmızı koltuk ve cam kenarındaki üç saksı evin ilk sakinleri... Yemek bölümündeki tablo İsmet Doğan'a ait. Bordo deri day-bed'in bulunduğu bölüm, Ebru Akel'in çalışma köşesi... Senaryolara burada çalışıyor, repliklerini burada ezberliyor

EDA TAŞPINAR

Giyim stiliyle girdiği her ortamda fark yaratan Eda Taşpınar ile Türkiye Windsurf şampiyonu Bora Kozanoğlu, beraber yaşadıkları Baltalimanı'ndaki evlerinin kapılarını Elle Decor'un nisan sayısı için açtı. Evin konumlandığı apartman yaklaşık 50 senelik ama zamanının modern yapılarından biri. Taşpınar ile Kozanoğlu'nun yaşadığı daire ise 170 m2; salon, mutfak, banyo ve üç odadan oluşuyor. Çift eve taşındığında pek fazla değişiklik yapmamış, çünkü bu retrospektif görünüm Taşpınar'ın hoşuna gitmiş.

Atmosfere baktığımızda, toprak renkleri arasına sıcak tonların yerleştirildiğini görüyoruz. Aydınlatma olarak genelde mum gibi loş ve gizli bir aydınlatma düzeneğini tercih eden çift, yemek masasının olduğu bölümün aydınlık olmasını istedikleri için, buraya Eda Taşpınar'ın yaptırdığı özel bir aydınlatma kullanmışlar. Perde sistemi olarak koyu kahve ahşap jaluziler tercih edilmiş.

Zemin, klasik balıksırtı parke ve taşla kaplı. Taşpınar'ın giyim tarzına da gönderme yapan deri parçaları ve çeşitli hayvan postları, yer yer halı ve masaüstü aksesuvarı olarak karşımıza çıkıyor. Kitap sayfaları kaplı eski dolap, kitap ayaklı orta sehpa, mumluklar, yemek masası aydınlatması, antre duvarındaki Devran Mursaloğlu kitapları ve kütük tabure gibi mobilyalar ise evin tasarım değerini ortaya koyan elementler.

Eda Taşpınar'ın yatak odasında da pastel renkler hakim. Duvarda sevgilisi Bora Kozanoğlu ile çeşitli zamanlarda çekilmiş fotoğrafları yer alıyor.Yatağın baş kısmında bulunan komodinlerde ise canlı çiçekler mevcut. Dekorasyon eve taşınıldığında birkaç haftada tamamlanmış. “Evi ben dekore ettim. ınsanın evini kendi beğenilerine göre biçimlendirmesi gerektiğine inanıyorum. Akıllı yerleştirme sistemiyle evimdeki ölü noktaları değerlendirdim. Bir de mekanları çok fazla eşya ile doldurmayı sevmiyorum. Bence ev ferah ve rahat olmalı. Dekorasyon tarzı olarak genç, bohem, rahat ve salaş bir tarz diyebilirim. Ama detaylardaki tasarım parçalarla kendini gösteren bir stil ortaya çıktı” diye anlatıyor Eda Taşpınar

GÜLŞEN

140 m2'lik üç oda, iki banyo, mutfak ve salondan oluşan dairenin içini baştan aşağıya yeniletmiş. Salona açılan mutfak genişletilmiş, iki de giyinme odası eklenmiş daireye. Salonun bir duvarı buraya modern bir hava katan ahşap panjurla kaplanmış. Böylece güneş ışığı yitirilmeden yan taraftaki binanın görüntüsünden kurtulmak mümkün olmuş. Gülşen, son albümü “Önsöz”ün yorgunluğunu Bebek sırtlarında, koru içindeki evinde atıyor. Semtin nostaljik ruhunun kendisine çok uyduğunu belirten şarkıcı, ünlülerin kırmızı halı merakından esinlenerek dekore ettiği dairesinin kapısını InStyle Home dergisine açtı.

İki bölümden oluşan salonun oturma kısmının zemini tik... “Evin havasını anında değiştiren güzel bir malzeme tik ve buraya da yakıştı bence” diyor. Yemek odasının bulunduğu bölümde ise zeminde başlayan kırmızı halı tüm koridor boyunca arkadaki yatak odalarına kadar boydan boya uzanıyor. “Bunu ünlülerin kırmızı halı merakından esinlenerek yaptık” diye gülerek anlatıyor Gülşen. Bu halı aynı zamanda salonda kum beji olarak başlayan, içeri doğru ilerledikçe gri ve siyaha dönüşen duvar rengiyle de çok iyi uyum sağlıyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz