maritbet girişmaritbet
İşte doğalgazda tasarruf etmenin yolu

İşte doğalgazda tasarruf etmenin yolu

Soğuk geçen bugünlerde doğal gazda maliyetlerin düşürülmesi için bazı ayrıntıların önem taşıdığı, çatı yalıtımı ile enerjide yüzde 20, dış duvar yalıtımıyla yüzde 15 ve basit sızdırmazlık önlemleriyle yüzde 10 oranlarında tasarruf sağlanabileceği bildirildi

 

Soğuk geçen bugünlerde doğal gazda maliyetlerin düşürülmesi için bazı ayrıntıların önem taşıdığı, çatı yalıtımı ile enerjide yüzde 20, dış duvar yalıtımıyla yüzde 15 ve basit sızdırmazlık önlemleriyle yüzde 10 oranlarında tasarruf sağlanabileceği bildirildi.

Her ne kadar son günlerde havalar güzel gitse de elbet soğuyacak. Bu zamanlarda ise doğalgaza gelen yüklü faturalardan şikâyet etmeye başlayacağız. Faturaların üzerindeki rakamları düşürmek biraz dikkatli davranmaya bağlı. Evinizde yapacağınız birkaç değişiklikle faturalarınızda tasarruf yapmanız mümkün. İşte öneriler:
 
* Verimli ısınma için oda konforu 20 derecedir.
* Pencerelerinizden güneş çekildiği zaman perdelerinizi kapatınız.
* Radyatörleri mobilya ve benzeri eşyalar veya perdeler ile engellemeyiniz, kapatmayınız. Radyatörler örtülürse yüzde 15 yakıt tüketimi artar.
* Doğal gazlı cihazınızın yıllık bakımını mutlaka yaptırınız. Bakımı yapılmayan cihazın daha fazla yakıt tüketeceğini unutmayınız.
* Sıcak su termostatınızı 50 dereceye ayarlayınız.'
 
Kaynak: Habertürk
  • Etiketler:

Yorum Yaz