maritbet girişmaritbet
İstanbul Vakıflar Kadıköy’de bina yaptıracak!

İstanbul Vakıflar Kadıköy’de bina yaptıracak!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü Kadıköy Merdivenköy Mahallesi’nde tarla niteliğindeki bir taşınmazı inşaat yapımı karşılığı kiralama ve işletme ihalesine çıkardı

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü Kadıköy Merdivenköy Mahallesi'nde tarla niteliğindeki bir taşınmazı inşaat yapımı karşılığı kiralama ve işletme ihalesine çıkardı 

Tahmini fiyatı 2 milyon 179 bin 200 lira, geçici teminatı 65 bin 376 lira olarak belirlenen ihale 15 Mayıs 2012 tarihinde saat 14:30'da Selamiali Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, No:10 Üsküdar/İstanbul adresinde bulunan Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü Hizmet Binasında gerçekleştirilecek. 

Toplam kullanım alanı 922 metrekare olan taşınmazın Bankacılar ve Dere Sokak'ta sınırları bulunuyor. Taşınmaz üzerine bina yapacak kişi veya kurum, söz konusu binayı 25 yıl süre ile kiralayarak işletme hakkına sahip olabilecek.

Detaylı bilgiler şöyle:

İNŞAAT YAPIM KARŞILIĞI KİRALAMA VE İŞLETME İŞİYAPTIRILACAKTIR

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğünden:

T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 2.Bölge Müdürlüğünce Vakıf gayrimenkulün toplam 25 (Yirmibeş)yıl süreyle İnşaat Yapım Karşılığı Kiralama Ve İşletme Modeline göre 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesi çerçevesinde kapalı teklif usulü ile inşaat yapılması karşılığı kira ihalesine çıkartılmıştır.

İLİ                                          :  İstanbul

İLÇESİ                                   :  Kadıköy

MAHALLESİ                        :  Merdivenköy

CADDE/SOKAK                   :  Bankacılar ve Dere Sokak

PAFTA                                  :  192

ADA                                      :  727

PARSEL                                :  4

VASFI                                   :  Tarla

YÜZÖLÇÜMÜ                     :  922,00 m2

MUHAMMEN BEDEL        :  2.179.200,00 TL. (İkimilyonyüzyetmişdokuzbinikiyüz TürkLirası) (Bu bedel İnşaat Maliyet Toplamıdır)

GEÇİCİ TEMİNAT               :  65.376,00 TL (AltmışbeşbinüçyüzyetmişaltıTürkLirası)

                                                  (Muhammen Bedelin %3'üdür)

İHALE TARİH VE SAATİ   : 15/05/2012- 14:30

TAŞINMAZIN MEVCUT DURUMU : Taşınmaz, İstanbul İli, Kadıköy İlçesinde, Merdivenköy Mahallesinde, Bankacılar ve Dere Sokaklarına cepheli köşe parseldir. E-5 Karayoluna çok yakın konumda olup, yakın çevresinde, Özel Medikal Park Göztepe Hastanesi, Kireçhane Camii, Teknosa ve Toyota İş Merkezleri ve Optimum Outlet Alışveriş Merkezi bulunmaktadır.

 

Söz konusu imar adasında ve çevresinde genellikle H=serbest irtifalı konut olarak kullanılan betonarme yapılar mevcuttur. Her türlü Kamu Kurum ve Kuruluşlarından iyi derecede faydalanabilen bir mevkide bulunmaktadır. Ulaşımı E-5 Karayolu yakın olmasından dolayı oldukça kolaydır. Taşınmaz, halihazırda boş arsa konumda, olup üzerinde herhangi bir yapı bulunmamaktadır.

I - Yukarıda özellikleri belirtilen taşınmaz, Vakıflar Genel Müdürlüğü Vakıflar Meclisinin 10/10/2011 tarih ve 719/569 sayılı kararına istinaden;

1 - İşin süresinin ve kira ödemelerinin sözleşme tarihinden itibaren başlatılması,

2 - Sözleşme tarihinden itibaren ödenmek üzere kira bedelleri;

a) İlk 3 (Üç) yılın aylık 5.000,00- TL (Beş bin Türk Lirası),

b) 4.yılın aylık 10.000,00 TL. (On bin Türk Lirası)

c) 5. yıldan işin süresinin sonuna kadar her yıl için bir önceki yılın aylık kira bedeline Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (On iki Aylık Ortalamalara Göre Değişim (%) Oranı)) eklenerek bulunacak bedelin aylık kira bedeli olarak alınması,

3 - İlk üç yıl içerisinde, yüklenici tarafından tüm masrafların karşılanarak, binanın gerekli tüm uygulama projelerinin hazırlanması ve ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarından onaylatılması, işe ait inşaat ruhsatının alınması, inşaat imalatlarının tamamlanarak ilgili kurum ve kuruluşlardan gerekli izinlerin alınmasına müteakip binanın faaliyete geçirilmesi, aksi halde sözleşmenin fesh edilerek o tarihe kadar yapılmış olan tüm imalatların İdareye terk ve teberru edilmesi, ödenen kiraların ve yatırılan teminatın İdaremize irat kaydedilmesi,

4 - Sözleşme süresi sonunda (25.yılın sonunda) tesisin çalışır, bakımlı ve kullanılabilir şekilde hiçbir hak ve bedel talebinde bulunulmadan İdaremize teslim edilmesi,

5 - 3194 Sayılı Kanununa göre İdaremize ait parselden kamuya terk edilmesi gereken kısım var ise bedelsiz terk edilmesi,

6 - Ekspertiz raporunda belirtilen kriterler dışında büyüme ve küçülme olması durumunda buna göre yeniden değerlendirme yapılması, projelerinin brüt kullanım alanlarında büyüme veya küçülme olması durumunda kullanım alanlarına ve kullanım fonksiyonlarına göre sözleşmede belirlenen m2 bazındaki aylık kira bedeli esas alınarak taşınmazdan alınacak aylık kira gelirlerinin de aynı oranda arttırılması veya aynı oranda eksiltilmesi,

7 - İlgili Belediyesinden onaylatılan 1/50 ölçekli mimari avan projesinin bedelinin, sözleşme aşamasında, Mimarlar Odası asgari birim fiyatlarından, işin yüklenicisi tarafından proje müellifine ödenmesi,

8 - İlgili diğer mevzuata aykırı herhangi bir nedenle; sözleşme süresinin bitiminden önce taşınmazın ve tesisin (işletmenin) tahliye edilmesi halinde o tarihe kadar yapılmış olan tüm masrafların, hakların talep edilmemesi ve yapılan imalatların İdareye terk ve teberru edilmesi şartlarıyla inşaat yapım karşılığı 25 (Yirmi beş) yıl süreyle kira ve işletme ihalesine konulmuştur.

II - İhale, yukarıda belirtilen tarih ve saatte Selamiali Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, No:10 Üsküdar/İstanbul adresinde bulunan Vakıflar 2.Bölge Müdürlüğü Hizmet Binasının (-1. Kat) ihale salonunda toplanacak olan İhale Komisyonunca yapılacaktır.

III - İstekliler İhale Şartnamesini, mesai saatleri içerisinde 08:30-12:30 ve 13.00-17:00 saatleri arasında Selamiali Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, No:10 Üsküdar/İstanbul adresinde bulunan Vakıflar 2.Bölge Müdürlüğü hizmet binasının 3.katındaki İhale - Kalem Bürosunda görebilecekler ve aynı adresten 100,00-(Yüz) TL karşılığı ihale dokümanını alabileceklerdir.

IV - İhaleye katılabilmek için istenilen belgeler; İstekliler örneğine göre hazırlayacakları teklifleri ile aşağıda dış zarf içerisinde istenilen belgeleri yukarıda belirtilen ihale tarih ve saatine kadar Bölge Müdürlüğü Hizmet Binasının 3.katında bulunan ihale- Kalem Bürosuna vermeleri gerekmektedir.

Dış zarf aşağıdaki belgeleri içerecektir.

Teklifi ihtiva eden (Ek 2 örnek forma uygun olarak hazırlanan teklif mektubu) kapatılmış, mühürlenmiş/imzalanmış iç zarf ile Ek:1 başvuru dilekçe örneğiyle birlikte,

a)Türkiye'de tebligat için (Ek-3) örnek forma göre doldurulmuş adres beyanı vermesi. (Beyanda telefon faks var ise elektronik posta adresi bilgilerinin belirtilmesi)

b) Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası ya da Esnaf ve Sanatkar Odası veya ilgili Meslek Odası belgesi (aslı, noter tasdikli sureti veya aslı İdarece görülmüş sureti)

b1) Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından yada esnaf ve sanatkâr odasından veya ilgili meslek odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,

b2) Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge.

c) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri; (noter tasdikli sureti veya aslı İdarece görülmüş sureti)

c1) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesini,

c2) Tüzel kişi olması halinde, ilgilisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlerini belirtilen son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerini,

d) İstekliler adına vekâleten ihaleye katılınıyorsa, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin Noter tasdikli vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin Noter tasdikli imza beyannamesi, (noter tasdikli sureti veya aslı İdarece görülmüş sureti)

e) İsteklilerin ortak girişim olması halinde bu iş için örneğine uygun (Ek-4) örnek forma göre düzenlenmiş ortak girişim beyannamesi vermesi.

f) İlk ilan tarihinden sonra alınmış Muhammen bedelin %25'inden az olmamak üzere kullanılmamış nakit kredisini veya kullanılmamış teminat mektubu kredisini yada serbest mevduatını gösterir yerli veya yabancı bankalardan alınacak banka referans mektubu (Ek-5 örneğe uygun) ve eki teyit yazısının aslı veya İdarece aslı görülmüş sureti. Bu kriterler, mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunulmak suretiyle de sağlanabilir.

İsteklinin ortak girişim olması halinde, istenilen asgari miktar ortaklık oranına bakılmaksızın ortaklardan biri veya birkaçı tarafından karşılanabilir.

g) İlan tarihinden sonra ilgili vergi dairesinden veya internet vergi dairesinden alınacak vergi borcu olmadığına dair belgenin aslı veya Vergi Dairesinden alınan yazı aslının İdareye ibraz edilmesi.

h) İlan tarihinden sonra ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan veya Sosyal Güvenlik Kurumunun internet adresi üzerinden alınacak prim borcu olmadığına dair belgenin aslı veya Kurumdan alınan yazı aslının İdareye ibraz edilmesi.

ı) İhale konusu taşınmazın yerinde görüldüğüne dair isteklinin yazılı beyan vermesi. (Ek-6 örnek forma göre)

i) İstanbul Vakıflar 2.Bölge Müdürlüğü adına, Vakıflar Bankası Üsküdar Şubesinin (00158007293551805) nolu hesabına geçici teminat olarak nakit yatırılmış, Banka dekontu veya İstanbul Vakıflar 2.Bölge Müdürlüğü adına (Ek-7: örnek forma) göre alınmış yukarıda tutarı belirtilen geçici teminat mektubu. (Limit içi-süresiz ve teyit yazılı) İsteklinin Ortak Girişim olması halinde toplam teminat miktarı ortaklık oranına bakılmaksızın ortaklardan biri veya birkaçı tarafından karşılanabilir.

j) Muhammen bedelden az olmamak üzere İhale tarihi itibarı ile geçerli olan Bayındırlık ve İskan Bakanlığından (yeni güncellemeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca) alınmış en az (B) grubu müteahhitlik karnesi veya inşaat işlerine ait resmi kurumlardan alınmış benzer iş bitirme/iş denetleme belgesi (2886 sayılı Devlet İhale Kanunu veya 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında alınmış) veya istekli adına verilen benzer işe ait Yapı kullanma izin belgesinin (Belediyeden alınmış) noter tasdikli sureti veya aslının İdareye ibraz edilerek sunulması zorunludur.

İstekli adına birden fazla iş bitirme veya iskan belgesi olması halinde, iş bitirme veya iskan belgelerinde belirtilen tutarlar toplanarak değerlendirilecek, iskan belgelerinde ise iş bitirme tutarı olarak alınacak tutar, inşaat maliyeti toplamı alınarak değerlendirilecektir. İsteklinin ortak girişim olması halinde iş bitirme belgeleri müştereken değerlendirilir. Ortak girişimdeki ortaklardan birinin iş bitirmelerindeki tutarlarının toplamı muhammen bedeli topluyor ise diğer ortaklardan iş bitirme belgesi aranmaz. İş bitirme tutarları iş bu ihale yılı fiyatlarına tahvil edilerek değerlendirilecektir.

Ancak isteklinin iş yaptığına dair bu belgelerinin bulunmaması halinde, alt yükleniciye yaptıracağına dair taahhütname (Ek-9 örnek forma göre) verecektir.

k) Ortak girişim olması halinde her bir ortak ayrı ayrı (a,b,c,d,g,h,ı) bentlerinde belirtilen belgeleri vermek zorundadır.

l) İstekli, inşaat ruhsatını aldığı tarihten itibaren, geçici kabul yapılıncaya kadar nitelik ve sayısı sözleşme taslağının 11.maddesinde belirtilen teknik elemanları bulunduracağına dair (Ek-8) örnek forma göre düzenlenmiş teknik personel taahhütnamesini vermesi, (Ortak girişim halinde ortaklığı oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her biri tarafından imzalanmış olacaktır.)

m) İhale dokümanı satın alındığına dair belge. (Vakıflar Bankası Üsküdar Şubesinin (00158007293551805) no lu hesabına yatırılabilir.)

V - 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 6.maddesinde yazılı kimseler doğrudan veya dolaylı olarak ihaleye katılamazlar. (Daha önce İdaremize kat karşılığı, yap-işlet-devret (İnşaat Yapım Karşılığı Kiralama) Modeline göre iş yapıp, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 83. maddesine göre yasak fiil ve davranışlarında bulunup, ihalelere katılmaktan geçici yasaklama kararı alınanlar bu ihaleye giremeyecektir. Ancak yasaklılık süresi bitmesi halinde veya herhangi bir yasaklama kararı olmaması durumunda işbu ihaleye iştirak edilebilecektir.)

VI - İhaleye katılabilmek için; İhale Şartnamesinin 6.ncı maddesine göre hazırlayacakları tekliflerini, aynı şartnamenin 7.nci maddesi doğrultusunda yukarıda belirtilen ihale tarih ve saatine kadar İstanbul Vakıflar 2.Bölge Müdürlüğü Hizmet Binasının 3. katındaki Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürlüğü ihale -Kalem Bürosuna vermeleri gerekmektedir.

VII - İsteklilerin başvuru dosyaları iade edilmeyecek olup, ihale üzerinde kalmayan istekli/isteklilerin geçici teminatları iade edilecektir.

VIII - Teklif dosyası, İstanbul Vakıflar 2.Bölge Müdürlüğü Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürlüğü İhale -Kalem Bürosuna verilecek olup, dosyalar İdareye verildikten sonra dosya içerisindeki herhangi bir evrakın değiştirilmesi veya eksik evrakın tamamlanması yönünde yapılacak müracaatlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

IX - Telgraf veya faksla yapılacak müracaatlar ve postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.

X - Bu işe ait ilan bedelleri ile %04,95 ihale karar pulu, ihale üzerinde kalan kişi veya firmalardan sözleşme yapılmadan önce defaten tahsil edilecektir.

XI - İdare gerekçesini göstermek kaydıyla ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

TEL : 0216 695 21 00 (10 hat)-(7215-7219)

FAKS : 0216 695 21 30

E-MAİL:[email protected].

İlan olunur.

3311/1-1
 
 
UğurcanTokay/emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yeni Cami tarihinin en kapsamlı restorasyonundan geçiyor
  • 13.10.2021 14:10

Yeni Cami tarihinin en kapsamlı restorasyonundan geçiyor

Yeni Cami'nin restorasyon çalışmaları hakkında açıklama yapan İstanbul Vakıflar ...

Vakıflar, Arnavutluk'taki Kurşunlu Camisi'ni restore edecek
  • 03.09.2021 16:40

Vakıflar, Arnavutluk'taki Kurşunlu Camisi'ni restore edecek

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Arnavutluk'taki Osmanlı mirası tarihi Kurşunlu Camisi' ...

Vakıflar ABD Konsolosluğu’na komşu villa yaptıracak
  • 16.09.2015 11:08

Vakıflar ABD Konsolosluğu’na komşu villa yaptıracak

İstanbul Vakıflar İstinye’de ABD Konsolosluğu'na yakınlığı ile dikkat çeken arsa ...

Kurtuluş Rum İlköğretim Okulu’nun bahçesi satışta!
  • 22.06.2015 14:05

Kurtuluş Rum İlköğretim Okulu’nun bahçesi satışta!

Özel Kurtuluş Rum İlköğretim Okulu’nun bahçesi İstanbul Vakıflar tarafından yakl ...

Vakıflar bu kentte ticari tesis ve AVM yaptırıyor
  • 25.10.2014 09:40

Vakıflar bu kentte ticari tesis ve AVM yaptırıyor

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Beyşakası Mahallesi’ndeki arsanın üzerine ya ...

Beyoğlu Sütlüce’ye 46 kişilik özel öğrenci yurdu geliyor
  • 24.10.2014 15:18

Beyoğlu Sütlüce’ye 46 kişilik özel öğrenci yurdu geliyor

İstanbul’un öğrenci kampüsü haline gelen lokasyonlarına katılan Haliç Sütlüce’ye ...