maritbet girişmaritbet
İstanbul’un yeni uydu kenti ihaleye çıkıyor

İstanbul’un yeni uydu kenti ihaleye çıkıyor

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy’de yeni bir uydu kent oluşturulması için düğmeye bastı

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy'de yeni bir uydu kent oluşturulması için düğmeye bastı. Yaklaşık 2 bin 500 konut, ofis alanları, ticaret alanları, sağlık tesisleri, dini tesisler ve özel eğitim alanlarının yer alacağı uydu kent, yaklaşık 500 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacak.

Emlak Konut GYO, bu kapsamda kendi tasarrufunda bulunan toplam 3 adada 34 parselden oluşan 466 bin 945 bin metrekarelik alan için, arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle ihaleye çıkacak. Kapalı zarf usulü teklif alma ve pazarlık-açık artırma şeklinde iki oturum halinde gerçekleştirilecek ihalenin birinci oturumu 3 Mayıs'ta 14:30'da Ataşehir'deki Emlak Konut GYO Genel Müdürlük binasında yapılacak.

Dev arsa 3 Mayıs'ta satışta

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü yasa tasarısının, çok kısa bir sürede yasalaşacağına işaret ederek, kentsel dönüşüm sürecinde aktif rol alacaklarını anlattı.

Bir yandan kentin çeperlerinde modern uydu kentlerle yeni yaşam alanları oluşturduklarına dikkat çeken Murat Kurum, kentsel dönüşüm sürecinde ihtiyaç duyulacak rezerv konut alanları üreteceklerini de kaydetti. Murat Kurum, bu kapsamda İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy'de yaklaşık 500 bin metrekarelik alanda da modern bir uydu kent kurulması için 3 Mayıs'ta arsa satışı karşılığı hasılat paylaşımı modeliyle ihaleye çıkacaklarını açıkladı.

Önce tasarım sonra plan

Zekeriyaköy'deki uydu kent alanı için öncelikli olarak bir kentsel tasarım hazırlattıklarını ve bu kentsel tasarım ışığında imar planlarının oluşturulduğunu ifade eden Murat Kurum, planların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığını söyledi. Murat Kurum, Zekeriyaköy uydu kent projesinde yaklaşık 200 bin metrekarelik inşaat alanının bulunacağını dile getirerek, proje içinde 122 bin metrekarelik yeşil alan bulunacağını açıkladı.

Murat Kurum, proje alanında konutlarda 6.50 metre, ticari yapılarda ise 9.50 metre yükseklik sınırının bulunduğunu ifade ederek, “Burada kullandıracağımız genel ortalama emsal oranı 0.30 olarak belirlendi. Bölgedeki mevcut emsaller aşılmadı” dedi. Proje tamamlandığında ormanın içinde modern bir uydu kent kuracaklarını anlatan Murat Kurum, “Silüet açısından hiç bir bina birbirinin önünü kapatmayacak. Proje de yenilenebilir enerji kaynaklarından istifade edilebilecek” diye konuştu.

Sırada Hoşdere var

Emlak Konut GYO olarak, Başakşehir ve Esenyurt İlçeleri, Hoşdere Köyü sınırları içinde yer alan TOKİ  mülkiyetindeki   1 milyon 105 bin metrekare yüzölçümlü ve 550 bin metrekare imar parseli Haziran 2011'de satın aldıklarını hatırlatan Murat Kurum, bu arsa üzerinde de bir uydu kent kuracaklarını açıkladı. Hoşdere arazisinin etaplar halinde ihale edileceğini vurgulayan Murat Kurum, ilk etapta 70-80 bin metrekarelik alanı yakın zamanda ihale edeceklerini kaydetti. Murat Kurum, ilk etapta 1.000 konut, kreş, okul ve küçük bir ticaret alanı yapılacağını, toplamda ise Hoşdere uydu kentinin 12 bin konuttan oluşacağı bilgisini verdi. Ekolojik bir kent olarak planlanan projede, konut, lojistik alanlar ve ticaret alanlarının yanı sıra Türkiye'nin en büyük parkı da yapılacak.

Milliyet
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yenişehir Evleri ilk iki etabının kuraları çekiliyor
  • 02.05.2024 15:46

Yenişehir Evleri ilk iki etabının kuraları çekiliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Emlak Konut GYO ve Türk Hava Y ...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı
  • 05.06.2023 13:43

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına getirilen Mehmet Özhaseki, ba ...

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı
  • 23.05.2023 16:33

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ...

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı
  • 11.05.2023 11:53

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabınd ...

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''
  • 09.05.2023 11:32

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Belediyesi Me ...

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar
  • 04.05.2023 11:22

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Süper Lig'in yıldız f ...