maritbet girişmaritbet
İstanbul Sapphire'nin yatırımcısı Kiler GYO halka arz ediliyor

İstanbul Sapphire'nin yatırımcısı Kiler GYO halka arz ediliyor

Türkiye ve Avrupa’nın en yüksek binası İstanbul Sapphire’i de portföyünde bulunduran Kiler GYO, halka arz ediliyor. Kiler GYO halka arzında talep toplama 13-14-15 Nisan 2011 tarihlerinde 5,10 – 6,10 TL aralığından gerçekleştirilecek

2011 yılına perakende grubunun halka arzı ile başlayan Kiler Holding, ikinci halka arzını ise gayrimenkul alanında yapıyor. Portföyünde Türkiye ve Avrupa Birliği'nin en yüksek binası İstanbul Sapphire'i de bulunduran Kiler GYO için talep toplama işlemi 13-14-15 Nisan 2011 tarihlerinde 5,10 – 6,10 TL aralığından yapılacak.

Kiler GYO'nun halka arzına ilişkin detaylar Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler ve DenizYatırım Yönetim Kurulu Murahhas Azası Cafer Bakırhan'ın katılımı ile düzenlenen basın toplantısında duyuruldu. Kiler Holding olarak bu sene ikinci halka arzı gerçekleştirdiklerini aktaran Nahit Kiler “Perakende grubumuzun başarılı halka arzının ardından Kiler GYO'nun da aynı performansı sergileyeceğine inanıyoruz” dedi.

DenizYatırım Yönetim Kurulu Murahhas Azası Cafer Bakırhan, Kiler GYO'nun halka arzının sermaye artışı ve ortak satışı şeklinde yapılacağını belirterek “13-14-15 Nisan 2011 tarihlerinde, 5,10 – 6,10 TL fiyat aralığında yapılacak halka arzla birlikte Kiler GYO'nun sermayesi 70 Milyon TL'den 87,5 Milyon TL'ye yükseltilecek. Ortak satışı ve ek satışla birlikte toplam 30.187.500 adet pay ve Kiler GYO'nun yüzde 34,5'i halka arz edilmiş olacak. Halka arz büyüklüğü ise 154 milyon TL ile 184 milyon TL arasında oluşacak” dedi.

Yüzde 53 iskonto

Halka arzda iddialı bir fiyat seviyesi belirlendiğini ifade eden Bakırhan, “Fiyat aralığında yüzde 36 – 53 arasında bir iskonto söz konusu. Bu da yatırımcılar açısından önemli bir avantaj sağlıyor” diye konuştu. Ortak satışı ve ek satış geliri ile 30 gün süreyle fiyat istikrarı işlemleri de uygulanacağına dikkat çeken Bakırhan'ın verdiği bilgilere göre Kiler GYO'nun gayrimenkul varlıklarının ekspertiz değeri 1 milyar TL'nin üzerinde. Kiler GYO'nun piyasa değeri 446 – 534 milyon TL aralığında oluşacak.

Sapphire, prestijli projelerin anahtarı

Yüzde 50 civarındaki iskontosu ile halka arz fiyat aralığının Kiler GYO'yu yatırımcılar açısından cazip kıldığını anlatan Bakırhan, halka arz geliri yanında önümüzdeki birkaç yılda Sapphire'den elde edilecek yüksek satış ve kira gelirlerinin de büyük yeni projeler için altyapı sunduğunu anlattı. Holdingin perakende iş kolunda faaliyet göstermesinin, Kiler GYO'yu gayrimenkul proje geliştirme fırsatlarına yakınlaştırdığını vurgulayan DenizYatırım Murahhas Azası, İstanbul Sapphire gibi başarı ile tamamlanmış ve geliştirme ve imaj yönüyle arsa sahiplerinin ilgisini çeken bir yapının da Kiler GYO'yu katma değeri ve kar marjı yüksek, prestijli projelerde iddialı bir hale getirdiğini kaydetti.

Yeni yatırımlar yolda

Kiler Holding'in 28 yıldır perakende, enerji, turizm ve taşımacılık, gıda ve inşaat alanında faaliyet gösterdiğini anlatan Nahit Kiler ise “Kiler GYO olarak hızlı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sahip olduğumuz gayrimenkullerimizin değeri 1 milyar TL'yi aşmış durumda. Önümüzdeki 3 yıl içinde de İstanbul'un yanısıra, İzmir, Zonguldak ve Kütahya'daki yatırımlarımıza da başlamış olacağız” dedi. Nahit Kiler “Sapphire ve diğer projelerimizden elde edeceğimiz satış ve kira gelirleri ile Sapphire benzeri projeler geliştirme hedefinde olduklarını” da ekledi.

Kiler GYO'nun İstanbul Sapphire'in yanısıra farklı illerde farklı projelere de sahip olduğunu anlatan Kiler, bunlar arasında Esenyurt'taki Lojistik Merkezi, Ankara'da yer alan bir mağaza, Beylikdüzü'nde Çınarevler Projesi gibi gayrimenkullerin yanısıra, Zonguldak ve Kütahya'daki ön geliştirme aşamasındaki alışveriş merkezleri projelerinin, İzmir Seferihisar'da hayata geçirilecek bir turistik tesisin ve İstanbul Beylikdüzü'nde 2 adet konut projesinin bulunduğunu aktardı.

Halka arz yatırıma dönecek

Halka arzdan elde edilecek gelirlerle yeni projeler geliştirme ve mevcut projelerin finansmanına katkı sağlamayı planladıklarını da kaydeden Kiler “İhaleye çıkması beklenen kamu arazileri ile satın alma fırsatı oluşacak özel arsaların finansmanı, kat karşılığı veya gelir paylaşımı kamu veya özel geliştirme projeleri ve kentsel dönüşüm projeleri için de kaynak yaratmış olacağız” diye konuştu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz