maritbet girişmaritbet
İstanbul, konut fiyatlarında dünyanın seçkin metropolleri ile yarışıyor!

İstanbul, konut fiyatlarında dünyanın seçkin metropolleri ile yarışıyor!

İstanbul, konut fiyatlarında dünyanın seçkin metropolleri arasındaki yerini aldı. Dünyanın en prestijli gayrimenkul satış ve danışmanlık markası olan Sotheby’s International Realty’inTürkiye ofisi ise, portföyü ile bir kez daha devler ligine girdi

İstanbul, konut fiyatlarında dünyanın seçkin metropolleri arasındaki yerini aldı. Dünyanın en prestijli gayrimenkul satış ve danışmanlık markası olan Sotheby's International Realty'inTürkiye ofisi ise, portföyü ile bir kez daha devler ligine girdi.

Geçtiğimiz günlerde Almanya'da düzenlenen, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da bulunan Sotheby's International Realty ofislerinin katıldığı toplantıda, Türkiye zengin konut seçenekleri ile dikkat çekti. Toplantıda özellikle İstanbul'un bugün bir dünya şehri olduğu, konut fiyatlarında pek çok metropolle yarışır duruma geldiğinin altı çizildi. Sotheby's International Realty Berlin ofisi ise, İstanbul'un konut fiyatları baz alındığında Avrupa'nın önde gelen metropolleriyle aynı ligde yer aldığını belirtti.

Toplantıda bir konuşma yapan TurkeySotheby's International Realty Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Hitay; “47 ülkede 650 ofis ve 12 bin 600 çalışanıyla bir dünya markası olan Sotheby's International Realty'nin Türkiye ofisi olarak bu oluşumun bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sahip olduğumuz portföy ile 650 ofis arasında üst sıralarda yer alıyor olmak ise bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Bugün Türkiye'de emlak sektörü geldiği nokta itibarıyla tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Ülkemizde yapılan projeler, üretilen konutlar dünyadaki pek çok iddialı projeyle yarışır konumda. Geçen sene çıkan Mütekabiliyet Yasası, yabancı yatırımcı tarafında da sektörde bir hareketlilik yaşanmasını sağladı. Son olarak yabancılara verilen oturma izninin de 1 yıla çıkartılması ile birlikte sektörde daha da hareket olduğunu görüyoruz. Özellikle İstanbul, boğazı ve boğazın her iki tarafındaki yapıları, her tür konforu sunan projeleriyle yabancı yatırımcıların gözbebeği haline geldi. Dünyada iki kıtayı bağlayan tek şehir olan İstanbul artık, dünyadaki pek çok metropolle yarışır duruma geldi. Berlin ofisinin açıkladığı rakamlarda bunun örneklerinden biri” şeklinde konuştu.

Toplantıda Türk gayrimenkul yatırımcısının profiline de değinen Çiğdem Hitay son olarak, “Çocukları yurt dışında eğitim alan Türk müşterilerimiz özellikle New York, Londra, Miami ve Barcelona'ya ilgi gösteriyor. Ama Avrupa'da yaşanan kriz ve düşen konut fiyatları ile birlikte son günlerde Yunanistan ve Portekiz'e de bir ilgi olduğunu gözlemliyoruz. Biz sahip olduğumuz uluslararası networkün gücü ile hem yurt dışından hem de Türkiye'den bize başvuran müşterilerimize en iyi hizmeti sunuyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'a 3 yeni uluslararası kongre geliyor
  • 10.05.2024 17:34

İstanbul'a 3 yeni uluslararası kongre geliyor

İTO Başkanı Avdagiç, ABD Ulusal Emlakçılar Birliğinin 2025 yılı kongresi, Ulusla ...

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı
  • 09.05.2024 11:07

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı

Emlak Katılım, Bursa'da Demirtaş, İstanbul'da Tuzla Sanayi, Bayrampaşa, Beylikdü ...

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu
  • 25.04.2024 16:52

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları, ocak-mart döneminde, geçen yılın aynı d ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...