maritbet girişmaritbet
İstanbul-İzmir otoyolu bölgeye yatırımcı çekiyor

İstanbul-İzmir otoyolu bölgeye yatırımcı çekiyor

İki kent arasındaki ulaşımı 3.5 saate indirecek proje yapım aşamasında olmasına rağmen, bölgenin ekonomisini canlandırmaya başladı

İki kent arasındaki ulaşımı 3.5 saate indirecek proje yapım aşamasında olmasına rağmen, bölgenin ekonomisini canlandırmaya başladı

İstanbul ve İzmir arasında yapımı süren otoyolla iki kent arasındaki yolculuğun 3.5 saate inecek olmasının Ege Bölgesi'ndeki gayrimenkul ve turizm yatırımlarına canlılık getirdi. Türkiye'nin en büyük otoyol projesi olan İzmir-İstanbul otoyolunda inşaat çalışmalarıyla birlikte Ege'deki inşaat ve gayrimenkul yatırımları da hareketlendi.

Sektör temsilcileri ulusal ve uluslararası grupların toplu arsa alımları nedeniyle İzmir ve çevresinde arazi fiyatlarının hızla arttığı tespitinde bulundu. Megapol Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir, İstanbul'da gayrimenkul ve turizm piyasasının doyduğunu, büyük grupların yeni yatırım alanları aradığını, burada da en önemli alternatifin İzmir olduğunu belirtti.

TURİST GELECEK

Gökdemir, İzmir ve İstanbul arasında 9 saatlik yolculuğu 3.5 saate indirecek otoyolun birçok sektör için yeni fırsat olduğunu söyleyerek, "Geçen yıl İsviçreli bir grupla yaptığımız ortaklığın ardından başka bir İsviçreli grupla da gayrimenkul yatırımı için ortaklık anlaşmasına vardık. Yatırımın ayrıntılarını kısa vadede açıklayacağız. Dubaili bir grupla da jetormal eneıjiye yönelik yatırım konusunda görüşmeler yürütüyoruz. Gelecek hafta görüşmeleri tamamlayacağız. Grup olarak projelerimizi bugüne kadar İzmir ve çevresindeki alıcılara pazarlıyorduk.

Artık İstanbul ve tüm Türkiye çapında pazarlama yapmaya karar verdik" diye konuştu. Gökdemir, Ege'de tatil sezonunun kısa olması nedeniyle turizm yatırımlarının yeteri kadar cazip olamadığını belirterek, "Ancak yeni otoyolla birlikte bölgeye daha fazla turist geleceği için kapasite artacak. Bu da yeni yatırım ihtiyacını doğuracak" dedi.

ÇEŞME KIYILARI

İzmir'deki gayrimenkul yatırımlarıyla dikkati çeken diğer bir grup olan Folkart Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ise 2016 yılında açılması beklenen otoyolun, 2014 yılından itibaren önemli bir yatırım hareketliliği getireceğini dile getirdi. Sancak, "Biz de grup olarak yatırım planlamamızı otoyol ve altyapı projelerine göre yeniden değerlendirdik. Otoyolla birlikte Çeşme başta olmak üzere tüm kıyı şeridinde nüfus artışı olacak. Bunun bozuk yapılaşmaya neden olmaması için geçmişteki Kuşadası tecrübesi de göz önünde bulundurularak çok dikkatli davranılması gerekli" diye konuştu. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ET1K) Başkanı Mehmet İşler de, otoyolla İzmir ve çevresindeki tatil beldelerinin iç turizmden aldığı payın ciddi oranda artacağını belirtti.

Yeni Asır

Yorum Yaz