maritbet girişmaritbet
İstanbul depreme nasıl hazırlanıyor?

İstanbul depreme nasıl hazırlanıyor?

İstanbul Depreme Nasıl Hazırlanıyor? konferansı 24 Mayıs tarihinde İÜ Mühendislik Fakültesi Ali Rıza Berkem gerçekleştirilecek

"İstanbul Depreme Nasıl Hazırlanıyor?" konferansı 24 Mayıs tarihinde İÜ Mühendislik Fakültesi Ali Rıza Berkem gerçekleştirilecek.
İstanbul Üniversitesi ve TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nin birlikte düzenlediği "İstanbul Depreme Nasıl Hazırlanıyor?" konferansı 24 Mayıs 2012 tarihinde İÜ Mühendislik Fakültesi Ali Rıza Berkem gerçekleştirilecek. Konferansın açılış konuşmasını İÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tanyolaç, moderatörlüğünü Prof. Dr. Ali Osman Öncel üstlenecek. Konferansta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haberleri'>İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin deprem hazırlık çalışmaları, İstanbul'u etkileyecek depremler, sismik riskin azaltılması ve acil durum hazırlık kapasitesinin arttırılması konularında sunumlar gerçekleştirilecek. Aynı zamanda konferansta beklenen İstanbul depreminden kaynaklanabilecek kayıpların azaltılmasıyla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haberleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Valiliği tarafından yapılan çalışmalar paylaşılıp değerlendirilecek.
Deprem
Deprem tehlikesi değiştirilemeyen ve insanlık için etkilerinin azaltılması amacıyla, dünya çapında ortaklaşa çalışmayı zorunlu kılan bir gerçektir. Depremin zararlarının azaltılması ile ilgili olarak, sakıncalı yerlerin ve yapıların belirlenmesinde, Avrupa ve dünya yapı standartlarına göre, yapılaşma jeofiziği ve yapı jeofiziği yöntemlerinin kullanılması gerekir. Önemli olan dünya standartlarına girmiş jeofizik yer ve yapı inceleme yöntemlerinin, ülkemizdeki Türk Standartları Enstitüsü tarafından hazırlanan ulusal standartlar içine girmesinin sağlanmasıdır.
TARİH: 24 Mayıs 2012
YER: İÜ Mühendislik Fakültesi Ali Rıza Berkem Salonu Avcılar Yerleşkesi
SAAT: 13.00 - 17.00
Haberler.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: “Onbir ilimizin tamamında son tuğlalar koyuluyor”
  • 03.12.2025 14:22

Bakan Kurum: “Onbir ilimizin tamamında son tuğlalar koyuluyor”

Kahramanmaraş’ta afet konutlarının inşa edildiği Doğukent şantiye alanında basın ...

350 bininci deprem konutu teslim edildi
  • 17.11.2025 10:12

350 bininci deprem konutu teslim edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman’da 350 Bininci Afet Konutu Anahtar Teslimi Tören ...

Bakan Kurum, yerli ve yabancı gazetecilere asrın seferberliğini anlattı
  • 05.11.2025 10:09

Bakan Kurum, yerli ve yabancı gazetecilere asrın seferberliğini anlattı

Hatay'da yerli ve yabancı basın temsilcileriyle buluşan Çevre, Şehircilik ve İkl ...

Hatay yeniden ayağa kalkıyor
  • 15.10.2025 16:09

Hatay yeniden ayağa kalkıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, asrın felaketinde ağı ...

Bakan Kurum kentsel dönüşüm çağrısını yineledi
  • 03.10.2025 11:06

Bakan Kurum kentsel dönüşüm çağrısını yineledi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Marmaraereğlisi açıkl ...

Sındırgılı köylüler evlerinin temelini Bakan Kurum ile birlikte attı
  • 19.09.2025 17:12

Sındırgılı köylüler evlerinin temelini Bakan Kurum ile birlikte attı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sındırgı’da depremin ...