maritbet girişmaritbet
İstanbul'da konutlar yenilenmeli!

İstanbul'da konutlar yenilenmeli!

Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, konut kredi faizlerinde yaşanan artışların sektörü durgunluğa sürüklediği uyarısında bulundu.

Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik ekonomiyi soğutma politikası çerçevesinde alınan önlemler sonrasında konut kredi faizlerinde yaşanan artışların sektörü durgunluğa sürüklediği uyarısında bulundu. İnşaat sektörünün cari açığı etkilemediğini ifade eden Çelik "İnşaatta kullandığımız girdilerin yüzde 98'i yerli. İşçiyi arzı yurtdışından ithal etmiyoruz. 300 sektörü besliyoruz. Niteliksiz işgücünü çalıştırıyoruz. Bu sektörü durdurmak işsizliği artırır" diye konuştu. Alman önlemler çerçevesinde 2011'in son çeyreğinden bu yana yükselen konut kredisi faizlerinin alıcıları zorladığını kaydeden Çelik bu yılın zor geçeceğini öngördü. Konut sektörünü transatlantiğe benzeten Çelik "Durduğunda hareketlenmesi süreç alıyor. Şu anda bir miktar durgunluk hâkim. Faizsiz kampanyalarla sektör biraz hareketlendi" dedi

'MÜTEKABİLİYET DAHAFARKLI OLABİLİRDİ

Yabancıya konut satışının önünü açması beklenen Mütekabiliyet Yasası'nı eleştiren Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çelik şöyle konuştu: "Mütekabiliyet olumlu sonuçlar doğuracak ama daha farklı olabilirdi. Yine birçok izin alınması gerekiyor. Oturma izni büyük bir sorun. Kendine güvenen ülkeler için olumlu değil." Firma olarak yabancılara yönelik yatırımlar yapacaklarını dile getiren Çelik konut alan yabancıya ayrıcalık tanınmasını istedi.

İSTANBUL'DA 100 BİNKONUT YENİLENMELİ

Kentsel dönüşüm konusuna da değinen Çelik Sinpaş Yapı olarak yasayı sonuna kadar desteklediklerini söyledi. Çelik "Kentsel dönüşümde özel sektörün de görüşü alınmalı. Ekonomik ömrünü doldurmuş yapılar var. 100 bin konut yapılması lazım" diye konuştu. İstanbul'un kentsel dönüşüm alanlarından Sultanbeyli'deki Liva İstanbul adlı projelerinde ilk etabın yüzde 75'inin satışının tamamlandığını ifade eden Çelik ikinci etap için ön talep toplamaya başladıklarını aktardı. Çelik "Projeye Ataşehir Kozyatağı gibi yoğunlaşan bölgelerden talep var" dedi. Sultanbeyli'nin geleceğini çok parlak gördüğünü söyleyen Çelik şöyle konuştu: "Biz bugüne kadar Sinpaş olarak hep şehrin kenarında projeler ürettik. Bölgenin gelişimine ciddi katkılar sağladık. Sultanbeyli çok hızlı gelişen bölge. Birçok bölgeden daha hızlı gidiyor."

Sultanbeyli'de yükselen Liva İstanbul projesinin ilk etabında 50 metrekare ile 200metrekare arasında değişen büyüklüklerde349 konut bulunuyor. Projede tavan yüksekliği 5 metre olan loft dairelere ve100 metrekareye kadar bahçesi bulunan evlerde mevcut. Projede 1 + 1 daireler139 bin TL 2+1 daireler 272 bin 500 TL3+1'ler 339 bin 500 TL ve 4+1'ler 542 bin500 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Projenin ilk etabının Kasım2013'te teslim edilmesi planlanıyor.

Sinpaş Yapı'nın iş Modern projesinin birinci etabı bu ay sonunda teslim edilecek. Bu yıl içerisinde Sancaktepe'de yeni bir projeye başlayacaklarını söyleyen Çelik "Sancaktepe projemiz 35 bin metrekare inşaat alanına sahip ve yatay konseptte geliştiriliyor. Kâğıthane'de yine bir iş merkezi projemiz var. Bu projemizin büyüklüğü ise 21 bin metrekare" dedi.

Yelda Akgün/Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kepçe operatörü adresi karıştırdı, yanlış binayı yıktı
  • 07.04.2022 11:07

Kepçe operatörü adresi karıştırdı, yanlış binayı yıktı

Samsun’da bir kepçe operatörü yıkım için gideceği adresi karıştırınca yanlış bin ...

3,15 milyar TL’lik konut kredisi alacağı menkul kıymetleştirildi
  • 12.12.2018 18:11

3,15 milyar TL’lik konut kredisi alacağı menkul kıymetleştirildi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Türkiye Sermaye Piyasaları Birilği'nin ...

Ahmet Çelik, Konutder etkinliğini değerlendirdi!
  • 14.10.2015 10:40

Ahmet Çelik, Konutder etkinliğini değerlendirdi!

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Körfez Yatırımcıları Buluşması'nın ...

Ahmet Çelik "40. yılımızda 10 yeni projeye başlıyoruz"
  • 11.12.2014 17:44

Ahmet Çelik "40. yılımızda 10 yeni projeye başlıyoruz"

Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Sinpaş Holding'in Ankara'da ger ...

Barkın Pınar, Mütekabiliyet'in etkisini anlatıyor
  • 21.06.2014 15:56

Barkın Pınar, Mütekabiliyet'in etkisini anlatıyor

Barkın Pınar, Mütekabiliyet'in Yasası’nın otomotive yansımasını anlatıyor Kosif ...