maritbet girişmaritbet
İstanbul'da en yüksek aidatlar Avrupa Yakası'nda!

İstanbul'da en yüksek aidatlar Avrupa Yakası'nda!

REIDIN tarafından gerçekleştirilen "Konut Projeleri Aidat Değerleri" araştırmasına göre konut aidatlarında Türkiye rekoru Avrupa Yakası'nın oldu.

"Konut Projeleri Aidat Değerleri" araştırmasıyla il, ilçe ve proje bazındaki lokasyonların aidat ortalamaları analizi yayınlandı. Buna göre İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde, oturumun başladığı konut projelerinde, metrekare bazında en yüksek aidat değerine sahip konut projesi 18.83 TL/metrekare ile İstanbul Avrupa Yakası'nda iken, metrekare bazında en düşük aidat değerine sahip konut projesi ise ortalama 0.20 TL/metrekare ile Ankara'da bulunuyor.

Araştırma sonuçları, İstanbul'un iki yakası arasında da değer farklılıkları olduğunu gösteriyor. İstanbul'un ilçelerinde metrekare bazında ortalama aidat değerlerine bakıldığında, Silivri 1.00 TL/metrekare ile en düşük değere sahipken, Şişli ise 6.43 TL/metrekare ile en yüksek aidat ortalamasına sahip ilçe konumunda yer alıyor. Özellikle Boğaz aksında bulunan ilçelerde, rayiç değerlerde olduğu gibi aidat değerleri de çeperlere oranla yüksek çıktı.

Yorum Yaz