maritbet girişmaritbet
İstanbul'da bu bölgenin değeri 'Kartal' gibi yükseliyor!

İstanbul'da bu bölgenin değeri 'Kartal' gibi yükseliyor!

Anadolu Yakası'nın Kartal ilçesi, yatırımcıların gözdesi haline geldi

Gayrimenkul ve inşaat sektörünün gözdesi İstanbul, yeni yatırımlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Avrupa ve Anadolu olmak üzere iki yakası da milyarlarca liralık yatırıma ev sahipliği yapan şehirde kentsel dönüşüm çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor.

Anadolu Yakası'nda özellikle Kartal bölgesi dikkat çekiyor. Birçok konut, ofis ve otel projesine ev sahipliği yapan bölge, kentsel dönüşüm fırsatlarıyla da inşaat sektörünün gözbebeği konumunda. Ayrıca Emlak Konut GYO'nun Kartal'da ihale yoluyla sattığı ve satışa çıkardığı arsalar, sektöre hayat veriyor.

Geçtiğimiz yıllar içerisinde dünyaca ünlü Irak asıllı İngiliz mimar Zaha Hadid, Kartal kentsel dönüşüm projesi kapsamında bir proje çizmiş fakat 2013 yılının Şubat ayında İstanbul 2. İdare Mahkemesi, 555 hektarlık alanı kapsayan planları iptal etmişti.

Adliye, ofis piyasasını hareketlendirdi

Dünyanın en büyüğü olan Kartal Adalet Sarayı 2013 yılının başında hizmete girdi ve bölgeye canlılık getirdi. Adliye ile birlikte Kartal'daki ofis piyasası da hareketlendi. Bu açıdan bakıldığında adliye ve E5 Karayolu'nun çevresinde ofis projeleri artış gösterdi. Ofislerin metrekare fiyatları ise 5 bin lira seviyelerinden başlayıp 8 bin liraya kadar yükselebiliyor. Ofis kiraları ise metrekare başında 10-20 dolar arasında değişiyor.

Ufak konutlar ilgi görüyor

Bölgede bulunan konutlara bakılacak olursa ağırlık olarak 1+0, 1+1 ve 2+1 konutlar ilgi görüyor. Bu kapsamda üretim yapan inşaat firmaları az da olsa 3+1 ve daha büyük konutlara projelerinde yer verebiliyor. Bölgede konutların ortalama metrekare satış fiyatları ise 3 bin lira ile 5 bin lira seviyesinde olduğu gözleniyor.

Emlak Konut coşturuyor

Emlak Konut GYO daha önce Kartal'da 64 bin 502 metrekarelik arsayı satışa çıkarmış ve ihaleyi Dap Yapı-Ağaoğlu ortaklığı kazanmıştı. Ancak daha sonra Dap Yapı, Ağaoğlu'nun paylarını da satın alarak arsada projede geliştirecek tek şirket olarak kalmıştı. Ardından planlama sürecinde ortaya İstmarina projesi çıktı. Eşsiz karma konseptiyle dikkat çeken proje yerli ve yabancılar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Aynı bölgede iki yeni ihale

Son olarak Emlak Konut GYO yine Kartal'da iki ihaleye daha çıktı. Orhantepe bölgesinde yer alan 40 bin 977 metrekarelik arsanın ihalesi 21 Ekim günü yapılacak. 19 bin 922 metrekaresi ticaret+konut, 9 bin 205 ve 538 metrekarelik bölümleri ise konut alanlarını kapsayan ihaleye yoğun bir katılım olması bekleniyor.

Emlak Konut GYO'nun satışa çıkardığı bir diğer arsa ise Yakacık bölgesinde yer almakta. Toplamda 48 bin 507 metrekarelik büyüklüğe sahip 5 parsel arsayı kapsayan ihalede 21 bin metrekarelik konut alanı, 3 bin 654 metrekarelik konut alanı, 695 metrekarelik konut alanı, 7 bin 707 metrekarelik orta öğretim tesis alanı ve 15 bin 100 metrekarelik park alanı bulunuyor. Kıyasıya çekişmeye sahne olacağı tahmin edilen ihalenin tarihi ise 23 Ekim 2014.

Kartal Yat Limanı geliyor

5 çıpalı, 420 yat kapasitesine sahip olacak olan Kartal Yat Limanı projesi, İstmarina'nın hemen önünde yer alacak. Kartal'ın çehresini değiştirecek olan marina projesi içerisinde ticari birimler ve gemiciler için konaklama alanları da bulunacak. Kartal'ın komşularından Pendik'te bir yat limanı bulunmakta. Ayrıca Tuzla bölgesinde de Viaport Marin kapsamında yeni bir marina daha inşa ediliyor.

Arsa fiyatları uçtu

Gayrimenkul sektörünün hareketliliğini fırsata çeviren Kartal'da, arsa fiyatları uçuşa geçti. Bölgede yer alan arsalar; konumu, imar durumu, yükseklik sınırı gibi birçok nedenlere bağlı olarak çok yüksek fiyatlardan satılabiliyor. Kartal'da emlakçılar ve mal sahipleri tarafından satışa çıkarılan arsaların fiyatları 140 milyon dolara kadar çıkıyor. Kartal sahilde yer alan arsaların fiyatları ise daha pahalı. 12 bin 500 metrekarelik arsa 80 milyon dolardan satılıyor, bu da taşınmazın metrekare bedelinin 6 bin 400 dolara gelmesi demek.

Metronun etkisi çok

Yapımı devam eden Marmaray projesi ve 2012 yılının Ağustos ayında hizmete açılan Kadıköy-Kartal Metrosu, Kartal'ın değerini artıran en büyük etkenlerden. Özellikle Kadıköy-Kartal metrosu, 21,7 kilometre uzunluğu ve 16 durağıyla bölgenin ulaşım yükünü çekiyor.

Kartal'daki ofis ve konut projelerinin tüm detayları bu linkte! Tıkla, incele!

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kadıköy ve Ataşehir, Kartal'a büyük ilgi gösteriyor!
  • 02.06.2016 17:37

Kadıköy ve Ataşehir, Kartal'a büyük ilgi gösteriyor!

AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, AND Pastel projesine Ataşehir, Kadık ...

Zer Kartal'da 120 aya kadar alternatif ödeme seçenekleri
  • 23.08.2017 10:25

Zer Kartal'da 120 aya kadar alternatif ödeme seçenekleri

Ceylan İnşaat ve Artuklu İnşaat adi ortaklığı ile Kartal’da hayat bulan Zer Kart ...

Kartal’a Yatırım Geleceğe Yatırım Zirvesi başladı
  • 25.04.2017 17:08

Kartal’a Yatırım Geleceğe Yatırım Zirvesi başladı

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün ev sahipliğinde, Kartal’a Yatırım ...

Kartal'ı markalı konut projeleri uçurdu!
  • 24.03.2017 09:31

Kartal'ı markalı konut projeleri uçurdu!

Emlaktasondakika.com verilerine göre derlenen Kartal Bölge Raporu'nda bölgenin m ...