maritbet girişmaritbet
İstanbul Boğaz'ındaki 50 satılık yalı!

İstanbul Boğaz'ındaki 50 satılık yalı!

Boğaziçi'nde sıra sıra dizilen yalılar, İstanbul'un binlerce yıllık zenginliğini, ihtişamını yansıtıyor

Boğaziçi'nde sıra sıra dizilen yalılar, İstanbul'un binlerce yıllık zenginliğini, ihtişamını yansıtıyor. Paha biçilmez değerleriyle zenginlerin ilgisini çeken yalılar, son dönemde en iyi yatırım araçlarından birisi haline geldi. Milliyet'teki habere göre, daha önce pek alınıp satılmayan yalılar, sık el değiştirmeye başladı. Fiyatı satışta 5 ila 10 katına kadar çıkan yalılar, iyi bir kazanç kapısı da oldu. Para dergisinin haberine göre; Boğaz'da şu anda satılık 50 yalı var. Yalıların fiyatı 3 milyon dolardan başlıyor, 100 milyon euroya kadar çıkıyor. İşte, bu yalılardan bazıları...

 

YENİKÖY: Avrupa Yakası'nda bulunan Yeniköy'de satılık 6 yalı bulunuyor. Buradaki yalıların fiyatları ise 12 milyon dolar ile 100 milyon euro arasında.

BEYKOZ: Anadolu Yakası'nda bulunan Beykoz'da satılık 6 yalı var. En bilineni Hamlacıbaşı Yalısı. Şeref Yıldız'a ait yalı 10 milyon dolar. Bölgedeki en ucuz yalı Dr. Ali Akkök'e ait. Bu kagir yalı için 3 milyon dolar isteniyor.

ÇUBUKLU: 8 yalıdan 2'si satılık. İsimlerini gizleyen sahipleri, birine 2.5 milyon, diğerine ise 7.5 milyon dolar istiyor.

KANLICA: Satılık 8 yalı var. Bunlardan en bilineni Abdullah Acar'ın sahibi olduğu yalı. Acar'ın bu yalı için 14 milyon dolar istediği söyleniyor. Diğerlerinin fiyatı 6 milyon ile 45 milyon dolar arasında.

ANADOLUHİSARI: 8 satılık yalı bulunuyor. En bilineni Demet Sabancı'nın sahibi olduğu Zarif Mustafa Paşa Yalısı. Ancak, yalının haremlik kısmının arsası satılıyor. Arsa Orhan Aslıtürk'e ait. Fiyatı 10 milyon euro olarak belirlenmiş.

KANDİLLİ: Satılık 7 yalı bulunuyor. En bilineni Abut Efendi Yalısı. Salat Yağları'nın sahibi İsmail Özdoyuran vefat edince varisleri yalıyı satışa çıkardı. Fiyatı 45 milyon dolar. Yalı birçok TV dizisinde de kullanıldı.

VANİKÖY: 2 yalının gizli sahipleri 40'ar milyon dolar istiyor.

ÇENGELKÖY: Satılık 6 yalı var. En bilineni Baha Bey Yalısı. Hatapkapulu ailesinin fertleri yalı için 5.6 milyon dolar istiyor.

BEYLERBEYİ: 2 yalı satılık. Sahipleri isimlerini gizliyor. Yalıların birine 20 milyon, diğerine ise 40 milyon dolar isteniyor.

KUZGUNCUK: Satılık 3 yalı var. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen sahipleri, yalılara 5 milyon ile 25 milyon dolar arasında fiyat biçmiş.

PATRONLAR VAZGEÇMİYOR

  • Rahmi Koç: 100 milyon dolar değerinde Kont Ostrorog Yalısı'nda yaşıyor.
  • Yalçın Sabancı: 5 yalısı bulunuyor.
  • Suzan Sabancı Dinçer: Yeniköy'deki Tahsin Bey ve A. Afif Paşa yalılarının sahibi.
  • Mustafa Koç: Beykoz Kanlıca'daki Nuri Paşa Yalısı'nda oturuyor.
  • Şarık Tara: Yeniköy Yol Yalısı'nın sahibi.
  • Ali Ağaoğlu: Vaniköy'deki yalısında oturuyor.
  • Ali Kibar: Kuzguncuk'taki Madam Ağavni Muratyan Yalısı ile Rumelihisarı'ndaki Ferhan Baras Yalısı'nın sahibi.
  • Erdoğan Demirören: Marki Ahmet Necip Bey Yalısı'nda oturuyor.
  • Halis Komili: Kıbrıslı Yalısı, eşi Alev Komili'nin üzerine kayıtlı.
  • Cem-Ümit Boyner: Kanlıca'daki yalılarında yaşıyorlar.
  • Mustafa Taviloğlu: Anadoluhisarı'nda kendi adını taşıyan yalıda oturuyor.
  • Mehmet Emin Hitay: Teknoloji Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hitay, Bebek'teki Sadıkoğlu Yalısı'nın sahibi.
  •  

TOPLAM 424 TANE
Semt .... Yalı sayısı

Beykoz ......................... 20
Paşabahçe ..................19
Çubuklu ........................8
Kanlıca ...................... 46
Anadoluhisarı............ 56
Göksu Deresi ..............10
Kandilli ........................30
Vaniköy...................... 32
Çengelköy ..................33
Beylerbeyi ..................31
Kuzguncuk ................41
Yeniköy ......................71
Bebek ..........................22

100 MİLYON EUROLUK SARAY YAVRUSU

Yeniköy'de, Müfit Erbilgin'e ait Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı, 100 milyon eurodan satılıyor. Daha önce 100 milyon dolar isteyen Müfit Erbilgin, fiyatı geçen yılın sonlarına doğru 100 milyon euroya çıkardı.

İÇİNDE KÖŞK VAR

Dolmabahçe'den sonra Boğaz'daki en büyük yalılardan olan ahşap karkaslı Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı, bodrumla birlikte 4 katlı inşa edilmiş. Yalının deniz cephesinin 2 yanında 2'nci katlardan dışarı taşan çıkıntılı cumbalar bulunuyor. II. Abdülhamid'in oğlu tarafından 1911'de satın alınan ve şehzadenin adını taşıyan 64 odalı yalı, Boğaz'ın en büyük sahilhanelerinden biri. Arka bahçesinde büyük bir köşk bulunuyor. Türk asıllı Mısırlı Ahmet İhsan Bey yalıyı satın alınca, halk arasında Mısırlılar Yalısı olarak da tanınmaya başlamış. Yalının duvarlarında, yapıldığı dönemden günümüze ulaşan Rokoko üslubu işlemeler var. 3 bin metrekare alana sahip yalının kendi yüzölçümü 600 metrekare kadar. Ayrıca bir yüzme havuzu ve bir Türk hamamı da var.

Kaynak: Habertürk

  • Etiketler:

Yorum Yaz