maritbet girişmaritbet
İstanbul'a önemli uyarı: Depreme hazırlanın!

İstanbul'a önemli uyarı: Depreme hazırlanın!

Önümüzdeki 10 yılda dünyanın 3 ile 5 arasında büyük kentsel afetle karşı karşıya kalmayı beklemesi gerektiğini belirtirken, en çok Tahran, İstanbul veya Katmandu'da olabilecek depremlerden endişe duyulduğuna dikkat çekti

Afetler Acil Durum Komitesi, önümüzdeki 10 yılda dünyanın 3 ile 5 arasında büyük kentsel afetle karşı karşıya kalmayı beklemesi gerektiğini belirtirken, en çok Tahran, İstanbul veya Katmandu'da olabilecek depremlerden endişe duyulduğuna dikkat çekti.

İstanbul'da meydana gelebilecek bir deprem için gerekli hazırlıkların yapılması istendi. Merkezi Londra'da olan Afetler Acil Durum Komitesi (DEC) önümüzdeki 10 yılda dünyanın, 3 ile 5 arasında büyük kentsel afetle karşı karşıya kalmayı beklemesi gerektiğine dikkat çekerek, en çok Tahran, İstanbul veya Katmandu'da olabilecek depremlerden kaygı duyulduğunu da belirtti.

DEC, Haiti'de geçen yıl meydana gelen ve 300 binden fazla insanın ölümüne yol açan depremin arkasında hazırlanan raporda dünyadan büyük kentsel felaketler konusunda gerekli hazırlıkları yapmaya çağırdı.

Dünyanın önümüzdeki 10 yılda 3 ile 5 arasında büyük kentsel afetle karşı karşıya kalabileceğine işaret eden DEC, yardım görevlilerinin, en çok Tahran, İstanbul ve Nepal'daki Katmandu kentinde meydana gelebileceği depremlerden korktuklarına dikkat çekti.

İngiliz The İndependent gazetesinin haberine göre, meydana gelebilecek bir afet sırasında halen dünyanın kentlerinin gece kondu bölgelerinde yaşayan 950 milyon insanın özellikle kırılgan olacağının altının çizildiği raporda, afet sonrası kampların oluşturulması veya geçici barınmanın sağlanmasından çok, depremden etkilenen insanların, komşu yerleşim merkezlerine yerleştirilmesine odaklanması isteniyor. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz