maritbet girişmaritbet
'İspanya Modeli' satış rekoru kırdırdı

'İspanya Modeli' satış rekoru kırdırdı

Bodrum'daki projeleriyle yabancıya 5 bin konut satarak rekor kıran Artev Global, İspanya modelini Türkiye'ye getirdi, hem yabancı yatırımcıya hem de Türkiye ekonomisine kazandırdı


Kaynak: BÜLENT YOLDAŞ / Sabah

Kuyum, otelcilik ve inşaat alanında faaliyet gösteren Özyer Grubu şirketlerinden Artev Global, İspanya'da uygulanan villa kiralama modelini Türkiye'ye taşıdı. 2004 yılında kurulan ve yaklaşık 5 bin konutla yabancılara en çok konut satan firma olan Artev Global, Bodrum Tuzla bölgesinde 160 milyon TL yatırımla hayata geçirdiği 4 projedeki yaklaşık bin 700 villayı inşaat aşamasındayken İngilizler ağırlıkta olmak Ekonomik krizden olumsuz etkilenen müşterilerine yeni çözümler sunan şirket, projelerinden villa almaktan vazgeçen ve kaporasını yakan müşteri sayısını en düşük düzeyde tutmayı başardı.
 
Projelerdeki az sayıda villanın satışına devam eden şirket, çözüm ortağı Villa Turizm ile de projedeki villa sahipleriyle anlaşarak yurt dışındaki 300'e yakın acenta aracılığıyla yabancılara kısa dönemli villa kiralama hizmetleri veriyor. Villa Turizm'in portföyünde 2 bin 500 villa bulunuyor. Geçtiğimiz yıl kiralama yöntemiyle 40 bin gece konaklama hizmeti veren şirket, 2010 sonunda bu rakamı 60 bine 2011'de de 100 bine çıkartmayı hedefliyor. 1+1 villadan özel havuzlu villalara kadar farklı tip villaların yer aldığı projelerde günlük kira fiyatları 25 eurodan başlıyor.
 
10 MİLYAR $ KAZANIRIZ
Artev Global Genel Müdürü Şükrü Yenilmez, İspanya'da uygulanan villa kiralama modelinin Türkiye'de de çok tuttuğunu, hatta tur operatörlerinin kendilerine yeni proje istekleri ilettiklerini vurguladı. bu sistem sayesinde projeden yatırım yapan yabancılarında kira garantisi nedeniyle villalarını değerlendirdiğini ifade eden Yenilmez, "Bu sistemde ülke açısından değerlendirilmesi gereken büyük bir potansiyel mevcut. İspanya yılda 2.5 milyon konutu yabancılara satıyor ve yılda 6 milyar dolar kazanıyor. Türkiye'de ise şu ana kadar satılan konut sayısı 80 bin. Oysa biz de 2.5 milyon konut satabilir ve 5-10 milyar dolar gelir elde edebiliriz" dedi.
 
EN BÜYÜK GOLF SAHASI
Artev Global, Kuşadası'nda da 100 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'nin en büyük golf sahasını ve golf villasını yapıyor.
  • Etiketler:

Yorum Yaz