maritbet girişmaritbet
Iskacı kahin Nouriel Roubini, çakallık yaptı ev aldı

Iskacı kahin Nouriel Roubini, çakallık yaptı ev aldı

Kriz kahini olarak ünlenen Roubini’nin adı ‘Çakal Kahine’ çıktı. Nouriel Roubini ‘Konut fiyatları düşecek’ dedi 1 ay sonra 5.5 milyon $’a ev aldı

2 Kasım'da, “ABD'de konut fiyatları yüzde 5-10 daha düşecek” diyen Roubini, Aralık ayı ortasında Manhattan'da 5.5 milyon dolara daire aldı.
 
Krizi önceden tahmin ederek ünlenen ve açıklamaları sürekli dünya basınında yer alan ünlü ekonomist Nouriel Roubini yine tartışılacak bir olaya imza attı. 2 Kasım'da Güney Afrika'nın Cape Town şehrinde katıldığı bir konferansta, “ABD'de konut fiyatları yüzde 5-10 daha düşecek” diyen Roubini, Aralık ayı ortasında 5.5 milyon dolara New York'un en gözde bölgesi Manhattan'da tripleks daire satın aldı.
 
3 milyon $ kredi kullandı
Bir yandan mortgage kredilerindeki batık oranının yükseleceği ve resesyon uyarısında bulunan kahin Roubini, 340 metrekarelik tripleks daire katını almak için 2 milyon 990 bin dolarlık mortgage kredisi de kullandı. Roubini'nin satın aldığı dairenin güneşten zarar gördüğü ve eski bir çelik deposunun üzerinde bulunduğu belirtiliyor.
Resmi kayıtlara göre Roubini, oranı 5 yılda bir değişebilen yüzde 3.625 sabit faizli kredi kullandı.
 
Muhteşem bir daire
Manhattan'da faaliyet gösteren, lüks daireler satan Miller Samuel adlı şirkete göre, 2010 yılının üçüncü çeyreğinde lüks konut satışları yüzde 19 yükseldi ve 266 işlem gerçekleştirildi. Söz konusu işlemlerde ortalama fiyat yüzde 12.5'lik artışla 4.4 milyon dolar oldu. Miller Samuel'in Başkanı Jonathan Miller, “Roubini'nin aldığı evin fiyatı, üçüncü çeyrekte satılan konutların yüzde 96'sından pahalı” dedi.
 
Nouriel Roubini'nin satın aldığı ev için “Muhteşem” yorumunu yapan emlakçıların verdiği bilgilere göre, kahin'in yeni evinde 3 yatak odası, 3 banyo, 50 şişe şarabın saklanabildiği ısı kontrollü buzdolabı, özel cevizden yapılmış bar ve güneşlenme imkanına sahip bir teras bulunuyor.
 
İşte ‘Iskacı kahin'den inciler
Tarih: 10 Mart 2009
Roubini: Durgunluk 36 ay sürebilir. S&P 500 Endeksi yüzde 12-15 daha düşer.
Ne oldu: Global ekonomide toparlanma sinyalleri arttı. S&P 500 o tarihten sonra yükselişe geçti.
Tarih: 14 Mart 2009
Roubini: Yatırımcılar bu yükselişten yararlanmalı ancak gemiden atlamada geç kalmamalı. Cankurtaranlara koşarken arada sıkışıp ezilebilirsiniz.
Ne oldu: Borsalar bir daha aynı seviyelere inmedi.
Tarih: 6 Mayıs 2009
Roubini: Borsalardaki yükseliş bir ayı piyasası rallisi. Kötü haber akışının devam etmesiyle birlikte piyasalarda yeni düşüşlere hazır olun.
Ne oldu: Borsalarda ralli hız kesmeden devam etti.
Tarih: 24 Nisan 2009
Roubini: Dünya bu yıl yüzde 1.9 daralacak. Petrol fiyatı ise 40 dolar civarında olacak.
Ne oldu: Global ekonomi yüzde 0.6 daraldı. Petrol 80 dolardan yılı tamamladı.
Tarih: 25 Ağustos 2009
Roubini: “W” şekilli, çifte dipli resesyon riski arttı.
Ne oldu: Çift dipli resesyon ihtimali ortadan kalktı.
 
Kaynak: Vatan
  • Etiketler:

Yorum Yaz