maritbet girişmaritbet
İş güvenliğine dikkat çekecek!

İş güvenliğine dikkat çekecek!

İNTES, inşaat sektöründe iş güvenliği konusuna “İnşaat Sektöründe İş Kazaları ve İşçi Güvenliği” konulu kısa film festivali ile dikkat çekecek

 İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES), İstanbul Esenyurt AVM inşaatında yaşanan yangınla tekrar gündeme gelen iş güvenliği konusunda çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor.

Bugüne kadar "Güvenli İnşaat”, “İnşaat Sektöründe Eğitim ve Sıfır İş Kazası”, “İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği” gibi çok sayıda projeye imza atan İNTES, 22-23 Mayıs tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenen "İnşaat Sektöründe İş Kazaları ve İşçi Güvenliği" konulu festivale  proje ortağı olarak destek veriyor. Festival kapsamında bir de kısa  film yarışması düzenlenecek. Birinci gelene 3 bin TL'nin verileceği yarışma ve festivalle "iş  kazalarında yeni canların yanmasını" engellemek için toplumsal bilincin oluşturulması amaçlanıyor.

Uluslararası Katılımlı Proje

 İnşaat sektöründeki iş güvenliğine ve iş kazalarına dikkat çekmek ve toplumda bu konuda duyarlılık oluşturmak için, iş dünyası ve akademisyenler bir araya geliyor. Avrupa Birliği Leonardo Da Vinci Yenilik Transferi programı kapsamında yapılan "İnşaat Sektöründe İş Kazalarını Önlemek – İş Sağlığı ve Güvenliğinde Animasyonlu Öğrenme"  adını taşıyan proje, ilk meyvelerini Mayıs ayında yapılacak Uluslararası Kısa Film Festivali ile verecek.  Ortakları arasında Anadolu Üniversitesi, Polonya'dan Varşova Teknik Üniversitesi, Portekiz'den Minho Üniversitesi'nin de bulunduğu projeye İNTES de ortak olarak destek veriyor.  Proje, eğitim yetersizliğinden dolayı istenilen başarıya ulaşılamayan inşaat sektörü iş güvenliği eğitimini animasyonlar ile daha etkin hale getirecek. Projeye destek verecek olan inşaat şantiyelerinde, iş güvenliği eğitimlerinde de bu animasyonlar kullanılacak.

 İNTES Başkanı M.Şükrü Koçoğlu jüri üyesi

 Projenin en önemli ayağını oluşturan uluslararası kısa film festivali, bu konudaki çalışmalara da kapısını açıyor ve bu konuda bir yarışma düzenliyor.   "İnşaat sektöründe iş kazaları ve iş güvenliği" konulu kısa film yarışmasında birinci gelen esere 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye de bin TL ödül verilecek, altı esere ise mansiyon ödülü olarak 500 TL verilecek. Son başvuru tarihi 30 Nisan 2012 olan yarışmanın jüri üyeleri arasında İNTES Başkanı M.Şükrü Koçoğlu da yer alıyor.  Kısa film yarışmasının ödül töreninin de yer aldığı festival 22-23 Mayıs 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

 İNTES Başkanı M. Şükrü Koçoğlu'nun konuyla ilgili açıklaması ise şöyle:

"Her iş kazasında canımız yanıyor, her giden canla beraber onulmaz yaralar açılıyor. İnşaat sektörü tüm dünyada en riskli sektörler arasında yer alıyor. Ancak biz inanıyoruz ki bu konuda verilecek eğitimler ve kazanılacak toplumsal bilinçle, iş kazaları en aza indirgenebilir. Yasalar, bir yere kadar iş kazalarını önleme konusuna hizmet etse de, unutulmamalı ki önemli olan yasaları uygulayacak olan işçinin ve işverenin bu konuda bilinçlenmesi. Bu nedenle biz iş güvenliği konusunda toplumsal bir bilincin oluşturulmasına dönük her türlü çalışmanın içinde yer alıyoruz.  Bugüne kadar da “Güvenli İnşaat”, “İnşaat Sektöründe Eğitim ve Sıfır İş Kazası”, “İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği” gibi çok sayıda projeye imza attık. Ayrıca İNTES Mesleki Yeterlilik Merkezimizle (MYM) de, bu çalışmaları mümkün olduğunca çok insana ulaştırmaya çalışıyoruz.

 İnsan hayatından değerli hiçbir şey olamaz. Bu bilinçle ve daha çok insana ulaşabilmek için "İnşaat Sektöründe İş Kazaları ve İşçi Güvenliği"konulu uluslararası kısa film festivaline ve bu alanda yürütülen uluslararası projeye destek veriyoruz. Anadolu Üniversitesi ve diğer paydaşların katılımıyla yapılan bu  proje beni heyecanlandırıyor. Çünkü bu festival sonrasında hazırlanan kısa filmler, şantiyelerde işçilerimizin eğitiminde kullanılacak ve bu konudaki çalışmalara teknoloji ve sanatı da içeren bambaşka bir yolla katkıda bulunulacak.

 Lütfen unutmayalım; sadece yasal düzenlemelerle sorunu çözemeyiz. Yasaları da uygulayanlar insandır. Bilinçli vatandaş, bilinçli işçi ve bilinçli işveren bu konudaki sorunların çözüm merkezini oluşturabilir. Bu nedenle, insanı hedef alan, insana yatırım yapan bu tür projelerin artması en büyük temennim.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ŞÜKRÜ KOÇOĞLU RÖPORTAJ
  • 05.01.2012 17:21

ŞÜKRÜ KOÇOĞLU RÖPORTAJ

İntes Başkanı Şükrü Koçoğlu ile inşaat sektörü, kentsel dönüşüm ve sektörün öne ...

"Yusufeli'de iki alanı dönüşüm alanı ilan edeceğiz"
  • 19.03.2021 13:38

"Yusufeli'de iki alanı dönüşüm alanı ilan edeceğiz"

Bakanlar Soylu ve Kurum, çok sayıda evin yandığı Yusufeli ilçesi Dereiçi köyünde ...

İNTES ''Gelecek nesillere yeşil dünya bırakmalıyız''
  • 17.11.2020 11:39

İNTES ''Gelecek nesillere yeşil dünya bırakmalıyız''

İNTES Başkanı Celal Koloğlu, pandemi sürecinde doğanın öneminin bir kez daha ort ...

Plusera City Maltepe projesinin satış ofisi açıldı!
  • 10.09.2020 14:36

Plusera City Maltepe projesinin satış ofisi açıldı!

İstanbul Maltepe’de, E5 Karayolu’nun yanı başında hayata geçirilmekte olan Pluse ...

İnşaat sektörü 2019'dan umutlu
  • 03.01.2019 11:57

İnşaat sektörü 2019'dan umutlu

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu, sek ...

"İkinci 100 Günlük Eylem Planı ekonomide dönüşümü sağlayacaktır"
  • 14.12.2018 09:12

"İkinci 100 Günlük Eylem Planı ekonomide dönüşümü sağlayacaktır"

İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nın ek ...