maritbet girişmaritbet
İNTES: Asgari ücret için yapılabilecek artış yapıldı!

İNTES: Asgari ücret için yapılabilecek artış yapıldı!

İNTES Başkanı Celal Koloğlu, asgari ücretin artışıyla ilgili "Mevcut şartlarda yapılabilecek artış yapıldı" şeklinde konuştu.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu, asgari ücret artışıyla ilgili, "Yeni asgari ücrette işveren kesimi ve hükümet tarafı mevcut şartlarda yapılabilecek artışı yapmışlardır." değerlendirmesinde bulundu. 

Koloğlu, yazılı açıklamasında, kasım ayı yıllık enflasyon rakamlarının yüzde 7 olarak gerçekleştiğini, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası beklenti anketinde 2017 yılı TÜFE beklentisinin yüzde 8,04 olduğunu anımsattı. Celal Koloğlu, söz konusu artışın bu oranlara uygun olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin çevresindeki ülkelerde yaşanan olumsuzluklar ve dünyanın negatif büyüme trendinin olduğu konjonktürde asgari ücretlerdeki artışı yerinde bulduklarına dikkati çeken Koloğlu, "Yeni asgari ücrette işveren kesimi ve hükümet tarafı mevcut şartlarda yapılabilecek artışı yapmışlardır." ifadesini kullandı.

Koloğlu, bu yıl asgari ücretlerdeki yüksek oranlı artışın, hükümetin işverenlere teşvikler getirmesi ve iş dünyasının istihdam olanaklarını artırması açısından olumlu olduğunun altını çizerek, "Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın 2017 yılında asgari ücrette Hazine desteği sağlanması gerektiğini açıklaması, işverenlerin istihdam alanlarını genişletme konusunda teşvik edici bir unsur olmuştur." görüşüne yer verdi.  

İnsanların yüksek refah seviyesinde yaşayabilmesi için daha yüksek ücret düzeylerinde iş gücü çalıştırmanın iş dünyasının da temennisi olduğunu belirten Koloğlu, şunları kaydetti:

"Bu nedenle 2017 yılında yapısal reformların devam etmesi ve teşviklerin devamlılık kazanması önemlidir. Başbakan Sayın Binali Yıldırım'ın kamu yatırımlarının arttırılacağına dair ifadesinin de girişimcilerin ileriye dönük yatırım yapma öngörülerini pozitif yönde etkileyeceğini umuyorum. Türk ekonomisinin yatırımlara dayalı büyümesi sürdürülebilir büyümenin temel unsurudur. Ekonomik büyüme siyasi ve sosyal istikrarı da beraberinde getirir. İşte bu ortamda yabancı yatırımcıların Türkiye ekonomisine bakışı da pozitif olur." 

Koloğlu, iş dünyası olarak sorumluluklarını bildiklerini, sektör olarak 2017'de de bütün imkanlarını ortaya koyacaklarını, büyük ölçekli yatırımlara kararlılıkla devam edeceklerini bildirdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ŞÜKRÜ KOÇOĞLU RÖPORTAJ
  • 05.01.2012 17:21

ŞÜKRÜ KOÇOĞLU RÖPORTAJ

İntes Başkanı Şükrü Koçoğlu ile inşaat sektörü, kentsel dönüşüm ve sektörün öne ...

İBB'nin kentsel dönüşümde ön hazırlıkları tamam!
  • 29.11.2011 12:03

İBB'nin kentsel dönüşümde ön hazırlıkları tamam!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş kentsel dönüşümle ilgili ön ...

"Yusufeli'de iki alanı dönüşüm alanı ilan edeceğiz"
  • 19.03.2021 13:38

"Yusufeli'de iki alanı dönüşüm alanı ilan edeceğiz"

Bakanlar Soylu ve Kurum, çok sayıda evin yandığı Yusufeli ilçesi Dereiçi köyünde ...

İNTES ''Gelecek nesillere yeşil dünya bırakmalıyız''
  • 17.11.2020 11:39

İNTES ''Gelecek nesillere yeşil dünya bırakmalıyız''

İNTES Başkanı Celal Koloğlu, pandemi sürecinde doğanın öneminin bir kez daha ort ...

Plusera City Maltepe projesinin satış ofisi açıldı!
  • 10.09.2020 14:36

Plusera City Maltepe projesinin satış ofisi açıldı!

İstanbul Maltepe’de, E5 Karayolu’nun yanı başında hayata geçirilmekte olan Pluse ...

İnşaat sektörü 2019'dan umutlu
  • 03.01.2019 11:57

İnşaat sektörü 2019'dan umutlu

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu, sek ...