maritbet girişmaritbet
İnşaatçılar mütekabiliyet için çalışacak!

İnşaatçılar mütekabiliyet için çalışacak!

Yabancıya konut satışına yönelik yasaların Anayasa Mahkemesi’nden döndüğünü tecrübe eden inşaatçılar, mütekabiliyetin anayasaya girmesi için çalışacak.

İnşaatçılar, yıllık 10 milyar dolarlık kaynak gelmesi beklenen yabancıya konut satışının önünü açacak olan mütekabiliyet yasasının kalıcı olması için yeni anayasaya girmesi amacıyla lobi yapmaya hazırlanıyor.

2008 yılında da kısa süreli çıkan ancak Anayasa Mahkamesi tarafından iptal edilen mütekabiliyet yasasının yine aynı sıkıntıyla karşılaşmaması için çalışmalara başlayan Hektaş İnşaat patronu ve Kuveyt İş Çevreleri Derneği (KUVİD) Başkanı İbrahim Ekşi, konuyu anayasa komisyonlarına taşımak için randevu alacaklarını söyledi. Ekşi “Bu işin çözümü, yasanın anayasal zemine dayanmasıyla mümkün” dedi.

Araplar Karadeniz'den ev istiyor

Yasanın çıkmasının ardından Türk ekonomisinin atağa kalkacağını belirten Ekşi, özellikle Körfez ülkelerindeki insanların Türkiye'nin her tarafından ev almak istediklerini, bunların arasında Karadeniz'in ön planda olduğunu söyledi. Ekşi “Birçok Körfez ülkesi vatandaşı, şimdiden Karadeniz'in yaylalarından ev almak istediklerini belirtiyor” diye konuştu.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Işık Gökkaya da girişimi yerinde bulduğunu belirterek, daha önce çıkarılan yabancı mülk satışının Anayasa Mahkemesi'nce iptal edildiğini hatırlattı. Gökkaya “Yasanın anayasaya girmesi en köklü çözüm olur. Hukuki altyapının çok iyi yapılması gerekiyor” diye konuştu.

Star

Yorum Yaz

Benzer Haberler

AYM'den kamulaştırılan taşınmazlar için hak ihlali kararı!
  • 15.11.2021 17:09

AYM'den kamulaştırılan taşınmazlar için hak ihlali kararı!

AYM, toplu konut için kamulaştırılan taşınmazların amacına uygun kullanılmamasın ...

İbrahim Ekşi Türk inşaat sektörünün son durumunu değerlendiriyor
  • 25.12.2013 16:29

İbrahim Ekşi Türk inşaat sektörünün son durumunu değerlendiriyor

DEİK Dış Ekonomik İlişkiler Başkanı İbrahim Ekşi, emlaktasondakika.com Haber Koo ...

Gayrimenkul Zirvesi Işık Gökkaya’nın konuşması ile açıldı
  • 17.05.2012 13:43

Gayrimenkul Zirvesi Işık Gökkaya’nın konuşması ile açıldı

12. Gayrimenkul Zirvesi Işık Gökkaya'nın konuşması ile açıldı. Gökkaya'nın ardın ...