maritbet girişmaritbet
İnşaata 68'li ODTÜ damgası

İnşaata 68'li ODTÜ damgası

Sektörün önemli şirketlerinden Gama, Nurol, TAV-Tepe İnşaat ve Tekfen İnşaat'ın yöneticilerinin çoğu ODTÜ mezunu ve o yıllara ilişkin yorumları da ilginç detaylar saklıyor

 
 
İnşaat sektörünün önemli şirketlerinden Gama İnşaat, Nurol, TAV-Tepe İnşaat, Tekfen ve Yüksel İnşaat'ın yöneticilerinden bir çoğunun ortak özelliği ODTÜ'den mezun olmaları. Yüksel İnşaat Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Koordinatör Tuna Aksel, ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü'nden 1972'de mezun oldu.

Yüksel'de Öncelik Üniversite
Şirket olarak ODTÜ mezunlarına öncelik verdiklerini belirten Aksel, 'Bunun yazılı bir kuralı yok. ODTÜ mezunlarını çok hızlı uyum sağlayabildikleri için tercih ediyoruz' dedi.
Aksel, 68 kuşağının değerlendirmesini yaparken, 'Bizim kuşak diğer dönemlere göre daha romantikti. Bizden sonraki dönemdekiler politikleşmeye başladı. Halbuki bizim dönem, Amerikan karşıtlığıyla başlayan, öğrenimle ilgili talepleri olan bir kuşaktı' dedi.

Dış Dünyadan Kopuk Bir Kuşaktık
Bülent Erdoğan ise 1968'de ODTÜ'de eğitimine başladı. 1996'da Nurol İnşaat'ta Genel Müdürlük görevini üstlenen Erdoğan, yaklaşık 12 yıl sonra da Yönetim Kurulu üyesi oldu.
68 kuşağı olarak ilginç bir yapılarının bulunduğunu ifade eden Erdoğan, 'Dış dünyayla bağlantısı eksik bir kuşaktık. Türkiye de dış dünyaya entegre hale ancak 80'lerde gelebildi. Tamamen üniversite kampüsü içinde eğitim gördük ve kendi ürettiğimiz idealist fikirleri kovalıyorduk' değerlendirmesinde bulundu.

68 Kuşağı Enteresandı
Tekfen Holding Grup Şirketler Başkanı Erhan Öner de Makina Mühendisliği Bölümü'nden 1968'de mezun oldu. ODTÜ'deki eğitim sisteminin farklılığına değinen Öner, 'Bu sistemde her şeyi ezberlemeye lüzum yok, ancak ihtiyacınız olan bilgiyi nerede bulacağınızı size öğretiyor' diye konuştu. Öner, Türkiye'deki 68 kuşağının çok mücadeleci, memleket konularına çok duyarlı, enteresan bir kuşak olduğunu ifade ederek, 'ABD'deki 68 kuşağı denildiğinde aklıma hep Vietnam harbi dolayısıyla Vietnam'a gitmek istemeyen bir grup geliyor. Bizim kuşağımız daha idealistti' dedi.

Okulun adı konmamış gizli bir aidiyeti var
ODTÜ'nün aylık haber dergisi 'ODTÜLÜ'de, çoğu 1968 yılında öğrenci olan ODTÜ mezunu Yüksel İnşaat Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Koordinatör Tuna Aksel, Nurol İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Bülent Erdoğan, SET Group Yönetim Kurulu Başkanı Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Başkanı Adnan İğnebekçili, TAV Yönetim Kurulu Üyesi Tepe İnşaat Genel Müdürü Süleyman Son, Tekfen Holding Grup Şirketler Başkanı Erhan Öner, Gama Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı Evren Ersü, 'ODTÜ'de okuyanlarda, gizli, adı konmamış aidiyet bağı oluşur' görüşünde birleşti.
Kaynak: Yeni Şafak

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz