maritbet girişmaritbet
İnşaat sektörüne teşvik verilsin

İnşaat sektörüne teşvik verilsin

TMF Genel Başkan Yardımcısı Aydın, inşaat sektörünün kriz sonrasında yeniden eski günlerine dönme çabasında olduğunu belirterek, hükümetten sanayi sektörüne verilen teşviklerin, inşaat sektörüne yansıtılmasını istedi


 

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TMF) Genel Başkan Yardımcısı Barış Aydın, inşaat sektörünün kriz sonrasında yeniden eski günlerine dönme çabasında olduğunu belirterek, hükümetten sanayi sektörüne verilen teşviklerin, inşaat sektörüne yansıtılmasını istedi.

TMF Genel Başkan Yardımcısı Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan küresel krizin inşaat sektörünü çok etkilediğini belirterek, sektörün yeniden eski günlerine dönmenin çabasında olduğunu kaydetti. Aydın, krizin olumsuz etkilerini yok etmeye çalışan inşaat sektörünün bu konuda Hükümetten de yardım beklediğini ifade ederek, konut sektöründe arz-talep dengesinin yeniden kurulmaya çalışıldığına dikkat çekti. Aydın, "Hükümetten beklentimiz sektörü canlandırmaya yönelik bir takım kolaylıklar getirmesidir. Sanayi ve turizm sektörlerine üretim ve yatırım teşviklerinin Türkiye'nin lokomotif sektörü olan inşaat sektörüne de verilmesi sektörün gelişimi için ve Türkiye ekonomisi için son derece önemli. Özellikle sanayi üretimindeki teşviklerin, inşaat sektörüne yansıtılması en büyük talebemizdir. Bunu sağlarsak lokomotif hızlanır" dedi.

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN RAHATLAMASI EKONOMİYE DA KATKI SAĞLAYACAK
Türkiye'de inşaat sektörünün rahatlamasının Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Aydın, özellikle son yıllarda yaşanan küçülmeye dikkat çekti. Aydın, "İnşaat sektörü istihdamda, üretimde hızla kan kaybediyor. 2004?2005?2006?2007 yıllarında Türkiye ekonomisi inşaat sektörü dışında büyümesi ortalaması yüzde 3 iken yine aynı yıllarda inşaat sektörünün yüzde 20'lerin üzerindeki büyümesiyle ile Türkiye ekonomisini tek başına ayağa kaldıran bir sektördür. Hızlı düşüşünün önüne geçilemezse Türkiye ekonomisinin taşıyıcısı olan lokomotif sektör olarak taşımayacak yola bırakacaktır. Buda telafi edilemez sosyoekonomik büyük buhranlar oluşturacaktır" ifadelerini kullandı.

EKONOMİNİN YUKARI ÇIKTIĞINI GÖRMEK İSTİYORSAK SEKTÖRÜ GEREKEN ÖNEMİ VERMELİYİZ
Aydın, TMF olarak bu konuda hükümetin acil tedbir alması gerektiğini altını çizerek, hükümetin bir kısım sektörlere sağladığı teşvik kolaylıkları türünde inşaat sektörünede kolaylık sağlarsa sıkıntıların kısa sürede ortadan kalkacağını kaydetti. Aydın, "Ekonomimizin gerilemeden, sürekli yukarılara doğru çıktığını görmek istiyorsak; inşaat sektörüne gereken önemi vermemiz gerekiyor" dedi.

GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ HÜKÜMETİN ATACAĞI ADIMDA
TMF Yönetimi olarak Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ü ziyaret ettiklerini belirten Aydın, yapılan ziyarette sektör ile ilgili federasyon tarafından belirlenen, 10 maddeden oluşan bir sorun ve talep bildirgesi Bakana sunduklarını ifade etti. Aydın şöyle devam etti:

"Sanayi ve turizm sektörlerine üretim ve yatırım teşviklerinin Türkiye'nin lokomotif sektörü olan inşaat sektörüne de verilmesi sektörün gelişimi için ve Türkiye ekonomisi için önemi vurgulandık. Özellikle sanayi üretimindeki teşviklerin, inşaat sektörüne yansıtılması noktasında Bakan ile görüş birliğine vardık. Bu bizi mutlu etti. Şimdi inşaat sektörü olarak gözümüz kulağımız Hükümetin bu konuda atacağı adımlarda."
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz