maritbet girişmaritbet
 İnşaat sektöründen 15 Temmuz için anlamlı mesaj!

İnşaat sektöründen 15 Temmuz için anlamlı mesaj!

İnşaat sektörünün önde gelen isimleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne özel açıklamalarda bulundu.

Ülke ve toplum tarihimiz açısından bir milat noktası olan 15 Temmuz'da tüm vatandaş bir araya gelerek bir destan yazdı. Türkiye tarihinde demokrasi zaferi olarak yer alan 15 Temmuz'da halk meydanları doldururken, hainler püskürtüldü ve ekonomi kaldığı yerden, daha da hızlanarak yoluna devam etti. 

Emlak Konut GYO'nun 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'nin geleceğine ve ekonomisine olan güveninin göstergesi olarak imza attığı “Güçlü Türkiye için Birlik Vakti” kampanyası ve ‘Güç Birliği' kampanyaları sektöre ve ekonomik büyümeye destek oldu. Emlak Konut GYO “Güçlü Türkiye için Birlik Vakti” sloganıyla yola çıktığı kampanya yoğun ilgi gördü. Vatandaşların ülke ekonomisine duydukları güvenin bir göstergesi olan kampanya ile 20 yılda yüzde 0,79 vade farkı, 10 yılda yüzde 0,45 vade farkı, 5 yıla ‘0' vade farkı ve sadece yüzde 5 peşinat ile ev sahibi olmak daha kolaylaştırıldı.

Emlak Konut GYO, 1 Şubat-31 Mart 2017 tarihlerinde başlattığı kampanyasıyla birlikte 3 aylık süreçte 2 bin 833 bağımsız birim satışından 2 milyar 878 milyon 42 bin 397 lira gelir elde edildi. Şubat ve Mart aylarını kapsayan “Tarihi Kampanya” ile birlikte 2 milyar 801 milyon 325 bin lira ciro elde edildi.

Emlkak Konut'un ardından GYODER'in başlattığı ‘Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye' kampanyası, 2016 yılının satış grafiğinde çok etkili oldu. Kampanya kapsamında 3 bine yakın konut ve yaklaşık 400 ofis satışı ile sektörde 2.6 milyar TL ciro elde edildi. Bu süreçte, Türkiye ekonomisi 2017 ilk çeyrek sonunda büyük bir başarı göstererek yüzde 5 oranında büyüdü. Aynı dönemde, gayrimenkul sektörü de ülkemiz büyümesine ve istihdama sağladığı katkıyı artırarak sürdürdü. Bu noktada, ‘Güç Birliği'nin ikinci adımı olarak ‘20 yıl vade ve düşük faizli konut kredisi' kampanyasını hayata geçirildi. Bu kampanya ile GYODER üyesi 41 firmanın 109 projesinde, toplam 3 bin 400 konut ve 185 ofis satıldı, yaklaşık 3.3 milyar TL'lik ciro elde edildi. 

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat ve gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcileri, 15 Temmuz darbe girişimini lanetledi. 

İşte 15 Temmuz yıldönümünün birinci yılına özel Emlaktasondakika.com'a yapılan o özel açıklamalar:

İhlas Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Celep; 


“15 Temmuz 2016 gecesi milletimizin demokrasiye sahip çıkarak hain kalkışmaya gösterdiği direniş tarihe altın harflerle yazılmış yeni bir kahramanlık destanı olmuştur. Aradan on yıllar da geçse şüphesiz ki o geceyi hiçbir vatanseverin unutması asla mümkün değildir.

Unutulmaması gereken bir diğer unsur da 16 Temmuz sabahı milletçe yeni güne, heyecanla, umutla ve daha güçlü başlamamız, iş yerlerimize, okulumuza, bankamıza, hastanemize, atölyemize sanki hiçbir şey olmamış gibi gitmemizdir. Hayatın olağan akışını devam ettirme azim ve kararlığımızdır. Bu duruş, dünyada hayranlık uyandırmış, bazı sözde müttefiklerimizde de şaşkınlık meydana getirmiştir.

Yalnızca o gece yaşadıklarımız değil, sonrasında da milletimize yaşatılmak istenen ekonomik krizler, komşularımızla oluşturulmak istenen suni çatışmalar, terör saldırıları ve daha pek çok tertip de bu darbe girişiminin devamı niteliğindeydi. Tüm dünyanın gözü önünde yapılan bu saldırıların her birinden, Cenabı Hakkın yardımıyla ve aziz milletimizin vakur duruşuyla güçlenerek çıkmayı başardık.

Bizim 15 Temmuz mücadele ruhuna olan inancımız hiç eksilmedi. Devletimizin gücüne, milletimizin sağlam inancına olan güvenimiz asla sarsılmadı. Bu anlamda da iş dünyasının bir mensubu olarak, yatırımlarımızı bir an dahi olsun duraksatmayı düşünmedik. Aksine 16 Temmuz günü üzerimize düşen görevin bilinciyle daha çok çalışmaya, daha çok gayret etmeye başladık. Devam eden projelerimizi hızlandırırken, yenilerini de birer birer hayata geçirmeye başladık.

15 Temmuz'un ardından bir yılı geride bıraktık. Dünya tarihinde benzeri görülmemiş bir darbe girişiminin yaralarını hızla sardık. Milletçe el ele vererek, ekonomik büyüme ve siyasi istikrarı devam ettirdik. Güçlü bir Türkiye tablosunu hep birlikte ortaya koyduk.  Ülkemize, ekonomimize ve yarınlarımıza güveniyor, bu azim ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz”

Irmak Group ve Vadişehir Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül; 


“Ülkemizin istikrarına, milletimizin özgürlüğüne yapılan taaruzlara karşı halkımız hep dik durdu. Bu bir yıl içinde ekonomik sarsıntılara karşı alınan tedbirler ve halkımıza yapılan destek çağrıları son derece olumlu sonuçlar verdi. Bizi yakından takip eden dünya ekonomistlerinin beklediğinin ve dile getirdiğinin aksine ülkemiz güçlü duruşunu korudu. Bu bir yıl içinde yaşadığımız yalnızca bir 15 Temmuz gecesi olmadı. Devamında gelen saldıralar bir çok alanda etki gösterdi. Fakat tüm yaşatılmak istenenlerin aksine ekonomimiz ve ülkemizin lokomotifi konumundaki inşaat sektörü istikrarını sürdürdü. Bu anlamda biz de yatırımlarımıza ara vermeden devam ettik. Bu anlamda da tüm yatırımlarımıza devam ediyor ve milletimizin 2023 vizyonundaki hedeflerine emin adımlarla ilerliyoruz.”

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes;


“15 Temmuz artık “Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü”dür. Geçtiğimiz yıl teşebbüs edilen bu darbe eylemine Türk halkı en güzel biçimde karşılık vermiş ve demokrasiden yana olmuştur.

Ülkemiz artık darbe ikliminden uzaklaştığını ispatlamıştır. Ekonominin lokomotifi konumunda olan gayrimenkul sektörü olarak ülkemizin geleceğine inanıyor, demokrasimize sahip çıkıyoruz.”

Özyurtlar Holding Satış ve Pazarlama Müdürü Ebru Özyurt;


“15 Temmuz gecesi Türk milleti, demokrasi mücadelesi verdi. Ülke ve millet olarak parlamenter sistemin ve demokrasinin vazgeçilmez bir sistem olduğuna inanıyoruz. Her türlü darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Biz o menfur geceyi olumsuz yanları ile değil, ülkeye kattıklarıyla anmak istiyoruz. 15 Temmuz gecesinde Türk milleti, büyük bir demokrasi mücadelesi vermiştir. O geceyi tarihi bir dönüm noktası olarak görüyoruz. 

Darbe girişimiyle ülke ekonomisine zarar vermek isteyenlere en büyük cevabı, yatırımlarıyla iş dünyası vermiştir. Kısmi olarak bir dönem sarsılan Türk ekonomisi, hemen kısa süre içinde toparlanarak, eski günlerine geri dönme başarısını göstermiştir. Tabii bunda hükümetin zamanında aldığı önlemler etkili olmuş ve darbe girişiminde bulunanların çabalarını boşa çıkarmıştır. Türkiye'ye ve Türk halkına güveniyor, darbe girişimini şiddetle kınıyoruz.”

Makro-Akyapı Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Ercan Uyan;


“Milletimizin birliği ve dirliği hainlerin planlarını bertaraf etmiştir. Gayrimenkul sektörü çok kısa süreliğine durgunluk yaşadı. Sektör temsilcileri karlılıklardan fedakarlıklar yaptı. Sektör genelinde peş peşe 2-3 büyük kampanya yapıldı. Çok güzel satışlar yaptık. Yara almadan çıktık. İnşallah Türkiye daha güvenli, önü açık olacak. Satışlarımızın daha da artmasını temenni ediyoruz.”

Maksem Grup'un Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Aydoğan; 


“Allah ülkemizde bir daha böyle bir şey yasatmasın. Bu hadise bizi daha güçlü bir biçimde birbirimize yakınlaştırdı. Yeni yatırımlara devam ediyoruz. İstihdam sağladık. Var gücümüzle yola devam ediyoruz. Ekonomimizi daha da güçlendirmek için yola devam edtmeliyiz. İş dünyası olarak artık yolumuza bakıp ekonomimizi daha da güçlendirmek için hareket etmeliyiz. Ülkeyi istikrarsızlığa sürükleme girişiminin güçlü ekonomi ile karşısında durabiliriz.”

Lens Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Kutlu;

"15 Temmuz hain darbe girişimi ile Türkiyenin gelecegine vurulmak istenen darbe, milletimizin göstermiş  olduğu büyük kahramanlık sayesinde bertaraf edilmesinin yıl dönümündeyiz. Geçen bir senede ülkemiz birlik ve beraberlik şuuru içerisinde milletimizin neler başarabileceğini dosta ve düşmana gösterdik. Tankla, topla başaramadıklarını hain planlarla ekonomimize darbe vurarak başarmak istediler. Fakat borsamız tarihi rekorlarını tazelerken, ülkemize olan yatırımların da arttığını görüyoruz. Etrafımızdaki ateş çemberinde Türkiye güvenilir liman olmaya devam ediyor. Hükümetimizin öncülüğünde atılan adımlarla Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için önümüzdeki bütün engelleri yavaş yavaş kaldırıyoruz. Tam bağımsız Türkiye için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Hain darbe girişiminden sonra 1 milyar TL yatırımla “Lens Yapı” olarak yeni projemize başladık, yatırımlarımıza hız verdik. Ülkemizin geleceği için, güçlü Türkiye için yatırımlarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Allah bu millete tekrar böyle acılar yaşatmasın, gazilerimize şifalar, şehitlerimizin mekanı cennet olsun."

Canan Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Akyazıcı;


“15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 1 yıl geçti. İnşallah Türkiye bundan sonra böyle şeyler yaşamayacak. Halkın egemenliği dışında, demokratik düzene yapılan ve yapılacak olan hiçbir müdahale kabul edilemez. Demokrasi ile ekonomimizin yükselmesine yönelik ilerlemeye devam edeceğiz. Bu tip engellerle uğraşmaya ihtiyaç ve zaman yok. Böyle bir darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Bir daha bu tür hadiselerle karşılaşmamayı temenni ediyoruz.” 

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin;

“Başta 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimiz ve Gazilerimiz olmak üzere; cesareti, inancı, birlik ve beraberliği ile tüm dünyaya örnek olan Yüce Milletimize şükranlarımızı sunarız. 15 Temmuz, Milli birlik ve beraberliğimizin zaferidir. Bu birlik ruhuyla, ülkemizi çok daha güçlü ve kararlı adımlarla, yarınlara taşıyacağımıza inancımız tamdır. 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı gösterilen güçlü direnişi, bugün Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak anıyoruz. Halkımız, hükümet ve muhalefet partileri ile birlikte; sivil toplum örgütlerinden, medyasına, askerinden polisine kadar toplumun tüm kesimleri demokrasiye sahip çıktı.”

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Özen Kuzu;


"FETÖ, tüm kurumlarımızın içine sinsice nüfuz etmiş, izlediği “beyin yıkama” politikası ile milletimizin ve topraklarımızın içerisinde hain bir teşkilatlanma sergilemiş ve tam 1 yıl önce, 15 Temmuz 2016'da milletimizin bütünlüğüne, milli irademize yönelik ayaklanma hareketi gerçekleştirmiştir. Darbe diyemeyeceğim, bu düpedüz vatana ihanettir. Planlanmış ve organize edilmiş bir suçtur. 

Böylesi hain bir kalkışma karşısında vatansever yurttaşlarımızla birlikte liderimiz Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın “Sokağa çıkın” çağrısına kulak verdik ve birlik olduğumuzu tüm dünyaya gösterdik.

Son 1 yılda ülke ekonomimiz büyümeye, gelişmeye devam etti. Ülkemizin üstüne oynanan böylesi kirli oyunları dünyada Türkiye'den başka hiçbir ülke kolay atlatamazdı. Ülkemiz dik duruşuyla dünyaya meydan okudu.
Halkımız 15 Temmuz günü yaşanan hain kalkışmaya sokaklara çıkıp dik duruşuyla “dur” dedi. Ülkemizi bölmeye çalışan hainlere hep beraber bunu yapamayacaklarını kanıtladık. Vatansever halkımızın tankların önünde durması, kahramanca sokaklara çıkması, gövdelerini silahlara siper etmesi vatan için ne kadar gözü kara olunabileceğini dünyaya gösterdi.

Ülkemizin geleceğine güvenimiz tam. Yatırımlarımıza ve projelerimize hız kesmeden devam ediyor, ülkemiz için tüm özverimiz ile çalışıyoruz."

Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir;

“Öncelikle o gece vatanı için gözünü kırpmadan tankların önüne cansiparane bir şekilde yatan ve şehit düşen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, geride kalan kahraman ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Yine aynı gece; ülkemizin birlik ve beraberliği için direnen başgazi Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm gazilerimize geçmiş olsun dileklerimi ileterek, hepsini tek tek saygıyla anıyorum.

15 Temmuz tarihinde Türk milleti tek vücut olarak ülkesine ve demokrasiye sahip çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın tek bir sözüyle meydanlar doldu taştı. Türk milleti, özgürlüğüne darbe vurulmak istendiğinde görüşü ne olursa olsun vatanımızın birliği için bir araya gelerek kenetlendi. Bu darbe girişimine tek yürek olarak cevap vermemiz ve meydanlara çıkarak demokrasimize sahip çıkmamız, bir Türk vatandaşı olarak beni gururlandırdı.

Bizler de Demir İnşaat olarak tüm çalışanlarımızla birlikte askeri alanlarda ve meydanlarda vatan nöbetimizi tutmanın şerefine eriştik. Darbe girişiminden sonra birlik ve beraberliğimiz daha da perçinlendi ve biz birbirimize daha da kenetlendik. Öte yandan iş dünyası hemen düğmeye bastı… Ekonominin hemen her sektöründe yer alan aktörler olarak el ele vererek, giderek büyüyen ekonomimizi canlı tutmak için gözümüzü kırpmadan çalıştık.

İnşaat sektöründe ise sektör oyuncuları olarak bizler elimizi taşın altına koyarak kâr marjlarını geriye çektik…

STK'lar üyeleriyle birlikte hareket edip, belki de yüzyılın en büyük konut kampanyalarını birbiri ardına başlattı.

Diğer iş kollarındaki kurum ve kuruluşlar da benzeri kampanyalar başlattılar. Böylece darbe girişiminin, ekonomiye uzanan ellerini, hiç yakınlaşmadan bertaraf ettik.

Bu darbe girişimini başarılı bir şekilde bertaraf ederek hızla gelişen ve büyüyen gücümüze gölge düşürmek isteyen iç ve dış tehditlere çok net bir yanıt vermiş olduk.”

Emine Pile/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Süleyman Çetinsaya'dan 15 Temmuz mesajı!
  • 15.07.2021 09:22

Süleyman Çetinsaya'dan 15 Temmuz mesajı!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Tek millet, tek bayrak, ...

Kapadokya’da balonlar Türk bayrağıyla havalandı
  • 15.07.2021 10:39

Kapadokya’da balonlar Türk bayrağıyla havalandı

Kapadokya’da sıcak hava balonları, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dola ...

KUMSmall AVM Kayseri'de açıldı!
  • 19.09.2020 15:42

KUMSmall AVM Kayseri'de açıldı!

Avrupa'nın en büyük karma projesi olan, mağazaları ve sinema seçenekleriyle dikk ...

Alibeyköy Barajı'nda sular çekildi!
  • 17.09.2020 11:20

Alibeyköy Barajı'nda sular çekildi!

İstanbul'daki barajların doluluk oranları, 2014 yılından bu yana en düşük seviye ...

Ordu’da 15 Temmuz günü Ters Ev, teleferik ve ulaşım ücretsiz!
  • 15.07.2020 10:37

Ordu’da 15 Temmuz günü Ters Ev, teleferik ve ulaşım ücretsiz!

Ordu’da 15 Temmuz günü Ters Ev, teleferik ve ulaşım, şehit yakını, gazi ve gazi ...

“Demokrasi, milli birlik ve beraberlik sınavı başarıyla verildi”
  • 14.07.2020 17:02

“Demokrasi, milli birlik ve beraberlik sınavı başarıyla verildi”

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, 15 Temmuz Demokrasi v ...