maritbet girişmaritbet
İnşaat sektörü canlanacak, Türk ekonomisi kazanacak!

İnşaat sektörü canlanacak, Türk ekonomisi kazanacak!

Gayrimenkul sektör temsilcileri ‘13. Cumhurbaşkanlığı ve 27'nci Dönem Milletvekili’ seçimi sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘13. Cumhurbaşkanlığı ve 27'nci Dönem Milletvekili' seçimi sonuçlarına ilişkin gayrimenkul sektör temsilcisi değerlendirmeleri şöyle;

Zeki Celep/ İhlas Yapı Yönetim Kurulu Başkanı

Öncelikle 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Milletvekili Genel Seçim Sonuçları ülkemize hayırlı olmasını dileriz. Aziz milletimiz yüzde 87,5 gibi rekor katılımla sandığa giderek tercihini yapmış ve iradesini istikrardan yana kullanmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk lideri seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis çoğunluğunu elde eden “Cumhur İttifakı” ile Türkiye yeni bir döneme girmiştir. Bu seçim neticesinde milletimiz kazanmış, Türkiye kazanmıştır. 

Bugünden sonra Türkiye'nin önünü daha aydınlık görüyoruz. 2023 hedefleri doğrultusunda Kanal İstanbul, yerli otomobil, savunma sanayi, yeni hava alanı, üçlü tüp geçit, nükleer santraller ve teknoparklar gibi makro projeleri hızla hayata geçirilecektir. Bu cümleden olarak, ülkemizin, istikrarlı büyümesini sürdürüp, yakın gelecekte dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğine olan inancımız tamdır.

İhlas Yapı olarak önümüzdeki dönemde başladığımız projeleri tamamlarken, sektördeki yeni yatırım fırsatlarını da yakından takip edip, güçlenen Türkiye'ye de biz de yerimizi almayı hedefliyoruz.

Süleyman Çetinsaya/Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı 

"24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Milletvekili Genel Seçim Sonuçları ülkemize hayırlı olsun. Demokratik olgunluk içinde gerçekleşen seçimler, yüksek katılım oranı ile tamamlandı ve millet iradesi sandığa istikrar olarak yansıdı. Sandıktan çıkan karar şüphesiz ki milletimizin kararıdır ve herkesin bu sonuca saygı duyması gerekir. Ortaya çıkan tablonun ülkemizin ve milletimizin refahı yönünde olumlu bir sonuç olduğu kanaatindeyim. 

Artık Türkiye'de yeni bir dönem başlıyor. Bu dönemde Türkiye'nin önünü hem ekonomik, hem de stratejik atılımlar anlamında çok açık görüyorum. Bugünden sonra Türkiye'nin yükselişi güçlü ekonomisi ve alt yapısıyla çok daha hızlı olacaktır. Ülkemiz, ekonominin tüm aksları ve lokomotif konumundaki inşaat sektörü ile 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyecektir.    

Biz de Artaş İnşaat olarak önümüzdeki dönemde başladığımız projeleri tamamlarken, sektördeki yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz."

Bahattin Uçar/INVEST İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı 

"Öncelikle seçim sonuçları ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Milletimizin, istikrarın sürdürülebilmesi, istihdamın güçlenmesi ve Türkiye'nin aydınlık yarınlara yürümesi için en doğru kararı verdiği kanaatindeyim. İnanıyorum ki; ülkemizin lider vizyonu sahaya yansıyacak ve Türkiye'nin potansiyeli her alanda, dünyanın her yerinde hissedilecektir. Yeni dönemde yerli sanayi ve kalkınma hamleleriyle ithal eden değil ihraç eden ülke konumuyla kabına sığmayan, durdurulamayan bir Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olacağına inanıyorum. Atılan bu adımla birlikte süre gelen istikrarımız güçlenecek, ekonomik performansımız artarak devam edecektir. Bizler de Invest İnşaat olarak yeni projelerle yatırımlarımızı tüm hızıyla sürdüreceğiz."

H. İnanç Kabadayı/Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı

"Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ni büyük bir olgunlukla tamamladık.  Milletimiz, seçimlere yüzde 88 gibi çok yüksek oranda katılım göstererek ülkemizin güçlü ve sağlam bir demokrasi geleneğine sahip olduğunu bir kez daha gösterdi. Seçim sonuçlarına göre, halkımız yeniden Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı bu göreve layık gördü. Seçim sonuçlarının devletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. 

Yeni dönemde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile beraber daha hızlı hareket edileceğini ve bürokratik açıdan yaşanan bazı problemlerin aşılacağını düşünüyorum.  

Türkiye'nin son yıllarda elde ettiği tüm kazanımların temelinde güven ve istikrar yatıyor. Siyasi istikrar ve uygulanan ekonomik politikalarla ülkemizin, beklentilerin üzerine çıkarak 2018 yılının ilk üç ayında %7,4 büyümesi ve AB ülkelerinden daha hızlı bir performans sergilemesi doğru yolda olduğumuzun en büyük göstergesiydi. İstikrarın devam edecek olmasıyla beraber piyasaların rahatlayacağını söyleyebilirim. Gayrimenkul, enerji, tarım, bilişim, gıda, hizmet sektörleri gibi ekonomiye yön veren başlıklarda ciddi atılımlar yapılacağını düşünüyorum.

Ege Yapı olarak biz de hedeflerimiz doğrultusunda yatırımlarımızı hayata geçirmeye ve daha çok istihdam sağlamaya devam edeceğiz."

Z. Altan Elmas/Konutder Yönetim Kurulu Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı

“Dünyaya demokrasi mesajı verdik”

"24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin milletimize, iş alemimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Milletimiz Sn. Cumhurbaşkanımıza bir kez daha güçlü bir destek vermiş, büyük ve güçlü Türkiye idealini onaylamıştır. Bütün dünyaya da bu mesajı ilan etmiştir. Yeni yönetim sistemine de güçlü bir destek vererek yapısal değişimin önünü açmıştır. Cumhur ittifakına da aynı şekilde çok güçlü destek vererek ittifakın ülkemizin geleceğinin tayinindeki rolünü teyit etmiştir. Bu seçimin kazananı Türkiye oldu, herkesi tebrik ediyorum. Yüzde 90'a varan katılım oranıyla dünyaya demokrasi mesajı verdiğimize inanıyorum.

“2023'e giden yolda önemli bir viraj geçildi”

Bugün itibariyle seçim beklentisine girmiş piyasalar ve belirsizlikler sona ermiş oldu. Bugünden itibaren bulutların dağıldığı, ekonominin pozitif etkilendiği bir havayı soluyacağız.

Bu seçimle birlikte 2023 hedeflerine giden yolda önemli bir viraj geçildi. 2023 hedefleri yolunda yeni sistemle birlikte bürokrasinin azaldığı, ekonomiye pozitif yansımaların olduğu, üretim, ihracat ve işsizliğin iyileştirildiği bir dönemi yaşayacağız. Ekonomi ve maliye politikalarının merkeze alındığı bir dönemi yaşayacağız. Yapısal reformlara öncelik verilmesini bekleyeceğiz. 

Konutder olarak biz de bu yolda elimizi taşın altına koyarak daha güçlü Türkiye için çalışacağız. Oluşan pozitif hava ve dünyaya verilen demokrasi mesajıyla birlikte özellikle yabancıya satışta rekor kıracağız."

Tamer Özyurt / Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı

“Hükümete olan güven tazelendi”

"Tarihi bir seçim sürecine şahit olduk, kritik ve sonucunu kimsenin kestiremediği bir seçimdi. Karşımızda 6 cumhurbaşkanı adayının olmasıyla beraber son derece demokratik bir seçim gerçekleştirdik. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez siyasi partiler, ittifak yaparak halkın oyunu istedi. Bu tarihi seçimde ilk turda sonuca ulaşmış olmak son derece sevindirici. Millet, hükümete güvenini bir kez daha ifade etti. Türkiye bundan sonra yoluna hedefleri doğrultusunda devam edecek. Zaman içerisinde vaatlerin yerine getirilmesi ve yoğun bir çalışma temposuyla beraber piyasalar hareketlenecek, sistemin önünü tıkayan unsurlar ortadan kalkacaktır. Sonuçların herkese hayırlı olmasını diliyoruz."

Mehmet Gür / Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı

“Yeni sistemin yatırımcıyı harekete geçirmesini bekliyoruz”

"Bu seçim birçok açıdan önem taşıyordu, bu şekilde sonuçlanmasını memnuniyet verici olarak karşılıyoruz. Bu seçimlerle birlikte geçen yılki referandumda kabul edilen anayasa değişiklikleriyle getirilen 'Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne geçiş tamamlanmış olacak. Mart ayında kabul edilen ve kısaca 'ittifak yasası' olarak da bilinen kanun değişikliği de ilk kez bu seçim sonrası uygulamaya girecek. Bu yeni sistemi ilk kez deneyeceğiz, sistemin uygulanmaya başlamasıyla beraber güvenli yatırım ortamının oluşarak yerli ve yabancı yatırımcıyı harekete geçirmesini bekliyoruz. Devam eden projelerin tamamlanması ve yenilerin aksamadan devam etmesi açısından istikrar büyük önem oluşturuyor. Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan'ın mimarı olduğu 2023 ve 2071 hedeflerine istikrar ve güven içerisinde yürümeye devam edecektir. Herkes için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz."

Ertuğrul Yavuz Pala: Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

‘'Hedeflere daha sağlam ve emin adımlarla yaklaşıyoruz.''

"Bu tarihi seçimin ilk turunda sonuca ulaşmış olmak son derece sevindirici. Ekonomik büyümenin lokomotifi inşaat sektörünün GSYH içindeki payının yüzde 15 civarında olduğu düşünüldüğünde sektörün ne kadar önemli biri yere sahip olduğu daha iyi anlaşılıyor.  Devam eden projelerin tamamlanması ve yenilerin aksamadan devam etmesi açısından istikrar büyük önem taşıyor. Türkiye bu seçim sonrasında Recep Tayyip Erdoğan'ın mimarı olduğu 2023 ve 2071 hedeflerine  daha emin ve sağlam adımlarla yaklaşıyor. Sonuçların herkes için hayırlı olmasını diliyorum."

Abdüssamet Bahadır/ Bahaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı:

“Piyasaların hareketlenmeye başlayacağını göreceğiz”

"Türkiye, pazar günü kelimenin tam anlamıyla geleceğini oyladı. 6 cumhurbaşkanı adayının, halkın oyunu istediği tarihi bir seçimi geride bırakmış bulunuyoruz. Halkımız geleceğine sahip çıkmak için yoğun bir katılım göstererek sandık başına gitti ve tekrar Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı başkan olarak seçti. Seçim sonuçları son derece sevindirici. Sonuçların bu şekilde olmasından dolayı çok memnunuz. Bu sonuçlara göre istikrar sürecek, Ekonomi güçlenecek ve Türkiye daha çok büyüyecektir. Bundan sonra yatırımların aksamadan devam etmesini, vaatlerin yerine gelmesini ve güvenli yatırım ortamının oluşmasını bekliyoruz. Seçimlerden dolayı oluşan belirsizlik ortamının ortadan kalkmasıyla beraber piyasaların hareketlenmeye başlayacağını göreceğiz. Özellikle yabancı alıcıların istikrarın sürmesi ve güvenin artmasıyla daha fazla yatırım yapacağını düşünüyoruz. İnşaat firmalarının yaşamış oldukları finansal sıkıntı, firmalara sağlanan faizlerin sürekli yükselmesi, artan maliyetler, bankaların kredi geri ödeme baskısı ve yüksek döviz inşaat firmalarını yeni projelere girme konusunda beklemede kalmaya itiyordu. Bu sorunların zaman içinde ortadan kalkacağını ve yeni yatırımları beraberinde getireceğini temenni ediyor, oluşan bu neticenin ülkemiz ve halkımız için hayırlı olmasını diliyoruz."

Bilent Dündar / 216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı

“Durgunluk ortamını geride bırakacağız”

"Çok önemli bir seçimi hayırlısıyla geride bırakmanın huzurunu yaşıyoruz. 16 yıldır devam eden sistemin aksamadan devam etmesi ve projelerin sürdürülmesiyle ekonominin ve tüm sektörlerin önünün açılacağını umuyoruz. Sonuç olarak bu durgunluk dönemi istikrarın sağlanmasıyla ortadan kalkacak yeni yatırımlarla birlikte inşaat sektörü de her zamanki gibi ekonominin lokomotifi olmaya devam edecektir."

Ferdi ERDOĞAN/ Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı

"Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi yüksek bir katılımla gerçekleştirildi.

Yürürlüğe giren yeni yönetim sisteminin ilk Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tüm yeni üyelerini tebrik ediyoruz.

Yüzde 88 katılımla gerçekleşen seçim sonuçlarının, Türkiye'nin yaşadığı zorlu süreçten, birlik ve beraberlik içinde, güçlenerek çıkmasına katkı sağlaması en büyük dileğimizdir.

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olarak, yılın ikinci yarısının üretim odaklı bir anlayışla yönetilmesi, seçimlerin hemen ardından istikrarın sağlanması ve devamı için ekonomideki sorunlara öncelik verilmesi ve uzun vadeli yapısal düzenlemelerin hızla tamamlanması en büyük temennimizdir.

Kuruluşundan bu yana geçen 34 yılda, Türk inşaat sanayini gerek yurt içinde gerekse yurt dışında temsil eden bir sivil toplum örgütü olarak, seçim sonuçlarının ve yeni yönetim sistemimizin ülkemizin refahının artırılmasına ve huzur ortamının sağlanmasına vesile olmasını diliyoruz."

Süleyman Ekşi/Ekşi İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekşi

"Milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yüzde 90 katılım oranıyla gerçekleşen 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri'nde bir kez daha destek vererek dünyaya demokrasi dersi verdi.  Ülkemiz üzerine oynanan siyasi ve ekonomik oyunlar, darbe girişimi ve yıpratma çabalarına rağmen halkımız bir kez daha istikrarın yanında oldu.

Seçimlerin ardından 2023 hedefleri doğrultusunda kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında 7.5 milyon birimin 15 yılda dönüştürülmesi hedefinde çalışmalara hız kesilmeden devam edilecek, vatandaşımızın konut ihtiyacı, güvenli bir şekilde gerçekleşecektir. Süleyman Ekşi İnşaat olarak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin Türkiye'miz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Özen Kuzu/Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su

"Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan yeni sistemin ‘İlk Başkanı' olarak tarihe geçti. Ülkemiz adeta demokrasi şöleni yaşadı. Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 yıldır girdiği 14 sandık yarışından büyük bir zaferle çıktı. Türkiye üzerine oynanan kirli oyunlara rağmen halkımız bir kez daha ‘istikrar' dedi. 

Bugünden itibaren piyasalar üzerindeki belirsizlik de ortadan kalkmış oldu. Seçimlerin ardından 2023 hedeflerimiz doğrultusunda Kanal İstanbul, yerli otomobil, Üçüncü Havalimanı gibi mega projelerin yapımına hız kesilmeden devam edilecek ve ülkemiz adını dünyaya çağ atlatan projelerle bir kez daha duyuracaktır. Kuzu Grup olarak yatırımlarımızı yarınlarımıza güvenle sürdürecek ve dünyaya verdiğimiz demokrasi dersiyle 2023 hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Nimetullah Kaya/ŞUA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı 

"Siyasal istikrar kentsel dönüşüm projelerini canlandıracak"

Deprem gerçeği ile yaşayan Türkiye'de riskli binaların yenilenmesi sürecinde kentsel dönüşümün kritik önem taşıdığını hatırlatan ŞUA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, seçim sonucunda sağlanan siyasi istikrarın inşaat sektöründe gerek devam eden gerekse yeni başlayacak projeler için olumlu sonuçlar doğuracağının altını çizdi. Konut yatırımının karlı bir yatırım aracı olmaya devam edeceğini vurgulayan Kaya, konut satın almayı düşünen tüketicilere prim potansiyeli yüksek bölgelere yoğunlaşmalarını tavsiye etti.

Seçim sonuçları sonrasında inşaat sektörünü değerlendiren ŞUA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, siyasi ve ekonomik istikrarın yerli ve yabancı yatırımcı açısından önemli bir hareket sağlayacağını belirtti. Deprem gerçeğiyle yaşayan Türkiye için kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde yeni projelerin hayata geçirilmesi konusunda istikrarın kritik önem taşıdığını söyleyen Nimetullah Kaya, seçim sonrası inşaat sektörünün gelişimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de konuta olan talep bitmez

Türkiye'nin yüzölçümünün yüzde 92'sinin ve nüfus yoğunluğunun yüzde 95'inin deprem kuşağında bulunduğunu hatırlatan Kaya, riskli binaların yenilenmesi sürecinde kentsel dönüşümün büyük önem taşıdığını vurgulayarak Türkiye'de konuta olan talebin bitmeyeceğini söyledi. Resmi verilere göre yaklaşık 20 milyonluk yapı stoğunun 7,5 milyonunun riskli durumda olması nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmalarına acilen hız verilmesi gerektiğinin altını çizen Kaya, seçim sonrasında da konut yatırımının karlı bir yatırım aracı olmaya devam edeceğini belirterek şu açıklamalarda bulundu; “Özellikle İstanbul gibi büyük şehirler rekabetin yoğun olması nedeniyle konut alıcıları için ciddi bir fırsat sunuyor. Seçim öncesi dönemde bekleme sürecine giren yatırımcılar şimdi bu fırsatları değerlendirmek için harekete geçecekler. Bu noktada konut yatırımı yapmayı düşünen tüketicilerin mevcut fırsatları değerlendirme konusunda hızlı davranmaları ve prim potansiyeli yüksek olan bölgelere yoğunlaşmaları avantaj sağlar.”

İddialı yatırım merkezi Fikirtepe

Türkiye'de kentsel dönüşümün pilot bölgesinin Fikirtepe olduğunu belirten Kaya; “Fikirtepe, Bağdat Caddesi'ne rakip Prestij Caddesi, parkları, meydanları, eğlence mekanları, sanatsal etkinlik ve oyun alanları ile ülkemizin en iddialı yaşam ve yatırım merkezlerinden biri olmaya hazırlanıyor. Kara, deniz, hava yolu ve raylı sistem gibi pek çok farklı ulaşım alternatifinin kesişim noktasında yer alan hayatın tam merkezindeki konumuyla üst düzey yaşam standardı ve kısa vadede yüksek kazanç vadeden Fikirtepe hızla değer kazanıyor. Kentsel dönüşüm başladıktan sonra 4 yılda konut fiyatlarının yüzde 188 arttığı Fikirtepe'de, bugün ortalama 7 bin ila 10 bin lira arasında değişen metrekare fiyatlarının projeler tamamlandığında daha da artarak İstanbul'un en çok prim yapacak lokasyonu olması bekleniyor. Bu noktada seçim sonrası dönemde konuta yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcıların Fikirtepe'yi tercih etmeleri kısa vadede büyük avantaj sağlar” şeklinde konuşarak sözlerini sonlandırdı.

Eyüp Akbal / Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Milletvekili Genel Seçim Sonuçları ülkemize hayırlı olsun diyorum. Türkiye adına çok önemli bir sonuç, siyasi istikrarın bu noktada kazandığını görüyoruz. Millet, yola devam dedi. Bu sonuçlarla birlikte ekonomik anlamda büyük adımlar atılacak. Faizlerin düşüşe geçeceğini düşünüyoruz. Bu anlamda gayrimenkul ve inşaat sektörü büyük bir sıçrama yapacaktır. Hem yerli, hem de yabancı yatırımcılar açısından çok önemli bir sonuç. Özellikle yurt içi yatırımlarında büyük bir hareketlilik olacak. Bu sonuçlarla birlikte başta inşaat sektörü olmak üzere Türkiye, 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyecek.

Yorum Yaz