maritbet girişmaritbet
İnşaat devlerinin gözünden yabancıların ilgisi

İnşaat devlerinin gözünden yabancıların ilgisi

Gayrimenkul yatırımları bakımından başta Arap İşadamları olmak üzere yabancı yatırımcıların ilgi odağı haline gelen Türkiye’de İstanbul, Bursa, Antalya ve İzmir en ilgi çeken iller arasında yer alıyor

Yabancı yatırımcıların ilgisinin yanı sıra Türk işadamları da hızlı bir değişim geçiren ülkemizde yatırım yarışına girmiş durumda. Yabancı yatırımcıların da ilgi odağı olan Türkiye'deki gelişmeleri 4 gayrimenkul devi şu şekilde değerlendiriyor.

İstanbul, dünya'da en büyük kazanç fırsatı şehirdir

İstanbul - Ali Ağaoğlu (Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı)

Ünlü İşadamı Ali Ağaoğlu, özellikle İstanbul olmak üzere ülkemizdeki gelişmelere dikkat çekerek gayrimenkul sektöründe dünyada en büyük kazanç fırsatı sunan kentin İstanbul olduğunu belirtti. Bu istatistiğin uluslararası saygın kurumların yaptığı araştırmaların raporunda yer aldığını kaydeden Ağaoğlu İstanbul'un Londra ve Paris'ten sonra Avrupa'nın 3. büyük turist destinasyonu ve dünyanın 93 ülkesine direkt uçuşu olan ender şehirlerden birisi olduğunu belirtti. İstanbul'un yeniden Dünya Başkenti olma yolunda yükseldiğini belirten Ağaoğlu yabancı yatırımcıların İstanbul'a mutlaka yatırım yapmaları gerektiğini söyledi.

Yabancılar büyüme potansiyelini görüyor

Bursa – Veysel BAKGÖR (Bak Yapı Yönetim Kurulu Başkanı)

2013 Arap Turizm Başkenti Bursa'da da özellikle Arap yatırımcılar devasa yatırımlar yapmaya hazırlanıyor. Bak Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, son bir yılda Bursa'daki projelere yabancı yatırımcının yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Bakgör, "Büyüme potansiyelini gören yabancılar, mülk edinme yoluna gidiyor. Önce İstanbul'a gidip projeleri geziyorlar, sonra Bursa'dan konut almaya karar veriyorlar" dedi. Bakgör, gelecek yıl İstanbul'daki birçok projede yüzde 18 KDV uygulanırken, Bursa'da yüzde 8 olarak uygulanacak olmasının kent için bir şans olduğunu sözlerine ekledi. Bursa'da Suudi Arabistanlı İş Adamı Mohammad Shaman M. Al-Mugherah,  içinde Disneyland ve Hollywood gibi film platolarının olduğunu bir kompleks kurmak için harekete geçmişti. Bu hareket Arap yatırımcıların gözünün Bursa'ya çevrilmesine neden oldu

Expo 2016 Antalya'yı daha çekici kılacaktır

Antalya – Hüseyin SAMUT (Samut Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı)

Turistik kent Antalya'da birçok yabancı müşteriye ev sahipliği yapan ve son olarak Ruslar ile yaptığı işbirliği ile dikkat çeken Samut Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut, sektöre ilgi gösteren yabancı yatırımcıların bu ilgisinin ülke adına sevindirici olduğunu belirtti. Antalya'nın lüks rezidanslarını hayata geçiren Samut, yabancı yatırımcıların yanı sıra Türk yatırımcıların da daha cesur davranması gerektiğini belirtti. Şu an sektörde hızlanma söz konusu olduğunu söyleyen Samut, Antalya'nın turistik bir şehir olmasından dolayı yabancı yatırımcıların ilgisinin doğal olduğunu belirtti. Şu anda Antalya'da EXPO heyecanı yaşandığını hatırlatan İşadamı, 8 milyon yerli ve yabancı turistin Antalya'ya geleceğini ve bu organizasyondan sonra kente yabancı yatırımcıların ilgisinin daha da artacağını düşündüğünü belirtti.  

Güven ortamı yabancı yatırımcıları çekiyor

İstanbul - Hamit Demir (Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı)

İnşaat sektörünün önde gelen isimlerinden Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Türkiye ekonomisinin istikrarlı gelişiminden dolayı özellikle inşaat ve gayrimenkul sektörünün olumlu etkilediğini savunuyor. Ülke ekonomisindeki istikrarlı yükselişin yabancı yatırımcıları daha rahat bir şekilde ülkeye çektiğine dikkat çeken Hamit Demir, tüketiciyle birlikte yabancı yatırımcıların da Türk gayrimenkul ve inşaat sektörüne olan güveninin arttığını söyledi. Demir, güven ortamının doğmasıyla birlikte Türkiye'de inşaat sektöründeki hızlanmanın gözle görülür biçimde arttığını belirtti.  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!
  • 29.06.2022 16:41

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!

Son dakika haberine göre Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi, Ataşehir'de özel bir ha ...

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!
  • 23.11.2021 10:34

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!

Üçüncü kez dede olan Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa Çekmeköy’deki projesi Ağao ...

Demir İnşaat'ın Sevgililer Günü tanıtım videosu
  • 14.02.2018 13:23

Demir İnşaat'ın Sevgililer Günü tanıtım videosu

Demir İnşaat'ın Sevgililer Günü'ne özel hazırladığı Demir Country proje kampanya ...

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!
  • 10.10.2016 17:33

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!

Ali Ağaoğlu'nun rol aldığı Ağaoğlu Maslak 1453 reklam filmi yayında. Konutların ...

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!
  • 06.08.2016 15:18

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!

Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinin şantiyesini basın mensuplarıyla birlikte gez ...