maritbet girişmaritbet
İngiltere, ‘İstanbul Finans Merkezi’ne destek veriyor

İngiltere, ‘İstanbul Finans Merkezi’ne destek veriyor

İngiliz işadamlarını İstanbul’da ağırlamaya hazırlanan Türk-İngiliz İş Konseyi Başkanı ve Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, İngiltere ile Türkiye arasında 12 milyar dolarlık mevcut ticaret hacmini artırmanın önemli bir hedef olduğunu vurguladı

İngiliz yatırımcıların artık siyasi sorular sormak yerine Türkiye'nin ne kadar farklılaştığından söz ettiklerini aktaran Suzan Sabancı Dinçer, İngiltere'nin özellikle finans merkezi çalışmalarına destek verdiğini belirtti.

Yarın düzenlenecek 2'nci İngiltere-Türkiye İş Forumu öncesinde bilgilendirme toplantısı öncesinde bilgi veren DEİK Türk-İngiliz İş Konseyi (TİİK) Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, küresel ekonominin yeniden şekillendiği dönemde, Türkiye'nin önemli finans ve yatırım merkezlerinden biri olma şansını yakalamak için İngiltere gibi, doğal müttefiklerle geliştireceği işbirliklerinin büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. “İngiliz yatırımcılarla konuştuğunuzda, Türkiye'nin ne kadar farklılaştığı gündeme geliyor. Artık siyasi sorular hiç gelmiyor” diyen Suzan Sabancı Dinçer, dünyanın en önemli finans merkezlerinden Londra'nın bu alandaki deneyimlerinin, İstanbul için önemli fırsat oluşturduğunu da vurguladı. İngiltere'den Türkiye'ye yönelik yatırım iştahının olduğunu dile getiren Suzan Sabancı Dinçer, “Ancak dünyada şu anda o kadar büyük sorunlar var ki, öncelikleri şu anda evdeki yangını söndürmek” diye konuştu.

En büyük mimarlık şirketi burada

TİİK Başkan Yardımcısı Remzi Gür ise, Avrupa'nın yavaş yavaş Türkiye'siz ticaretin olmayacağını anlamaya başladığını dile getirerek, İngiliz şirketlere “Siz sadece Türkiye'de değil, Türk işadamlarıyla üçüncü ülkelerde de çalışabilirsiniz” dediklerini aktardı. İngiltere'nin en büyük mimarlık grubu Foster&Partners'ın CEO'sunun şu anda İstanbul'da olduğunu bildiren Gür, bu temasların sonuçlarının önümüzdeki günlerde duyulacağını kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kiralık sosyal konut sistemi nasıl işleyecek?
  • 19.11.2025 11:18

Kiralık sosyal konut sistemi nasıl işleyecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yüzyılın Konut Proje ...

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da
  • 10.11.2025 11:00

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da

İstanbul Ataşehir’de düzenlenen Şerifali İmar-İskan Blokları Kentsel Dönüşüm Kon ...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi vatandaşların hizmetine açıldı
  • 03.11.2025 10:35

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi vatandaşların hizmetine açıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!
  • 24.10.2025 15:54

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erd ...

5G destekli akıllı ulaşım altyapısı geliyor
  • 15.10.2025 13:41

5G destekli akıllı ulaşım altyapısı geliyor

Kooperatif ve Akıllı Ulaşım Sistemlerine Yönelik Merkezi Yazılım Platformu Geliş ...

11. Dünya Helal Zirvesi Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilecek
  • 26.09.2025 16:15

11. Dünya Helal Zirvesi Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilecek

Helal ekosistemini global ölçekte bir araya getiren ve bu anlamda dünyanın en ön ...