maritbet girişmaritbet
İNANLAR'DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

İNANLAR'DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

İnanlar Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, Van depreminden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirirken, İnanlar'a ait bir sosyal sorumluluk kuruluşu olan MİKEV'nin (Mimar Sinan İmar, Eğitim, Kültür Vakfı) Van'da kendilerine tahsis edilecek bir arsa üzerinde öğrenci yurdu yapma kararı aldığını açıkladı.

İnan, bu şekilde öğrencilerin güvenli bir şekilde barınma ve tüm acılarına rağmen hayatlarını devam ettirmelerine destek olacaklarını belirtti.

Mimar Sinan İmar Kültür ve Eğitim Vakfı, toplumun sosyo-ekonomik ve kültürel yükselişine hizmet etmek amacıyla 1996 tarihinde kurulmuş olup 2004 yılından itibaren faaliyetlerini İstanbul'un Sultanbeyli ilçesi Mimar Sinan Mahallesindeki kendi mülkü olan arazide inşa edilen hizmet binasında sürdürmektedir.

Vakfın hizmet binası altında kurulan Aşevi'nde Kaymakamlık, Belediye ve Muhtarlık bilgileriyle tesbit edilen ihtiyaç sahibi yaklaşık 200 aileye 1200 kişilik her gün sıcak yemek verilmektedir. Ayrıca bölgedeki yüzlerce yoksul, yetim ve kimsesiz aileye erzak, yakacak, giysi ve kira yardımı yapılmaktadır.

MİMAR SİNAN İMAR KÜLTÜR VE EĞİTİM VAKFI

Mimar Sinan İmar Kültür ve Eğitim Vakfı, İnan ailesinin yüksek himmet ve himayesiyle her yıl ihtiyaç sahibi yüzlerce lise ve yüksek öğretim öğrencisine burs vermektedir.

Mimar Sinan İmar Kültür ve Eğitim Vakfı, Sultanbeyli'deki mevcut hizmet binası çevresindeki arsaları bağış ve satın alma yoluyla bünyesine almış ve ilk etapta inşaatlarını tamamladığı, Bedrettin İnan Öğrenci Yurdu Ve Sağlık Ocağı projelerini 2009 yılı içinde hizmete sunmuştur.

Mimar Sinan İmar Kültür ve Eğitim Vakfı'nın önceleri ‘bağışa dayalı' olan gelir yapısı, İnan ailesinin gayrimenkul bağışlarıyla ‘malvarlığı gelirlerine dayalı' hale dönüştürülmüştür. Böylece finansal yapı kuvvetlendirilmiş ve hizmetlerin sonsuza dek sürdürülebilir olması hedeflenmiştir.

Vakfın projeleri arasında 5 Mart 2011'de Erzincan'da açılışı yapılan Ayla İnan Yüksek Öğretim Öğrenci Yurdu ile temeli atılan Terzi Baba İlköğretim Okulu ve Vehbi Hayyat Koleji, anaokulu, öğrenci yurdu, konferans salonlarıyla bölge halkına hizmet götürmeyi hedeflemektedir.

2011 yılında temelleri atılan Ebu Eyyub El - Ensari Eğitim ve Öğretim Kursu ise Vakfın İstanbul Eyüp Sultan'daki 2. projesidir. MİKEV'in 2011 projeleri arasında Diyarbakır Çermik'teki yurt inşaatı yer almaktadır.

Van'da gerçekleşen deprem akabinde oradaki öğrencilerin güvenle barınmaları için de Vakıf kendilerine tahsis edilecek arsa üzerinde yurt binası inşaatı için hazırlıkları başlatmıştır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin büyük depremleri!
  • 02.03.2023 14:27

Türkiye'nin büyük depremleri!

1924'te Erzurum'da gerçekleşen depremden günümüzde Kahramanmaraş merkezli deprem ...

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak
  • 01.09.2022 16:05

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak

Van Edremit Belediyesi, yıllarca Van-Tatvan arasında yolcu ve yük taşımacılığı y ...

Van Tuşba'da 4,4 büyüklüğünde deprem!
  • 10.06.2022 10:21

Van Tuşba'da 4,4 büyüklüğünde deprem!

Van'ın Tuşba ilçesinde 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ...