maritbet girişmaritbet
İMKON, demokratikleşme paketine destek veriyor!

İMKON, demokratikleşme paketine destek veriyor!

İMKON Genel Başkanı Tellioğlu: “Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar hukuki ve insani anlamda en önemli paket hazırlandı. Bu büyük ivme, büyüyen Türkiye’ye hız katacak ve kentsel dönüşümü de kolaylaştıracak”

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, başbakan recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketiyle ilgili, “Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar hukuki ve insani anlamda en önemli paket hazırlandı. Bu büyük ivme, büyüyen Türkiye'ye hız katacakve kentsel dönüşümü de kolaylaştıracak” dedi.

Tellioğlu, açıklamasında, Türkiye'nin çok önemli ve tarihi bir süreçten geçtiğini söyledi. Bu süreçte dün açıklanan demokratikleşme paketinin tüm Türkiye tarafından merakla beklendiğini anlatan Tellioğlu, “Paketin geneline baktığımız zaman memnun edici içerikler var” dedi.

Türkiye'nin daha demokratik bir ülke olması yönünde atılacak her adıma destek vereceklerini dile getiren Tellioğlu, şöyle konuştu:

“Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar hukuki ve insani anlamda en önemli paket hazırlandı. Bu büyük ivme, büyüyen Türkiye'ye hız katacak ve kentsel dönüşümü de kolaylaştıracak. Türkiye bu adımlarla küresel ülke olma yolunda ve demokrasisini güçlendirme anlamında önünü her geçen gün açmaya çabalıyor. Bizler iş dünyası olarak demokrasimizin güçlenmesi ve evrenselleştirilmesiyle ekonominin daha güzel yarınlara ulaşacağının bilincindeyiz.”

Demokrasi paketini incelerken bireysel duyguların bir kenara bırakılmasını isteyen Tellioğlu, “Bugün Türkiye'de demokratikleşme paketinde benim ihtiyaçlarım karşılanmadı şeklindeki söylemleri popilist bir söylem olarak görüyoruz. Önemli olan bu popülist söylemleri bırakıp, ülkenin dört bir yanında yaşayan 75 milyonun hayat tarzı farklılıklarına saygı durarak insanları temel ve evrensel paydada birleştirmektir” diye konuştu.

“Umutluyuz”

Tellioğlu, yarınlara daha umutlu baktıklarına işaret ederek, şunları kaydetti: “Bizler yatırım yaparken her zaman demokrasisi güçlü olan ülkelere gideriz. Mümkün olduğu kadar demokrasi noktasında sıkıntı yaşayan ülkelere yatırım yapmak istemeyiz ve yaptığımız zamanlarda ciddi cezalar ödedik. O yüzden ülkemizdeki demokrasi ne kadar güçlenirse ekonomimiz ve yatırımcı çekebilme kabiliyetimiz de o denli hareketlenir.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "İnşaat ve gayrimenkul sektörümüz ülke ekonomimizin lokomotifi olmuştur"
  • 22.12.2022 17:47

Bakan Kurum: "İnşaat ve gayrimenkul sektörümüz ülke ekonomimizin lokomotifi olmuştur"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ATO Congresium'da düz ...

Müteahhitler iş bırakma eylemini bitiriyor
  • 24.09.2021 10:59

Müteahhitler iş bırakma eylemini bitiriyor

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu,  9 Eylül'de başlattıkları "iş durdurma ...

Müteahhitler çimento fiyatlarına tepki için 15 gün iş bıraktı
  • 09.09.2021 09:24

Müteahhitler çimento fiyatlarına tepki için 15 gün iş bıraktı

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON), çimento sektöründeki fiyat artışlar ...

İMKON'dan inşaatçılara iş bırakma çağrısı!
  • 02.09.2021 16:55

İMKON'dan inşaatçılara iş bırakma çağrısı!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, çimento fiyatındaki zamlara tepki olarak üy ...

Ulusal Yeterlilik Belgesi hakkında merak edilenler...
  • 25.05.2016 10:00

Ulusal Yeterlilik Belgesi hakkında merak edilenler...

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Türki ...