maritbet girişmaritbet
İMİB, ihracat artışı için URGE Projesi’ni başlattı

İMİB, ihracat artışı için URGE Projesi’ni başlattı

Doğal Taş Pazarlama Takımı, Brezilya’da Türk taşlarını tanıttı

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, URGE Projesi kapsamında “Doğal Taş Pazarlama Takımı” ile ilk yurtdışı faaliyetini, 10 firmanın katılımıyla Brezilya'da başlattı. Doğal taş sektöründe ihracat yapan firmaların kapasitelerini artırmayı hedefleyen İMİB'in düzenlediği ticari heyette Brezilyalı alıcı firmalar ile Türk doğal taş üreticileri bir araya geldi. Bu kapsamda 22 farklı firma ile toplam 107 iş görüşmesi gerçekleştirdi. Ekonomi Bakanlığı'nın “2010/8 Sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesine İlişkin Tebliğ”i kapsamında ‘Doğal Taş Pazarlama Takımı'nı hayata geçiren İMİB,  proje ile Türk doğal taş sektörünün global pazardaki konumunu güçlendirerek, üretici firmaların ürün ve hizmet kalitelerini artırmayı hedefliyor. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği proje kapsamında ilk yurt dışı faaliyetini 10 firmanın katılımı ile Brezilya'ya gerçekleştirdi. Brezilyalı alıcı firmalarla bir araya gelen Türk üreticileri, Türk doğal taşlarını tanıtarak ikili iş görüşmeleri yapma fırsatı yakaladı.  

Doğal Taş Pazarlama Takımı, Brezilya'daki ilk durağı olan Sao Paulo şehrinde Brezilyalı firmalar ile bir araya gelerek, 22 farklı Brezilyalı alıcı firma ile toplam 107 görüşme yaptı. Gezinin ikinci ayağında Espirito Santo eyaletinin Vitoria şehrinde düzenlenen 2014 Vitoria Doğal Taş Fuarı'na milli katılım organizasyonu gerçekleştirildi. Altmış farklı ülkeden 25 bini aşkın ziyaretçinin katıldığı fuar, Türk doğal taşlarının tanıtımı için önemli bir araç oldu. Ayrıca firmaların Brezilya doğal taş pazarını yakından tanıması ve doğal taş konusunda – özellikle granit üretimi -  son teknik gelişmeleri takip etmeleri amacıyla Granito Zucchi Ltda ve Cosentino Latina Ltda tesislerine teknik gezi de düzenlendi.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Can Çoker konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “İMİB olarak sektörümüz için çok faydalı olacak bir projeyi daha hayata geçirmekten son derece mutluyuz. URGE kapsamında çalışmalarına başladığımız ‘Doğal Taş Pazarlama Takımı' projemizin en önemli adımlarından biri olarak ilk yurt dışı faaliyetimiz için Brezilya'daydık. Son derece verimli geçen ticaret heyetimiz sonucunda firmalarımız Türk doğal taşlarının tanıtmanın yanı sıra Brezilyalı alıcı firmalarla ikili iş görüşmeleri fırsatı yakaladı. Pazardaki konumumuzu güçlendirmek ve ihracatımızı artırmak için bu ve benzeri projelerin son derece yararlı olduğuna inanıyoruz. İMİB olarak sektörümüzün gelişimi için önümüzdeki dönemlerde de benzer projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Beyaz Saray'da, Vatikan'da, Lahey'de Türk mermeri"
  • 27.02.2018 16:49

"Beyaz Saray'da, Vatikan'da, Lahey'de Türk mermeri"

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Dinçer, Beyaz Saray, Vatikan ve Lah ...

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Euro ile TL'yi eşitledi
  • 08.05.2017 13:35

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Euro ile TL'yi eşitledi

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Ali Kahyaoğlu, ağustosta yap ...

İMİB, 8 Mayıs'ta basınla bir araya geliyor
  • 05.05.2017 11:21

İMİB, 8 Mayıs'ta basınla bir araya geliyor

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), 8 Mayıs Pazartesi günü basınla bir ...

Türk doğal taş sektörü, Amerika'da şov yaptı
  • 13.04.2017 08:42

Türk doğal taş sektörü, Amerika'da şov yaptı

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Orlando’da düzenlenen Coverings Fuarı’na 3 ...

İMİB, ‘Turkish Stones’ için MIPIM'e katıldı
  • 18.03.2017 08:40

İMİB, ‘Turkish Stones’ için MIPIM'e katıldı

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), gayrimenkul fuarı olan MIPIM’e Türk ...

Turkish Stones, MIPIM'de çağdaş sanatla tanıtıldı!
  • 15.03.2017 15:47

Turkish Stones, MIPIM'de çağdaş sanatla tanıtıldı!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Turkish Stones markasıyla MIPIM Fuarı 2017 ...