maritbet girişmaritbet
İdil'de terörün yıktığı 170 konut tamamlanıyor!

İdil'de terörün yıktığı 170 konut tamamlanıyor!

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, "İdil'de 170 konut büyük oranda tamamlandı. 170 konutun inşaat çalışması başlayacak" dedi.

Hazineye ait 515 dönüm arsayı TOKİ'ye tahsis ettiklerini açıklayan Şırnak Valisi Ali İhsan Su, İdil için "Burada yeni ve güzel bir şehir oluşturuyoruz. Yani içinde her türlü sosyal imkanları olan geniş caddeleri, parkları, bahçeleri ve alışveriş merkeziyle son derece modern bir İdil oluşturacağız." dedi.

Beraberinde İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hünkar Keleş ve İdil Kaymakamı Ersin Tepeli ile İdil ilçesinde esnafı ziyaret eden Vali Su, karşılaştığı çocuklara oyuncak hediye etti.

Daha sonra terör mağduru aileler için Turgut Özal Mahallesi'nde inşa edilen konutlarda inceleme yapan Su, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Su, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede alt ve üst yapı ile ilgili önemli projeler yürütüldüğünü belirterek bunların tamamlanmasının ardından İdil'in çok güzel bir hale geleceğini söyledi. 

şırnak valisi

Kanalizasyon çalışmalarının yürütüldüğü İdil'de su şebekesi yenileme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Su, ilçede 42 kilometrelik yolun sıcak asfaltla kaplandığını aktardı.

Vali Su, terör mağduru ailelerin ve esnafın zararının karşılandığına işaret ederek şöyle konuştu:

"Yine küçük esnafımıza 3 bin liraya kadar destekte bulunduk. Mağdur olan vatandaşlarımıza ayni ve nakdi yardımımız devam ediyor. Evi yıkılan veya ağır hasar görenlere ev yapılıyor. İdil ilçesinde 170 konutun inşaat çalışması büyük oranda tamamlandı, 170 konutun daha inşaat çalışması başlayacak. Bunun yanı sıra Hazineye ait 515 dönüm arsayı TOKİ'ye tahsis ettik. TOKİ bu alanda 216 konutun yapımına başladı. Bir yıl içerisinde vatandaşımıza teslim etmiş olacağız."

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yoğun çalışma yürütüldüğünü dile getiren Su, "Böylelikle burada yeni ve güzel bir şehir oluşturuyoruz. Yani içinde her türlü sosyal imkanları olan geniş caddeleri, parkları, bahçeleri ve alışveriş merkezleriyle son derece hoş bir İdil'i oluşturacağız. İnşallah en kısa zamanda çok güzel, yepyeni bir İdil ilçesini göreceğiz." dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ Açık Satış Kampanyası bugün başlıyor
  • 15.06.2026 10:00

TOKİ Açık Satış Kampanyası bugün başlıyor

TOKİ Açık Satış bugün başlıyor. 64 şehirde 20 bin konut, uygun ödeme koşulları i ...

TOKİ’nin 64 ilde satacağı konutların örnek daire görselleri yayında!
  • 08.06.2026 10:56

TOKİ’nin 64 ilde satacağı konutların örnek daire görselleri yayında!

TOKİ 64 ilde 20 bin daireyi satışa çıkarıyor. Satışa çıkarılacak konutların örne ...

10 soru ve cevapta TOKİ açık satış kampanyası
  • 05.06.2026 17:02

10 soru ve cevapta TOKİ açık satış kampanyası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ’nin 64 ili kapsa ...

TOKİ'den kurasız ev sahibi olma fırsatı: 64 ilde 20 bin konut!
  • 04.06.2026 14:56

TOKİ'den kurasız ev sahibi olma fırsatı: 64 ilde 20 bin konut!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren To ...

Adana Çukurova'da 980 sosyal konut teslim ediliyor
  • 04.06.2026 13:31

Adana Çukurova'da 980 sosyal konut teslim ediliyor

TOKİ'nin Adana Çukurova'da inşa ettiği 980 sosyal konut hak sahiplerine tes ...

Sarıgazi Mahallesi'nde sosyal konutlar tamamlandı
  • 24.05.2026 23:27

Sarıgazi Mahallesi'nde sosyal konutlar tamamlandı

TOKİ tarafından İstanbul Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi'ndeki konutlar tamamlanar ...