maritbet girişmaritbet
İdil'de terörün yıktığı 170 konut tamamlanıyor!

İdil'de terörün yıktığı 170 konut tamamlanıyor!

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, "İdil'de 170 konut büyük oranda tamamlandı. 170 konutun inşaat çalışması başlayacak" dedi.

Hazineye ait 515 dönüm arsayı TOKİ'ye tahsis ettiklerini açıklayan Şırnak Valisi Ali İhsan Su, İdil için "Burada yeni ve güzel bir şehir oluşturuyoruz. Yani içinde her türlü sosyal imkanları olan geniş caddeleri, parkları, bahçeleri ve alışveriş merkeziyle son derece modern bir İdil oluşturacağız." dedi.

Beraberinde İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hünkar Keleş ve İdil Kaymakamı Ersin Tepeli ile İdil ilçesinde esnafı ziyaret eden Vali Su, karşılaştığı çocuklara oyuncak hediye etti.

Daha sonra terör mağduru aileler için Turgut Özal Mahallesi'nde inşa edilen konutlarda inceleme yapan Su, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Su, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede alt ve üst yapı ile ilgili önemli projeler yürütüldüğünü belirterek bunların tamamlanmasının ardından İdil'in çok güzel bir hale geleceğini söyledi. 

şırnak valisi

Kanalizasyon çalışmalarının yürütüldüğü İdil'de su şebekesi yenileme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Su, ilçede 42 kilometrelik yolun sıcak asfaltla kaplandığını aktardı.

Vali Su, terör mağduru ailelerin ve esnafın zararının karşılandığına işaret ederek şöyle konuştu:

"Yine küçük esnafımıza 3 bin liraya kadar destekte bulunduk. Mağdur olan vatandaşlarımıza ayni ve nakdi yardımımız devam ediyor. Evi yıkılan veya ağır hasar görenlere ev yapılıyor. İdil ilçesinde 170 konutun inşaat çalışması büyük oranda tamamlandı, 170 konutun daha inşaat çalışması başlayacak. Bunun yanı sıra Hazineye ait 515 dönüm arsayı TOKİ'ye tahsis ettik. TOKİ bu alanda 216 konutun yapımına başladı. Bir yıl içerisinde vatandaşımıza teslim etmiş olacağız."

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yoğun çalışma yürütüldüğünü dile getiren Su, "Böylelikle burada yeni ve güzel bir şehir oluşturuyoruz. Yani içinde her türlü sosyal imkanları olan geniş caddeleri, parkları, bahçeleri ve alışveriş merkezleriyle son derece hoş bir İdil'i oluşturacağız. İnşallah en kısa zamanda çok güzel, yepyeni bir İdil ilçesini göreceğiz." dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ, TSE’nin Temelli Kampüsü’nü tamamladı
  • 29.04.2026 11:53

TOKİ, TSE’nin Temelli Kampüsü’nü tamamladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye’nin sanayi üretim stan ...

İstanbul’da 100 bin konut için kura heyecanı
  • 27.04.2026 09:35

İstanbul’da 100 bin konut için kura heyecanı

TOKİ tarafından gerçekleştirilen “500 Bin Sosyal Konut Projesi”nin İstanbul ayağ ...

Bafra Millet Bahçesi, Samsun'a nefes oldu
  • 20.04.2026 15:32

Bafra Millet Bahçesi, Samsun'a nefes oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Sazlıbosna’daki 'İlk Evim' sosyal konutları hızla tamamlanıyor
  • 07.04.2026 18:34

Sazlıbosna’daki 'İlk Evim' sosyal konutları hızla tamamlanıyor

İlk Evim - 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında İstanbul Arnavutköy Sazlıbosn ...

İstanbul’da 100 bin konutun kuraları 25 Nisan’da çekilecek
  • 03.04.2026 18:55

İstanbul’da 100 bin konutun kuraları 25 Nisan’da çekilecek

Bakan Kurum, Yüzyılın Konut Projesi kapsamında İstanbul’da 100 bin konutun kural ...

TOKİ, 45 İlde 353 arsayı açık artırmayla satacak
  • 03.04.2026 10:38

TOKİ, 45 İlde 353 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ, 45 ilde farklı kullanımlara açılacak 353 arsayı açık artırmayla satışa çık ...