maritbet girişmaritbet
İdil'de terörün yıktığı 170 konut tamamlanıyor!

İdil'de terörün yıktığı 170 konut tamamlanıyor!

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, "İdil'de 170 konut büyük oranda tamamlandı. 170 konutun inşaat çalışması başlayacak" dedi.

Hazineye ait 515 dönüm arsayı TOKİ'ye tahsis ettiklerini açıklayan Şırnak Valisi Ali İhsan Su, İdil için "Burada yeni ve güzel bir şehir oluşturuyoruz. Yani içinde her türlü sosyal imkanları olan geniş caddeleri, parkları, bahçeleri ve alışveriş merkeziyle son derece modern bir İdil oluşturacağız." dedi.

Beraberinde İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hünkar Keleş ve İdil Kaymakamı Ersin Tepeli ile İdil ilçesinde esnafı ziyaret eden Vali Su, karşılaştığı çocuklara oyuncak hediye etti.

Daha sonra terör mağduru aileler için Turgut Özal Mahallesi'nde inşa edilen konutlarda inceleme yapan Su, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Su, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede alt ve üst yapı ile ilgili önemli projeler yürütüldüğünü belirterek bunların tamamlanmasının ardından İdil'in çok güzel bir hale geleceğini söyledi. 

şırnak valisi

Kanalizasyon çalışmalarının yürütüldüğü İdil'de su şebekesi yenileme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Su, ilçede 42 kilometrelik yolun sıcak asfaltla kaplandığını aktardı.

Vali Su, terör mağduru ailelerin ve esnafın zararının karşılandığına işaret ederek şöyle konuştu:

"Yine küçük esnafımıza 3 bin liraya kadar destekte bulunduk. Mağdur olan vatandaşlarımıza ayni ve nakdi yardımımız devam ediyor. Evi yıkılan veya ağır hasar görenlere ev yapılıyor. İdil ilçesinde 170 konutun inşaat çalışması büyük oranda tamamlandı, 170 konutun daha inşaat çalışması başlayacak. Bunun yanı sıra Hazineye ait 515 dönüm arsayı TOKİ'ye tahsis ettik. TOKİ bu alanda 216 konutun yapımına başladı. Bir yıl içerisinde vatandaşımıza teslim etmiş olacağız."

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yoğun çalışma yürütüldüğünü dile getiren Su, "Böylelikle burada yeni ve güzel bir şehir oluşturuyoruz. Yani içinde her türlü sosyal imkanları olan geniş caddeleri, parkları, bahçeleri ve alışveriş merkezleriyle son derece hoş bir İdil'i oluşturacağız. İnşallah en kısa zamanda çok güzel, yepyeni bir İdil ilçesini göreceğiz." dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir Seferihisar'da 516 sosyal konut teslim ediliyor
  • 29.01.2026 14:06

İzmir Seferihisar'da 516 sosyal konut teslim ediliyor

TOKİ, İzmir Seferihisar Camiikebir Mahallesi'nde tamamladığı konutları teslimata ...

İzmir'in ilk millet bahçesi vatandaşların hizmetine açılıyor
  • 16.01.2026 10:42

İzmir'in ilk millet bahçesi vatandaşların hizmetine açılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Adana Kozan'da 487 sosyal konutun teslimatı devam ediyor
  • 15.01.2026 15:26

Adana Kozan'da 487 sosyal konutun teslimatı devam ediyor

TOKİ, Adana'nın Kozan İlçesi Şevkiye Mahallesi'nde inşa ettiği sosyal konutların ...

TOKİ 2025 yılında 1 milyona yakın talebe yanıt verdi
  • 08.01.2026 15:34

TOKİ 2025 yılında 1 milyona yakın talebe yanıt verdi

TOKİ, 2025 yılı içerisinde iletişim kanallarından gelen 976 bin 332 soruya çözüm ...

TOKİ 40 şehirde 531 gayrimenkulu satışa çıkarıyor
  • 19.12.2025 11:27

TOKİ 40 şehirde 531 gayrimenkulu satışa çıkarıyor

TOKİ 89 konut ve 442 iş yerini açık artırma ile satışa çıkarıyor. ...