maritbet girişmaritbet
İBB'den Arnavutköy’e 2.3 milyar liralık yatırım ve hizmet

İBB'den Arnavutköy’e 2.3 milyar liralık yatırım ve hizmet

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla Arnavuktöy’de 94 milyon liralık yatırım için tören gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Arnavuktöy'e yaptığı ve temelini atacağı toplam 94 milyon liralık yatırım için, Başkan Kadir Topbaş'ın katılımıyla toplu açılış ve temel atma töreni gerçekleştirildi. Topbaş, “Sizler bize her seçimde evet dediniz, biz de gereğini yerine getirdik” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Arnavutköy ilçesinde tamamladığı ve temelini atacağı toplam 94 milyon liralık yatırım ve hizmet için toplu açılış ve temel atma töreni gerçekleştirildi. Arnavutköylülerin yoğun ilgi gösterdiği törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ve Arnavuktöy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ile meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“HİZMET İÇİN GECEYİ GÜNDÜZ YAPTIK”

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Arnavutköy'e 13 yılda toplam 2 milyar 35 milyon liralık yatırım ve hizmet yaptıklarını belirterek, “Bugün açılışını yapacağımız ve temelini atacağımız yatırım ve hizmetlerimizin tutarı 94 milyon 37 bin lira. Temelini atılacak yatırım ve hizmetler ise 56 milyon 261 bin lira. Arnavutköy ilçemize ve İstanbul'a hayırlı olsun” dedi.

“Sizler bize her seçimde evet dediniz, biz de gereğini yerine getirdik. İstanbul ve Türkiye gelişiyor. Arnavutköy artık köylükten çıkarak güzel bir şehir haline dönüşüyor” ifadesini kullanan Başkan Kadir Topbaş, “Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olur. Yaptığımız işler ortada. Yurttaşlarımız olarak hep arkamızda durdunuz. Biz de geceyi gündüz yaptık. Nerde ne ihtiyaç varsa yerine getirdik. Bugün dünden çok farklı, yarınlar çok daha farklı olacak” diye konuştu.

İstanbul'da plansız bir gelişmenin sıkıntılarını çözmeye çalıştıklarını ifade eden Kadir Topbaş, geçmişte su taşkınları olan Arnavuktöy'de su atıksu ve altyapı yatırımlarıyla kader gibi algılanan su taşkınlarının meydana getirdiği sıkıntıları çözdüklerini söyledi. 

SORUNLARI ÇÖZÜLEN ARNAVUTKÖY'E 4 AYRI METRO…

Başkan Topbaş, şöyle konuştu; “Geçmişin eksikliklerini gidermek için gece gündüz çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın belediyecilik anlayışıyla İstanbul'a 13 yılda 98 milyar liralık yatırım yaptık. Hamdolsun ne devlete, ne bir başka kuruma belediyemizin günü gelmiş bir liralık borcumuz yok. Arnavutköy Hastanesi'nin arkasından 80 milyon lira harcayarak ilçenin merkezini rahatlatacak yol yapıyoruz. İnşallah Mayıs ayında bitireceğiz. Sayın Başkan ne istiyorsa, Arnavutköy'e ne gerekiyorsa yapıyoruz. Tramvayı tamamladık ama Arnavutköy'e metro gelmeli dedim. Burada oturan hiç kimse metro geleceğini düşünemezdi. Ama metro geliyor. Projelendirme çalışmaları tamamlandı. Vezneciler'den buraya ve 3. Havalimanı'na kadar bir metro hattı geliyor. Diğer taraftan 33 km'lik Halkalı - Arnavutköy – 3. Havalimanı raylı sistem hattı, 32 km'lik Gayrettepe - Kemerburgaz - 3. Havalimanı raylı sistem hattı ve 33 km'lik Halkalı - Bahçeşehir - Çatalca raylı sistem hattı da yapılacak. 4 tane raylı sistem hattıyla buluşmuş bir Arnavutköy geliyor.”

İBB VE ASELSAN'DAN DEV METRO VAGONU HAMLESİ

İstanbul'da göreve geldiklerinde 45 kilometre raylı sistem olduğunu, yapılan yatırımlarla bugün 150 kilometreye çıkardıklarını, bir o kadar metro inşaatının devam edeceğini, nihai olarak da 1000 kilometrelik raylı sistem hedeflediklerini anlatan Başkan Kadir Topbaş, “Geçmişte metro vagonu yaptık ama Türkiye'de ilk defa Aselsan ile metro vagonunun beynini yapacağız. 3. Aşamaya geldik. Dünyaya beyin satacağız. Akıl satacağız, akıl… Benim ecdadım şahımerdan toplarını dökmüştü, gemileri karadan yürütmüştü. Biz bunu başarırız” dedi.
“Hollanda, Almanya önümüze çıkmak isteyebilir. Ama Türkiye'nin gelişmesini kimse etkileyemez. Türkiye güçlendiği zaman Afrika'ya ve her yere el atar” diyen Topbaş, Afrika'ya, Saraybosna'ya yeniledikleri çok sayıda eski otobüsü hediye ettiklerini ve hediye etmeye devam edeceklerini dile getirdi. Başkanlığını yürüttüğü Türkiye Belediyeler Birliği olarak Moğalistan'ın Başkenti Ulan Batur'da 10 tane kadın ve aile sağlığı merkezi yapacaklarını da müjdeleyen Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

“İSTANBUL VE TÜRKİYE EZBER BOZUYOR”

“Bir derdimiz var. Vatandaşımıza hizmet anlayışıyla çalışıyoruz. Bunun karşılığı hiçbir şeyle ölçülmez. Gelişen ve değişen bir dünya var. Biz izleyici olmayacağız, önüne geçeceğiz. Bu birilerinin hesaplarını bozuyor. Köklerimiz o kadar derin ve güçlü ki kendi değerlerimiz üzerinden yeniden ayağa kalktık. Tankını, topunu, uçağını yapmaya başlayınca ‘ne oluyor?' dediler. Geçmişte ecdadımıza yapılan entrikalar bugün de Türkiye ayağa kalkmasın diye yapılıyor. Çünkü Türkiye diplomatik nezaketi bırakıp ezber bozuyor.”
Türkiye'nin önünü kesmek için FETÖ terör örgütü başta olmak üzere bütün örgütleri devreye soktuklarını ve bu milletin ayağa kalkmasını önlemek için her türlü desiselere başvurduklarını kaydeden Topbaş, “Kardeş kavgasına düşecek bir Türkiye için her şeyi yaptılar. Ama milletimiz 80 milyon bir araya geldi ve tankların uçakların önüne çıktı. Hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımızın o dirayetli duruşuyla milletimiz dimdik durdu. Şimdi de ekonomik bir kıskaca almaya çalışıyorlar. Bunlara inat milletimiz kendi kaderini kendisi belirleyecek. İşte 16 Nisan böyle bir referandum” şeklinde konuştu.

“BAŞKANLIĞIN GÜCÜ DİREK HALKTAN”

1963 yılına kadar belediye başkanlarını halkın seçmediğini, seçilen belediye meclisinin belirlediğini, bu yıl yapılan kanun değişikliğiyle belediye başkanlarını doğrudan halkın seçmeye başladığını hatırlatan Topbaş, şunları kaydetti; “Bizi başarılı görüyorsanız bu yetkilerimizden dolayıdır. Güven duydunuz bütçeyi teslim ettiniz. Bu seneki konsolide bütçemiz 42 milyar lira. Başkanlık sistemi de bunun gibi. 2019'da kim aday olursa vatandaş olarak ben ülkemin geleceğini bu kişiye emanet edebilirim diye emanet edeceksiniz. Parlamenter sistem iddia edildiği gibi daha demokratik değil. Genel başkanlar ne diyorsa parlamentoda o oluyor. Ama bu gelecek sistemle tanıdığınız bildiğiniz insanları seçip göndereceksiniz ve başkana direk yetki vereceksiniz. Bugün bürokratik oligarşiyle ayaklara pranga vuran bir yönetim sistemi oluşturulmuş. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle hızlı karar alınabilecek. Arnavuktöy'e, İstanbul'a her yere metro, altyapı, 3. Havalimanı diyorsanız, bunun için evet demek lazım. Dışarıdan yapılan her türlü entrikalara dur denilsin istiyorsanız ve çocuklarımızın gözü dışarıda olmasın diyorsanız bunun için evet demek lazım. Tankını, topunu, uçağını yaparak askeri milli sanayini kuran bir Türkiye için evet demek lazım. Siz ne kadar evet derseniz hizmet o kadar devam edecek. 16 Nisan'da ele güne karşı Arnavutköy'de inşallah evet patlayacaktır. Biz de hizmetlerimizin ardı arkasını kesmeyeceğiz.”

ARNAVUTKÖY'DEN BAŞKAN TOPBAŞ'A HİZMET TEŞEKKÜRÜ

Törende konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı da “Arnavutköy; 3. Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu ve Kanalİstanbul ve yapılacak metro hatları gibi projelerle İstanbul'un yarını olacak” dedi ve Başkan Kadir Topbaş'a ilçelerine yaptığı yatırım ve hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2004 yılında var olan su, atıksu ve doğalgaz gibi birçok problemini kısa zamanda çözdüğünü ve bundan çok daha büyük hizmetler yaptığını vurgulayan Baltacı, “Başkanımız Kadir Topbaş liderliğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilçemize çok önemli ulaşım yatırımları, bölge parkları, mesire alanları, dere ıslahları, yağmur suyu kanalları, gençlik merkezleri ve meydanlar yaptı. Bir dedik iki etmediniz, Allah razı olsun” diye konuştu.

Törende konuşmaların ardından Başkan Kadir Topbaş ve Ahmet Haşim Baltacı ile beraberindekiler butona basarak temeli atılacak olan 10 bin metrekarelik Arnavutköy Meydanı ve Yer altı Otoparkı'nın temeli attı. Modern meydanın Arnavutköy'ün önemli yapılarından biri olacağın belirten Kadir Topbaş, “Darısı metroların başına” diyerek butona bastı. Daha sonra kurdele kesilerek tamamlanan yatarım ve hizmetlerin toplu açılışı gerçekleştirildi. 

AÇILIŞI YAPILAN YATIRIM VE HİZMETLER: 37 MİLYON 776 BİN

Arnavutköy İmrahor Mesire Alanı, Arnavutköy Mezarlığı Hizmet Binası ve Gasilhane Binası, Ömerli Ve Hadımköy Mahallerine Atıksu Hattı Ve Yağmursuyu Kolektörü, Arnavutköy Merkez, Baklalı, Boyalık, Terkos, Karaburun, Yeniköy, Hacımaşlı Ve Yassıören Mahallerine Atıksu Hattı Ve Yağmur Suyu Kanalı, Baklalı Biyolojik Arıtma Tesisi, Yassıören Biyolojik Arıtma Tesisi

TEMELİ ATILAN YATIRIM VE HİZMETLER: 56 MİLYON 261 BİN LİRA

Ömerli Ve Hadımköy Mahallerine Atıksu Ve Yağmur Suyu Kanal İnşaatı, Sazlıbosna Mahallesine Terfi Merkezi İnşaatı, Atatürk, Boğazköy, Bolluca, Çilingir, Fahit, Haraçcı, Hastane, İmrahor, İslambey, M. Kemalpaşa, M. Fevzi Çakmak, Mavigöl, M. Akif Ersoy, Nenehatun, Yavuzselim, Yeniköy Ve Yunus Emre Mahallerine Atıksu Ve Yağmur Suyu Kanalı İnşaatı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşte Ajda Pekkan'ın evi!
  • 17.07.2012 12:09

İşte Ajda Pekkan'ın evi!

Ajda Pekkan herkes tarafından merak edilen evinin kapılarını açtı. ...

Fettah Can ailesiyle Arnavutköy'de!
  • 17.10.2020 10:36

Fettah Can ailesiyle Arnavutköy'de!

Fettah Can, eşi Cansu Kurtçu ve ikizleri Vera ile Oğul'la Arnavutköy’de bulunan ...

Begüm Birgören, Arnavutköy'den Caddebostan'a taşındı!
  • 21.09.2020 10:24

Begüm Birgören, Arnavutköy'den Caddebostan'a taşındı!

Evini baştan aşağı yenileyen Begüm Birgören; kapıları, duvarları ve dolapları ke ...

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm hız kesmiyor
  • 19.08.2020 14:56

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm hız kesmiyor

Büyükçekmece’de belediye-vatandaş işbirliğiyle sürdürülen kentsel dönüşüm çalışm ...

Adıyaman'a deprem izalatörlü 300 yataklı hastane
  • 14.08.2020 14:11

Adıyaman'a deprem izalatörlü 300 yataklı hastane

Adıyaman'da sözleşmesi imzalanan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi 55 dönümlük bir ...

Arnavutköy Taşoluk Mahallesi’nde imar planı değişikliği!
  • 24.08.2017 15:13

Arnavutköy Taşoluk Mahallesi’nde imar planı değişikliği!

İstanbul’un Arnavutköy ilçesi Taşoluk Mahallesi’ndeki nazım imar planı ile uygul ...