maritbet girişmaritbet
‘Helal olsun’ dedirtecek proje için 3. kez yarışma

‘Helal olsun’ dedirtecek proje için 3. kez yarışma

Sur Yapı’nın patronu Altan Elmas, İstanbul Bayrampaşa’daki arazisi için çizilen 10 projeyi beğenmedi ve yeni bir yarışma daha açtı. Kendi de mimar olan Elmas, bölgede farklı bir proje yapmak istiyor

Yeni projenin adresi olarak Bayrampaşa'yı seçen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, araziye yapacağı proje için iki yarışma düzenledi. Ancak, ortaya çıkarılan 10 projeyi de beğenmeyince üçüncü bir yarışmayı düzenledi. Seçimde bu denli titiz davranmasının nedeni olarak anıtsal bir projeyi hayata geçirme isteğini gösteren Elmas, şöyle konuştu:
“Kente kalıcı bir proje yapmayı he defliyorum. Oradan geçen ve projeyi görenler ‘helal olsun, çok iyi yapmış' desinler istiyorum. Projeye bu yılın son çeyreği itibariyle başlamayı planlıyorduk. Ama arazi güzel olunca proje beğenmiyorum. Mimarım ve bu yüzden tüccar olarak düşünemiyorum. Eser kaygısı taşıyorum.” 
2012'de başlayacakları projede Hayat Kimya'nın yüzde 40'lık ortaklığa sahip olduğunu belirten Elmas, projede AVM, ofis, konut ve rezidansların yer alacağını ifade etti.

 

Yavuz Karaman

Yorum Yaz