maritbet girişmaritbet
Haydarpaşa'da 100 binlik mobilstat

Haydarpaşa'da 100 binlik mobilstat

Hiç olmadığı kadar olimpiyat için iddialıyız. Ulaşımda Marmaray ve Metrobüs projesi büyük avantajımız İstanbul'a tam 36 tane yeni tesis yapacağız

Hiç olmadığı kadar olimpiyat için iddialıyız. Ulaşımda Marmaray ve Metrobüs projesi büyük avantajımız İstanbul'a tam 36 tane yeni tesis yapacağız. TT Arena, Saracoğlu, BJK İnönü statlarını da kullanacağız

Açılışı Haydarpaşa'da 100 binlik sökülür takılır statta yapacağız. Asya'dan Avrupa Kıtası izlenecek

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye'nin merakla beklediği 2020 olimpiyat oyunları için son durum raporu verdi. İstanbul Olimpiyat Evi'nde konuşan Kılıç, birbirinden önemli açıklamalar yaparken yapılan çalışmalara dikkat çekti. İşte o detaylar:

 İstanbul tarihindeki tüm dönemlerin ötesinde ve zirvesinde olimpiyatlara her zaman olduğundan daha kuvvetli iradeyle taliptir. Bizzat Başbakanı tarafından taahhüt altına alınan ilk ve tek ülkedir.

GEÇMiŞTEN DERSLERi ALDIK

Çok iyi bir organizasyonla 2020'ye adayız. Gerçek bir adaylık dosyası hazırlandı. Deyim yerindeyse önceki adaylıklardan çıkardığımız derslerin gerçekten büyük katkısı oldu. Geçmişteki başvurular bize şu hakkı verdi; 1 başvurduk vermediniz, 2 başvurduk vermediniz, 3 başvurduk vermediniz ama bu şehir, bu olimpiyatları hak ediyor!

MARMARAY ÇOK BEĞENİLDİ

 12 milyarlık Marmaray projemiz var. Metrobüs projesi çok dikkat çekti. 2020 için yeni bir şey yapılmasa bile Olimpiyat için her şey yeterlidir. İki proje de olimpiyat komitesi tarafından gerçekten çok beğenildi.

iSTANBUL'UN %87'Si iSTiYOR

Yapılan kamuoyu araştırmalarında, İstanbul halkının yüzde 87'si olimpiyatların kent için olmazsa olmaz olduğunu düşünüyor. Türkiye genelinde 16 ilde yapılan kamuoyu ortalamasının, Türk halkının yaklaşık yüzde 85'inin de Türkiye'nin olimpiyatlara ev sahipliği yapması ve ayrıca ev sahibi kentin de İstanbul olması yönünde hem fikir.

MEYDAN OKUMAYA ADAYDIR

İstanbul insanlığın evrensel barışa giden yoldaki en önemli varlıklarından ve değerlerinden biri olan olimpiyat meşalesini almaya, taşımaya, yakmaya, yaşatmaya ve olimpizm ruhuyla, bu büyük organizasyonda, olimpiyat meşalesinin aydınlığıyla medeniyetler çatışması gibi karanlık, kötü senaryolara karşı meydan okumaya adaydır.

ARTIK OK YAYDAN ÇIKMIŞTIR

Artık ok yaydan çıkmıştır. Olimpiyat adaylık başvurumuzla ilgili sürecin bundan sonraki en önemli aktörü, görsel ve yazılı basınıyla Türk medyasıdır, sayfaların editörleridir, spor müdürleridir, program yapımcılarıdır, köşe yazarlarıdır, televizyoncuları ve sunucularıdır.

TREN GARINDA TARiHi AÇILIŞ

 Haydarpaşa Tren Garı'nda geçici stadyum olacak. Gelen konuklar karşı kıtadaki o silüeti izleyecek. Haydarpaşa'daki açılışı yapacağımız 100 bin kişilik sökülür stadı daha sonra sökülüp Türkiye'nin farklı kentlerine monte edilecek. Bir civatası bile boşa gitmeyecek.

36 YENi TESiS KAZANDIRILIYOR

İstanbul, 11'i mevcut 25'i yeni inşa olmak üzere 36 yeni tesisle birlikte olimpiyatlara aday. 11 mevcut tesisin 5'ine kalıcı ilave yatırımlar yapılacak, 10 yeni tesisin müsabakalar için, 10 yeni tesis de müsabakalara destek sağlamak amacıyla antrenman odaklı alanlar olarak inşa edilecek. 5 ayrı ünitede de olimpiyat kümelenmeleri sağlanacak.

Önemli olan adalet

TFF özerk bir yapı. Siyasetin etki alanından uzakta. UEFA ve FIFA'da en çok bunu gözetiyor. Bu süreçte kimse kenara çekilip Demirören başarılı olacak mı diye beklememeli. Önemli kararları onlar alacak ama herkesin de el birliğiyle destek çıkması gerekiyor.

BÖYLE olmazsa ne olur!

Aydınlar döneminde sorunlar çözümlere kavuşturulamadı. Şimdi bu sorunların çözülmesi bekleniyor. Bakalım çözecekler mi diye kolaycılığa kaçmaya gerek yok. El verelim de çözsünler demek daha doğru.

DEMİRÖREN tek aday olarak yarışa katıldı. Her kulübün TFF'nin yeni yönetiminde temsilcisi var. Kulüpler birliği destek verdi. Yeni yönetimin aldığı kararların Türk futbol ailesinin aldığı kararlar olduğu düşünülebilir.

FENERLİ OLMAK ÖNEMLİ DEĞİL

F.BAHÇELİ olmak ya da olmamak önemli değil. Yandaş ya da karşıt olmak da önemli değil. Bu süreçte önemli olan adalet. Beklentim adaletin gerçekleşmesi. Bunu ben bilemem. Onu bilecek olan hakim ve savcılardır. Herkesin teslim olması gereken tek şey adalettir.

UEFA İLE İLİŞKİLER İYİ GİDER

TFF ile UEFA arasında bir bilgi köprüsü var. Sessiz kalıyor olmaları kopukluğun sonucu değil bilgilendirmelerin sonucudur. Yeni dönemde bu görüşmelerin daha da sıklaştırılmasını ve şeffaflaştırılmasını dilerim. Ayrıca bu sorunlar tek başına çözülecek sorunlar değil.

İnönü'de Rugby maçı oynanacak

Toplantının en önemli detaylarından birisi de yeni İnönü Stadı projesi idi. Bakan Suat Kılıç, bu konuyla ilgili olarak, 'Fiyapı İnönü Stadı olimpiyatlara yeni haliyle katılacak. 5 şehir, futbol müsabakalarıyla ilgili olarak İstanbul'a destek aday kentler olarak önerildi. Bunlar Ankara, İzmir ve Antalya olabilir' şeklinde açıklamada bulundu.

KILIÇ ayrıca 'Yenilenen Fiyapı İnönü Stadı'nda 2020 Olimpiyatları'nda rugby karşılaşmaları yapılmasını planlıyoruz. Ulaşım sorunu da tamamen giderilmiş olacak' ifadelerini kullandı.

Akşam

Yorum Yaz