maritbet girişmaritbet
Haydar Özkan: Mütekabiliyet, gayrimenkul sektörüne ivme kazandıracak!

Haydar Özkan: Mütekabiliyet, gayrimenkul sektörüne ivme kazandıracak!

Türkiye, son 10 yılda yakaladığı istikrar ortamı ve başarılı uygulamalar sayesinde ekonomi alanında dünyanın gıptayla izlediği bir performans ortaya koydu

 

Türkiye, son 10 yılda yakaladığı istikrar ortamı ve başarılı uygulamalar sayesinde ekonomi alanında dünyanın gıptayla izlediği bir performans ortaya koydu.

Talebin zayıfladığı zamanlarda bile durmayan ve geleceğe yatırım yapan inşaat sektörü büyümede her zaman gözde sektör olmuştur.

Gayrimenkul sektörü, cari açığı büyütmeden büyüyen ve girdileri ağırlıkla Türk malı olan tek sektör olarak da ön plana çıkıyor.

Türkiye'de, yılın ilk 8 ayında Türkiye ekonomisinin büyüme hızındaki düşüş tüm alt sektörlere yansıdı. Dolayısıyla inşaat sektörü de bu düşüşten payına düşeni aldı.

Açıklanan verilere göre, inşaat sektörünün yılın ilk yarısında katma değer artışı sadece yüzde 1.5'te kaldı.

Sektör elde ettiği bu rakam ile yine de yüzde 0.9'luk reel artışı yakalayan toptan ve perakende ticaretin önünde yer aldı.

MÜTEKABİLİYET YASASI SEKTÖRÜMÜZÜ UMUTLANDIRIYOR

Sektörümüzün uzun zamandır beklediği Mütekabiliyet Yasası bizleri umutlandırıyor. Yasa ile yabancıların Türkiye'de konut edinme hakkı rahatlamış oluyor.

Avrupa'daki kriz ortamı büyük yatırımcıları temkinli davranmaya yöneltse de, özellikle lüks konut ve ofis yatırımları başta Körfez ülkeleri olmak üzere Rusya, Kuzey Afrika ve Türkiye Cumhuriyetleri yatırımcılarının Türkiye'ye ilgi göstermesine neden oluyor. Viatrans Meydanbey ortak girişimi olarak, İstanbul'un en değerli bölgelerinden biri olan Mecidiyeköy'deki TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO'ya ait yaklaşık 24 dönümlük Likör Fabrikası arazisi üzerinde geliştirdiğimiz ve uzun zamandır merakla beklenen uluslararası inşaat projemiz yaklaşık 200 milyon dolarlık inşaat yatırımıyla hayata geçecek.

Yabancı yatırımcılarla randevu: "Cityscape Global" Türkiye'ye ilk aşamada 200 milyon dolarlık bir yatırım yapan ve bu projeden sonra da Türkiye'de gayrimenkul projeleri gerçekleştirmekte kararlı olan İsviçreli bir gayrimenkul geliştirme şirketi olan Viatrans, Mütekabiliyet Yasası'nı yabancı yatırımcının ülkemize gelmesi için teşvik edici önemli bir gelişme olarak görmektedir. Türkiye ve İstanbul'un cazibesi başlatmış olduğumuz dünya standartlarında projelerle bir araya geldiğinde Türkiye, uluslararası gayrimenkul yatırım şirketleri için her geçen gün daha cazip bir ülke haline gelecektir.

Bu amaçla 2-4 Ekim tarihleri arasında Dubai'de düzenlenecek olan ve dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarlarından birisi olan "Cityscape Global" fuarına katılıyoruz.

Türkiye'nin "Onur Ülkesi" seçildiği fuarda, Türk inşaat sektöründen önde gelen çok sayıda firma yabancı yatırımcılarla bir araya gelecek. Fuar, Türkiye'de, yabancılara mülk satışının önünün açılmasıyla Türk firmalarının projelerini Ortadoğu'nun ileri gelen yatırımcılarına tanıtmaları için fırsat yaratacak. Biz de mütekabiliyet Yasası'ndan aldığımız güçle, bu büyük projemizi Dubai'de görücüye çıkarıyoruz. İstanbul'un adeta tam kalbinde yani Mecidiyeköy'de yer alan projemizle onur ülkesi seçilen ülkemizi gururla temsil edeceğiz.

Haydar Özkan/Habertürk Emlak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Barkın Pınar, Mütekabiliyet'in etkisini anlatıyor
  • 21.06.2014 15:56

Barkın Pınar, Mütekabiliyet'in etkisini anlatıyor

Barkın Pınar, Mütekabiliyet'in Yasası’nın otomotive yansımasını anlatıyor Kosif ...

Haydar Özkan 'MIPIM'de büyük ilgi görüyoruz'
  • 12.03.2014 17:09

Haydar Özkan 'MIPIM'de büyük ilgi görüyoruz'

Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, MIPIM 2014 F ...

Viatrans, Mecidiyeköy projesini ağaçlarla donatıyor!
  • 30.11.2012 17:08

Viatrans, Mecidiyeköy projesini ağaçlarla donatıyor!

Viatrans-Meydanbey ortaklığında, Mecidiyeköy’deki Eski Likör Fabrikası Arazisi ü ...

Mütekabiliyet tasarısı tamamlandı
  • 05.12.2011 17:43

Mütekabiliyet tasarısı tamamlandı

Yabancıların mülk satın alabilmesini sağlayan mütekabiliyet tasarısı tamamlandı. ...

"Türkiye'de her 2 yabancıdan 1'i kendi evinde oturuyor"
  • 25.12.2020 11:38

"Türkiye'de her 2 yabancıdan 1'i kendi evinde oturuyor"

Nevita'nın araştırmasına göre, Türkiye'den ikamet alan 1,5 milyonu aşkın yabancı ...

Dev yatırımlar için deprem kriterleri belirlendi
  • 07.10.2020 09:18

Dev yatırımlar için deprem kriterleri belirlendi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı yeni yapılacak ve yapılmış yapıların dep ...