maritbet girişmaritbet
Hamit Demir: Türkiye, konutun en ucuz olduğu ülkedir

Hamit Demir: Türkiye, konutun en ucuz olduğu ülkedir

Hamit Demir, kar marjlarının düşük, konut fiyatlarının ise ucuz olduğu Türkiye’de balon oluşmasının mümkün olmadığını söyledi

Türkiye'de konut piyasasında balon oluştuğu iddialarını reddeden Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Türkiye'de kar marjının yüzde 10-20 gibi düşük seviyelerde seyrettiğini, konut fiyatlarının da Avrupa'ya kıyasla ucuz olduğunu söyledi. Demir “Arz talep dengesi bugünkü gibi devam ettiği sürece bu şartlarda konutta balon olmaz” dedi

Gayrimenkul sektöründe 29 yılı geride bırakan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, kar marjlarının düşük, konut fiyatlarının ise ucuz olduğu Türkiye'de balon oluşmasının mümkün olmadığını söyledi. 
Hamit Demir, “Türkiye'de konut fiyatlarının şişirilmesine, yüksek fiyatlardan satılmasına daha çok seneler var. Şu anda yapılan tüm konutların üzerine yüzde 10-20 gibi düşük kar marjları ekleniyor. Balon fiyat olması için yüzde 100, hatta yüzde 200 kazanmak gerekiyor” dedi.
Arz talep dengesi bugünkü koşullarda sürdüğü sürece böyle bir riskin oluşmayacağının altını çizen Demir, Türkiye'de nüfus artışı sürerken, bir yandan da evini yenilemek isteyenler, yeni evlenenler gibi nedenlerle yeni konut ihtiyacının katlanarak sürdüğünü vurguladı.

Konutta En ‘Hesaplı' Ülke Türkiye
Ayrıca Türkiye'deki gayrimenkul fiyatlarının Avrupa'ya kıyasla çok daha hesaplı olduğunu anlatan Hamit Demir, “Türkiye'de gayrimenkul düşük fiyatlarla tüketicilerle buluşuyor. Avrupa ülkelerinin birçoğunda bu fiyatlara gayrimenkul satılmıyor. Bir araştırmaya göre İstanbul'un en lüks yerinden 1 milyon dolara 100 metrekarelik bir yerin sahibi olabiliyorsunuz. Aynı para ile Hong-Kong'da 19, Londra'da 23, Monaco'da 16 metrekareyi yer alınabiliyor. Paranın en geniş metrekareyi aldığı şehir ise Güney Afrika'da Cape Town. 1 milyon dolara Cape Town'da alınan konutun büyüklüğü 172 metrekare” diye konuştu.

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Türkiye'de gayrimenkulün ucuz olması sebebiyle yatırımcısına her daim kazandırdığını, hatta döviz ve altın gibi enstrümanlarla kıyaslandığında konutun getiride uzak ara önde olduğunu açıkladı. Demir “Konuta yatırım yapanlar kira derdinden kurtuldukları gibi, oturdukları süre boyunca da, evleri ne kadar eskise bile kazanmaya devam ediyor. Bu perspektifle baktığımızda Türkiye'de daha çok uzun yıllar konut cazibesini kaybetmeden yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam edecektir” dedi.


Demir Romance Yüzde 35  Kazandırdı

Hamit Demir konutta kazançlı yatırıma örnek olarak Demir Romance projesini örnek gösterdi. 
Demir İnşaat'ın İstanbul Beylikdüzü'nde 37 dönüm arazi üzerinde inşasına devam ettiği Demir Romance satışa çıktığı Ocak 2013 tarihinden bu yana yatırımcısına yüzde 35'lik kazanç sağladı. Konut metrekare satış fiyatları 2 bin 670 liradan başlayan fiyatlarla alıcı bulduğu Demir Romance'ta daireler 205 bin TL'den başlıyor. 
Projenin akıllı ev sistemiyle inşa edildiğini anlatan Demir, Demir Romance'ta tüketicilere sundukları sosyal tesis ve özellikle akıllı ev sistemi gibi komplike bir konut modelinin Avrupa'da bile olmadığını söyledi. Demir “Demir Romance ile birlikte Avrupa standartlarını zorlayan bir konuta imza atıyoruz. 24 saat doktor hizmeti sunduğumuz Demir Romance'ın akıllı ev sistemiyle cep telefonu ya da tablet bilgisayarınızdan evinizdeki tüm elektrik, aydınlatma, iklimlendirme ve güvenliği uzaktan tek bir tuşla kontrol edip yönetebiliyorsunuz”  dedi.      

“Yazlık ve Tatil Maliyetini Ortadan Kaldırıyoruz”

2005 yılından sonra Türkiye'de site kültürünün arttığına dikkat çeken Hamit Demir, “Artık bugün nitelikli konutlarda yüzme havuzlu, kapalı otoparklı, fitness salonu olmayan proje görmek neredeyse imkansız. 1970 ve 1980'li yıllarda Silivri ve Tekirdağ'da yazlık kültürü vardı. Yaz olunca haftasonları, havuza ve denize girmek için, rahat ve ferah bir ortamda vakit geçirmek için yazlıklar tercih edilirdi. Bu da beraberinde ekstra bir maliyet getirirdi. Biz Demir Romance ile yazlığına ve kışlığa ayrı ödenen maliyetleri, tatil maliyetini ortadan kaldırdık” diye konuştu.

Aşk temalı Demir Romance projesi açık yüzme havuzları amfi tiyatrosu, yürüyüş ve bisiklet parkurları, çocuklu ailelerin hayatını kolaylaştıran çocuk oyun odaları ve servis bekleme odası, toplantı odaları, 24 saat sağlık hizmeti, kreş, açık-kapalı yüzme havuzları, tenis kortu, basketbol sahası, squash, dans eğitim merkezi, sinevizyon SPA merkezi, diyetisyen hizmeti, fitness merkezi, terzi, bay-bayan güzellik merkezi, kuru temizleme gibi sosyal donatılarla inşa ediliyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut satışları dünyada düşerken Türkiye'de artıyor
  • 28.07.2022 16:35

Konut satışları dünyada düşerken Türkiye'de artıyor

Bu yılın ilk yarısında dünyanın önde gelen ülkelerinde konut satışları düşerken ...

Türkiye için kazanç vakti!
  • 28.08.2018 18:00

Türkiye için kazanç vakti!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasın ...

Demir İnşaat'ın Sevgililer Günü tanıtım videosu
  • 14.02.2018 13:23

Demir İnşaat'ın Sevgililer Günü tanıtım videosu

Demir İnşaat'ın Sevgililer Günü'ne özel hazırladığı Demir Country proje kampanya ...

Hamit Demir '2015-2016 Demir İnşaat'ın yılı olacak'
  • 12.09.2014 16:39

Hamit Demir '2015-2016 Demir İnşaat'ın yılı olacak'

Demir İnşaat YKB Hamit Demir, yeni projelerini anlattı. İş güvenliğine de değine ...

Gayrimenkul sektöründe bu hafta neler oldu?
  • 22.08.2014 16:17

Gayrimenkul sektöründe bu hafta neler oldu?

Emlaktasondakika, haftalık emlak haberlerini derlediği Emlak Bülteni ile bir yen ...

Hamit Demir canlı yayın röportajı 2. kısım
  • 15.08.2014 08:58

Hamit Demir canlı yayın röportajı 2. kısım

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, canlı yayınımıza konuk oldu. De ...