maritbet girişmaritbet
Hamdi Akın'ın otelini Cumhurbaşkanı Gül açtı

Hamdi Akın'ın otelini Cumhurbaşkanı Gül açtı

Gül, Rusya'nın Yaroslavl kentinde Akfen Holding tarafından inşaatı yapılan ve Fransız firmasına işletmesi devredilen Ibis Otel'in açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rusya'nın Yaroslavl kentinde Akfen Holding tarafından inşaatı yapılan ve Fransız firmasına işletmesi devredilen Ibis Otel'in açılışını yaptı.Rusya'da önemli Türk yatırımlarından biri olan otelin açılışı için gelen Gül'ü Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın karşıladı. Açılışta Rusya gezisinde Cumhurbaşkanına eşlik eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da yer aldı.

UNESCO dünya mirası listesinde yer alan Yaroslavl kentinde 180 oda ile hizmet verecek otel, Akfen'in Rusya'daki ilk yatırımı olacak. Samara'da 204 oda ile inşaatı tamamlanan ikinci otel önümüzdeki günlerde hizmete girecek. Kaliningrad kentinde 167 oda ile yeni bir otelin temelini atmaya hazırlanan şirket, Moskova'da 480 odalı dev yatırım için de arsa tahsisi sağlamış durumda.

Rusya yatırımları ile ilgili Cihan Haber Ajansı'na açıklamada bulunan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın, "Orta sınıfa hitap eden, Avrupa kalitesinde 3-4 yıldızlı oteller yapıp işletiyoruz. Bunun için Fransızlarla işbirliği yapıyoruz. Rusya da hedef pazarlarımız arasında yer alıyor" dedi.

RUSYA'YA 150 MİLYON EURO'LUK YATIRIM

İki otel için Rusya'ya toplam 50 milyon Euro yatırım yaptıklarını kaydeden Akın, Kaliningrad ve Moskova yatırımlarının ardından toplam yatırım rakamlarının 150 milyon Euro'ya ulaşacağını söyledi.

Rusya'da otel sorunu olduğu için fiyatların çok yukarılara çıktığına değinen Akın, "Moskova oda fiyatları açısından rakipsiz. Ancak ikinci kentlerde fiyatlar çok yüksek değil. O yüzden yatırımcılar ağır davranıyor. Ancak biz yine de ikinci kente güveniyoruz. Rusya'nın geleceğine inanıyoruz ve bu yatırımları yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Rusya'nın çok büyük ve hızlı büyüyen bir ülke olduğuna değinen Akın, "Buraya yapılacak yatırımın her türlüsünün geri döneceğine inanıyorum. O nedenle de Rusya'da yatırımı tavsiye ediyorum. Türkiye'nin de geleceği parlak. Rus iş adamlarına da Türkiye'de yatırım yapmalarını öneriyorum" dedi.

Dünya çapında 4500'den fazla otelin işletmesini gerçekleştiren Accor bünyesinde Sofitel, Novotel, Ibis, Mercure, Suitehotel, All Seasons, Etap Otel, Formüle 1 and Motel 6 gibi markalar yer alıyor. Geçen yıl itibari ile 500 bin odalık bir kapasiteye ulaşan firma, 140'a yakın ülkede yaklaşık 170 bin çalışanı ile Avrupa'nın en büyük otel işletmecisi olarak biliniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Divanev Marla serisiyle evlerin havası değişiyor!
  • 26.04.2021 09:17

Divanev Marla serisiyle evlerin havası değişiyor!

Divanev, iddiasını yalın tasarımından alan Marla Koltuk Takımı ile evinizi güzel ...

Akfen GYO’da Hamdi Akın'a tahsisli pay!
  • 05.02.2021 17:26

Akfen GYO’da Hamdi Akın'a tahsisli pay!

Çıkarılmış sermayesini yükseltip tahsisli satış yöntemiyle Hamdi Akın'a tahsis e ...

Akfen, 10 ayrı projeye yatırım yapacak
  • 19.02.2018 13:52

Akfen, 10 ayrı projeye yatırım yapacak

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, iki yılda 5 yatırımda 2 bin 425 ...

Akfen Bulvar Loft görücüye çıkıyor!
  • 05.09.2016 16:36

Akfen Bulvar Loft görücüye çıkıyor!

İncek Loft projesiyle dikkatleri üzerine çeken Akfen İnşaat, Akfen Bulvar Loft'u ...

Hamdi Akın'dan dünyadaki 400 yatırımcıya mektup
  • 03.08.2016 12:48

Hamdi Akın'dan dünyadaki 400 yatırımcıya mektup

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın, yabancı paydaşları için ülkedeki poli ...