maritbet girişmaritbet
Halkalı, İstanbul metrolarının odağında yer alacak

Halkalı, İstanbul metrolarının odağında yer alacak

İstanbul’da yeni yerleşim ve toplu konut bölgeleri dendiği zaman akla ilk gelen yerlerden Halkalı, yakın zamanda metro hatlarının buluşturacak

TOKİ ve özel sektörün gözde yatırım bölgesi olan Halkalı'ya park, hastane, AVM gibi sosyal donatı alanları da yapılmakta ve bu yüzden ulaşım konusu 1 numaralı mesele olarak öne çıkmaktadır. Bundan dolayı İstanbul'un 2023 raylı sistem vizyonu çerçevesinde Halkalı'ya bazı yatırımların yapılması planlanmaktadır. Yapılan ulaşım yatırımlarından öne çıkan ilk proje Marmaray Projesi'dir.  76 km uzunluğunda ve Gebze-Halkalı arasında bulunan projenin 13.6 km uzunluğundaki Ayrılıkçeşme-Kazlıçeşme etabı geçtiğimiz yıl 29 Ekim'de hizmete açılmış ve geçen 6 aylık süreçte 15 milyonun üzerinde yolcu taşımıştır. Projenin Kazlıçeşme'den Halkalı'ya kadar olan 19 km uzunluğundaki bölümü için tren trafiği geçici olarak durdurulmuştur. Eski yapıların sökülmesi ile birlikte güzergah üzerinde hat genişletme çalışmaları için hazırlıklar yapılmaktadır. Halkalı'dan Kazlıçeşme'ye kadar 10 adet istasyonun yapılacağı projede mevcut 2 hatlı demiryolu 3 hatta çıkarılacak ve 3. hat hızlı trenler için kullanılacaktır. Böylece Ankara'dan kalkan bir hızlı tren Marmaray'dan geçerek Halkalı'ya kadar gidecektir. Bu durum Halkalı İstasyonu'nu terminal hüviyetine sokacak ve Haydarpaşa Garı'nın yerini alacaktır. 

Hızlı trenlerin Halkalı'ya kadar gelmesi, kentiçi raylı sistem ağının da buraya bağlanmasını zaruri kılmaktadır. Bu yüzden Halkalı Gar ile bütünleşecek yeni metro hatları yapılacaktır. Yapılacak metro hatlarından biri Aksaray-Kirazlı (Bağcılar) arasında yolcu taşıyan M1B Hattı'nın Basın Ekspres Yolu'ndan (Güneşli Kavşağı) Halkalı Meydan'a ulaşarak Hızlı Tren Garı'na gidecek olan projedir. Uygulamaya esas teşkil edecek kesin proje ihalesinin yapıldığı hattın yapım ihalesi safhasına geçmesi için gerekli olan etüt çalışmaları 2015'te tamamlanacak ve 2016'dan itibaren yapım süreci ile ilgili çalışmalara geçilecektir. Hattın yapımı tamamlandığında Halkalı'dan Yenikapı'ya metro işletmesi yapılacaktır. Bu işletme Bakırköy'den geçen banliyö trenlerinden farklı rotada ilerleyecek olup Bağcılar, Esenler, Otogar ve Vatan Caddesi'nden geçerek Aksaray üzerinden gidilecektir. Böylece Yenikapı-Taksim Metrosu ile bağlantı sağlanmış olacaktır.

Halkalı bölgesindeki raylı sistem projeleri...

Halkalı bölgesi için önemli olan diğer raylı sistem projeleri ise; İstanbul'un kuzeyinde yapılacak 3. Havalimanı'nın kentiçi ile bağlantısının sağlanması amacıyla etüt edilen 3.Havaalanı-Halkalı Metro Projesi'dir. Bu hattın güzergahı  Olimpiyatköy ve Kayaşehir'den geçerek Sazlıdere Barajı'nın kıyısından Arnavutköy ilçesine gidip 3. Havalimanı'na ulaşacak şekilde tasarlanmaktadır. Proje ayrıca 3. Köprü'den geçecek hızlı tren hattı ile de entegre olacaktır. Buna göre Ankara'dan kalkan hızlı tren İzmit'ten sonra kuzeye yönelerek 3. Köprü'den  geçip Odayeri-Başakşehir rotası ile Halkalı'ya inecektir. Bu hat Marmaray Tüp Geçit'e alternatif olacak ve yolcular Gebze, Pendik, Söğütlüçeşme ve Bakırköy gibi ara duraklarda durmadan direk Halkalı'ya daha kısa sürede gidebileceklerdir. Bu hat için Başakşehir bölgesinde yeni bir gar projesi tasarlanmaktadır.

Halkalı ile ilgili olan 3. raylı sistem projesi ise Marmaray Projesi'nin Halkalı'dan Bahçeşehir'e uzatılması ile ilgilidir. Halkalı Garı'ndan itibaren Tema Park ve Altınşehir bölgelerinden geçerek Ispartakule'ye giden mevcut tek hatlı demiryolu 4 hatta çıkarılacak ve hafif metro tarzı işletme yapılacaktır. Projenin uzun vadede Çerkezköy'e de uzatılması ile Gebze-Çerkezköy arasında bölgesel trenler çalışacak ve Halkalı Garı, bu sistemin ana damarı olacaktır. Avrupa Birliği tarafından fonlanacak yeni projeye göre Halkalı-Kapıkule arasında hızlı tren işletilecektir.

Halkalı'ya hitap eden 4. raylı sistem projesi , geçtiğimiz aylarda temeli atılan Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın Mahmutbey'den Halkalı ve Bahçeşehir'e uzatılması projesidir. Yapılan etütlere göre 212 AVM'nin bulunduğu İkitelli Köprüsü'nde bir istasyonu olacak metro hattı, Mehmet Akif Mahallesi ve Atakent'ten geçerek Halkalı Toplu Konutlar'ın göbeğinden ilerleyecek ve Halkalı Tren İstasyonu ile entegre olarak Bahçeşehir'e kadar uzanacaktır. Böylece Bahçeşehir-Mecidiyeköy Metro Hattı inşaa edilerek Halkalı odak noktası olacaktır. Bu projenin Mecidiyeköy-Mahmutbey bölümünün yapımı 4 yıl sürecek ve 2018'e kadar tamamlanacaktır. 2023 vizyonu çerçevesinde diğer bölümleri tamamlancak ve Beşiktaş'a da bağlanacaktır. Böylece Halkalı'dan metroya binen bir yolcu Beşiktaş'a kadar gidebilecektir.

Halkalı bölgesinin 5. raylı sistem projesi, Ataköy-İkitelli Metro Hattıdır. Marmaray Projesi kapsamında Bakırköy'den sonra Ataköy'de yeni bir istasyon inşaa edilecektir. Ataköy Konakları'nın olduğu bölgede yapılacak yeni istasyon, aynı zamanda bir aktarma merkezi olacaktır. Buna göre Ataköy'den başlayacak metro projesi Şirinevler, Yenibosna ve Kuyumcukent'ten geçerek Basın Ekspresi Yolu'na paralel devam edip İkitelli Köprüsü'ndeki 212 AVM'den MASKO'ya ulaşacak ve İkitelli OSB'deki hattan Olimpiyatköy Metro Hattı'na bağlanacaktır. Halkalı'daki Atakent ve Mehmet Akif Mahalleleri'ne hitap edecek metro projesi Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı ile bağlantılı olacaktır. Böylece Marmaray ile Olimpiyat Stadı arasında alternatif bir metro hattı yapılacaktır. 

Kısaca özetlemek gerekirse Halkalı'dan geçecek metro hatlarının listesi şöyle olacaktır:

1-Halkalı-Gebze Banliyö Hattı (Marmaray)
2-Halkalı-Bakırköy-Ankara Hızlı Tren Hattı
3-Halkalı-3. Köprü-Ankara Hızlı Tren Hattı
4-Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı
5-Halkalı-3. Havalimanı Metro Hattı
6-Bahçeşehir-Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı
7-Ataköy-İkitelli Metro Hattı
8-Halkalı-Kirazlı-Aksaray Metro Hattı
9-Halkalı-Bahçeşehir Banliyö Hattı
10-Sefaköy-Halkalı-Altınşehir Raylı Sistemi
11-Bahçeşehir-Silivri Banliyö Hattı
12-Halkalı-Bahçeşehir-Çerkezköy Banliyö Hattı

Mehmet Kasım / Genel Koordinatör-Raytürk Haber

Yorum Yaz