maritbet girişmaritbet
Halk GYO proje atağına kalktı, ekimde borsada!

Halk GYO proje atağına kalktı, ekimde borsada!

Gayrimenkul sektöründe boy gösteren şirketlerden biri olan Halk GYO, Ataşehir finans merkezindeki en büyük arsanın da içinde olduğu portföyüyle birlikte ekim ortasında halka açılıyor

 

Türkiye'nin en büyük bankalarından biri olan Halk Bankası'nın ellerindeki gayrimenkulleri değerlendirmek için kurduğu halk GYO, Ekim ayında borsaya açılıyor. Yaklaşık 2 yıl önce kurulan Halk GYO'nun Genel Müdürü Kazım Şimşek, halka arz için müracaatları yaptıklarını belirterek, şirketin yüzde 28'ini halka arz edeceklerini söyledi. Son dönemde birçok GYO'nun halka arzlarla gündeme geldiğini hatırlatan Şimşek, “Bunların arasında çok başarılı olanlar oldu. Biz de başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Portföyümüz gayet iyi durumda. Genelde yılın ikinci yarısında yapılan halka arzlar da başarılı oluyor” dedi.
 
Şimşek, borsaya girdikten sonra en büyük ilk 5 GYO içinde yer almayı planladıklarını anlatarak, mevcut ve yeni geliştirecekleri projelerle birlikte bu hedefe ulaşabileceklerini kaydetti. Özellikle Ataşehir finans merkezindeki arsanın büyük bir değer olduğuna işaret eden Şimşek, “Bildiğiniz gibi bu arsaya Halk Bankası'nın Genel Müdürlük binasını yapacağız. Buradaki 440 bin metrekarelik inşaatın yüzde 40'ı bunun için yeterli oluyor. Kalan alanları ise kiralayarak portföyümüzde tutacağız” diye konuştu.
 
En büyük kule bankaya
58 dönümlük arsayı TOKİ'den 223 milyon liraya alan Halk Bankası'nın proje çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Şimşek, şu bilgileri verdi: “Finans merkezinde master planlar yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinasyonunda projeler ilerliyor. Bölgedeki arsaların en büyüğü bizimki olacak. Yerli ve yabancı mimari guruplarla proje için çalışıyoruz. 1 yıl içinde projeye başlayacağız. 2016 sonuna kadar da bitirmiş olacağız.  Projede 56 ve 34 katlı 2 kulenin yanı sıra 3 tane de 8 katlı bina bulunacak. En büyük kule bankanın genel müdürlük binası olacak.”
 
Kanyon'un yanına 5 yıldızlı otel
Finans merkezindeki arsanın portföy büyüklüklerinin yaklaşık yüzde 45'ini oluşturduğunu ifade eden Şimşek, gündemlerinde başka projelerin de olduğu bilgisini verdi. Büyükdere Caddesi'nde Kanyon'un yanında bir arsaya sahip olduklarını açıklayan Şimşek, bu alanda 2014 yılında tamamlanacak 5 yıldızlı otel için yerli bir markayla görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Bölgede çok fazla otel olmaması nedeniyle bu yatırımın değerli hale geleceğine işaret eden Şimşek, “Bu otel Halk GYO'nun geliştirdiği en önemli proje olacak. Burada 5 yıldızlı iş oteli yapacağız” dedi.
 
Şimşek, bir başka projelerinin ise yine finans merkezindeki Finans Plaza olduğunu açıklayarak, 122 milyon liraya satın aldıkları bu projeyi tamamladıklarını ve Halk Bankası'na 4 yıllığına kiraya verdiklerini kaydetti. Şimşek, 35 bin metrekarelik inşaat alanında 25 bin metrekarelik kiralanabilir alandan oluşan projenin bölgenin önemli ofis projeleri arasında yer aldığını vurguladı.
 
Bakırköy'de Araplara satıyor
Şimşek, Halk GYO'nun ilk konut projesinin ise Bakırköy'de kendi arsaları üzerinde Kiler GYO'nun iştiraki olan Biskon Yapı ile inşa ettikleri Bakırköy Referans olduğunu dile getirerek, “Burada hasılat paylaşımı yaptık. Satışlar devam ediyor” dedi. 256 konut ve 70 dükkandan oluşan projeye yabancıların da ilgi gösterdiğini vurgulayan Şimşek, Arap ve Ruslardan talep aldıklarını açıkladı.
 
Eskişehir'de hasılatı paylaşacak
Şimşek, İstanbul dışındaki ilk projenin ise Eskişehir'de olacağının altını çizerek, Odunpazarı'ndaki 10 dönümlük arsada hasılat paylaşımıyla 150 konutluk bir proje yapacaklarını söyledi. Eskişehir'de son yıllarda büyük bir değişimin yaşandığını ve kendilerinin de bu değişimi hızlandıracağını ifade eden Şimşek, bölgede başka büyük gurupların da projeye başlayacaklarının bilgisini verdi.
 
Karaköy'de otele döndü
Şimşek, Karaköy Salı Pazarı'ndaki binayı haziran ayında satışa çıkardıklarını fakat satmaktan vazgeçtiklerini anlatarak, burada otel yapmaya karar verdiklerini açıkladı. Bölgede Galataport projesinin gündemde olması nedeniyle otel ihtiyacının doğacağına vurgu yapan Şimşek, şunları söyledi:
 
“Orada aslında ‘tok satıcı'ydık. Gelen talepler bizi memnun etmedi. Otel yapmak isteyenler de çok oldu. Biz de burada otel projesi geliştirmeye karar verdik. Butik bir iş oteli yapmayı planlıyoruz. Bunun için binada gerekli tadilatları yapacağız.”
 
16 milyon TL kira geliri
Şimşek, Halk GYO olarak yıllık 16 milyon lira kira gelirleri bulunduğunu ve bunu da 21 mülkten aldıklarını belirterek, yeni projelerin devreye girmesiyle birlikte gelirleri çok daha fazla artıracaklarını söyledi.
 
Yavuz Karaman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini kim kazandı?
  • 22.07.2022 17:57

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini kim kazandı?

Emlak Konut GYO Ümraiye İnkılap arsa ihalesini Kiler GYO-Biskon Yapı ortaklığı k ...

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!
  • 17.03.2022 09:24

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Göcek Körfezi’ni koruyacak 6 e ...

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!
  • 11.03.2022 10:06

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Angola Bayındırlık ...

Eyüpsultan Belediyesi’nin Kemerburgaz ihalesi Kiler GYO’nun!
  • 07.03.2022 17:41

Eyüpsultan Belediyesi’nin Kemerburgaz ihalesi Kiler GYO’nun!

Kiler GYO, Eyüpsultan Belediyesi'nin arsa ihalesinde 341 milyon TL ihale bedeliy ...

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!
  • 15.02.2022 13:39

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilaç ve kozmetik sektöründe yo ...

Halk GYO, aktif büyüklüğünü 3,9 milyar TL’ye taşıdı
  • 10.11.2021 11:12

Halk GYO, aktif büyüklüğünü 3,9 milyar TL’ye taşıdı

İstikrarlı büyüme performansını sürdüren Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ...