maritbet girişmaritbet
GYODER konut sektöründe 15 milyar TL büyüme bekliyor

GYODER konut sektöründe 15 milyar TL büyüme bekliyor

Gayrimenkul Yatarım Ortaklığı Demeği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkam Işık Gökkaya, GYODER olarak konut kredi stokunda 2011 yılında, yüzde 25'lik, 15 milyar liraya yakın büyüme beklediklerini söyledi

Gayrimenkul Yatarım Ortaklığı Demeği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkam Işık Gökkaya, GYODER olarak konut kredi stokunda 2011 yılında, yüzde 25'lik, 15 milyar liraya yakın büyüme beklediklerini söyledi.
 

Gökkaya, Forum İstanbul 2011 kapsamında düzenlenen "Şehirlerin Geleceği 2023" başlıklı oturumdaki konuşmasında, Türkiye'de 2010'da gayrimenkul sektörünün yatay büyümesi beklenirken, üçüncü çeyrekten sonra ve dördüncü çeyrekte önemli büyüme katettiğini, bunda en önemli faktörün Türkiye'nin dinamikleri olduğunu anlattı.

2010'da gayrimenkul sektörü büyümesinin, yabancı yatırımlar açısından önemli yer tuttuğuna değinen Gökkaya, Türkiye'de konut kredi stokunun 2010 itibariyle 60 milyar lira, bugün itibariyle 65 milyar lira civarında bulunduğunu kaydederek, "Türkiye'de 1999'da 100 milyon dolar olan konut kredi stoku, bugün itibariyle 45 milyar dolara gelmiştir. Merkez Bankası'nın son dönemde aldığı munzam karşılıkları da bu büyümeyi çok fazla etkilememiştir. GYODER olarak beklentimiz, konut kredi stokunda 2011 yılında, yüzde 25'lik, 15 milyar liraya yalan büyüme" diye konuştu.
 

Gökkaya, Türkiye'de geleceğin kentlerini konuşurken kentsel dönüşümün de gündeme alınması gerektiğini dile getirerek, kentsel dönüşümde imar transferleri, imar haklarının merıkulleştirilmesi gibi değişik enstrümanların bir an önce yapılması gerektiğini ifade etti.

Ekokentler geliyor Soyak Holding İcra Kurulu Başkanı Emre Çamlıbel de, "çevreye etkisi azaltılmış, enerji verimli, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan, araziyi dengeli kullanan, sosyal teknik ve ulaşım altyapıları çözülmüş, atık üretimi düşük olan geri dönüşüm ön plana çıkarılmış" geleceğin kentlerini "ekokent" olarak tanımlarken, "Şu bir gerçek ki, geleceğin kentleri ekokent olmak zorunda. Bu bir mecburiyet" dedi.


Enerji Verimliliği CENVER), Enerji Verimliliği Kanunu, Yenilenebilir Enerji Kanunu gibi yasa ve yönetmeliklerin hayata geçtiğine değinen Çamlıbel, söz konusu yasa ve yönetmeliklere uygun olmayan hiçbir gayrimenkul yatırımının inşaat ruhsatı alamayacağını hatırlattı.-

  • Etiketler:

Yorum Yaz